LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14795

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Champ, nem lehet, hogy a szabálybetartási gondok valami frusztrációból erednek? Pl, valami egészen más dolgot nem ért, ettől ideges lesz és képtelen ellenállni a szabálynak, a túl erős inger, hogy firkáljon mindent felülírja a szabályt, mert megnyugtatja. Ja, más szóval pótcselekvés... :) Nem lehet?
A beszédértés nálunk is gond. A gyógyped azt mondta, hogy ezen a legnehezebb segíteni. Nálunk is ez a legnagyobb gond, nagyon nagy gond...
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14796

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Ágiviki: Én is azt hittem, hogy a két éves, vagy éves kontroll idején tényleg ránéznek a gyerekre. Nem pedig adnak a kezébe egy telefont, hogy addig se zavarjon. De én mindenben ilyen naiv vagyok. :(

Benx: az én borzasztóan rossz memóriámmal ritkán mondhatom el, hogy teljes film megmarad az emlékezetemben. Na ez ilyen. Egész jelenetek égtek be az agyamba. Nagyon jó film, érdemes megnézni, de csak akkor, ha elbírod utána is a tudatot, hogy ez akár a te gyerekeddel is megtörténhet. :( Én mondjuk ezt a részét hárítom, de tényleg csak erős idegzetűeknek ajánlanám. Mondjuk nem véletlenül gondolom azt, hogy talán kevesebb atrocitás éri a fiamat egy olyan közegben, ahol több a hozzá hasonló gyerek.

Champ: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Sajnos ebben a firkálásban nem tudok semmi okosat mondani. Gondolom a szabálykártyák már nem segítenek itt. Nem lehetne megoldás, ha erre valami külön motivációt alkalmaznátok? vagyis külön venni a napi jóság pecsétet, és csak ezt a filctollasat egy külön iskolai táblán pipálni, egészen lebontva akár órákra? Most nem firkáltam, pipa. Ha minden pipa megvan, akkor délután jutalom. Nem tudom, ez csak egy tipp.
Vagy, ami Kimniéknek bejött, hogy bevonni őt a takarításba? Hogy lássa, miért is gond, hogy ő firkál?
Írok privit.

Örülök, hogy a mikulás mindenhol jól telt. :) Nálunk is volt nagy izgalom tegnap este, Apával felvonultak a tetőtérbe, onnan kukucskálták, hogy merre járt a télapó, (közben én kiraktam a csomagokat a csizmákba, nálunk 5 csomag volt, bár mi apával sós rágcsát kaptunk ,mert azt szeretjük. :)). A férjem nagyon kreatív volt, kinézett egy járókelőt, és azt mutatta nekik, hogy hű nézzétek, most megy el tőlünk, megy tovább a többi kisgyerekhez. :D Imádták a gyerekek, szaladtak le, hogy mit hozott nekik. Persze minden azonnal meg kellett kóstolni. :D
Szóval nálunk is jó élmény volt, majd ki is kell nyomtatnom, hogy piknikeztek este a mikulás csomagból. :) (Fiam szerint ez piknik volt. :D)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14797

Szanya, írtam mailt az előadással kapcsolatban.

Még reagálok pár dologra, csak Marcinak mesélek+elaltatom (egyedül a mai napig nem tud elaludni).

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14798

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Kimni:
Az a "gond", hogy frusztrációt nem látok a gyereken, általában el szokta mondani, ha zavarja valami. Ez most már egész jól megy neki.
Szerintem egyszerűen annyira belefeledkezik a rajzolásba, kizárja a világot, hogy nem is mindig veszi észre, hogy hova is rajzol. Meg hát persze nem képes végig gondolni, hogy ha a játékokra rajzol, akkor az másnak nem tetszik...
A takarítás:a férjem már profi az alkoholos filc nyomainak eltüntetésében. Fő fegyvere a popsitörlő kendő! :laugh: Ma be kellett egy kis parfümöt is, az alkohol miatt, ez meg még tetszett is a gyerekeknek, hogy milyen jó illatosak lesznek a játékok. :S Tegnap elég aktív volt a cipőpucolásban, ott megértette, hogy csak a tiszta cipőbe hoz a Miki csomagot.

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14799

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Champ: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14800

Egy kicsit össze vagyok zavarodva... Szerintetek, hogy lehet az, hogy az én drágalátos fiacskám az oviban, a gyógypednél és még a tesomnál is folyamatosan és helyes ragozással egész mondatokban tud beszélni, itthon meg nem?! :angry:
Hétfőn megyünk a szakértőibe, ezért az óvónénik oda adták a pedagógia véleményt Marcipánról. Csupa jót írtak róla :-)
Aminek nagyon örültem, hogy véleményük szerint rövid idő alatt (szeptemberbe került a csoportba) beilleszkedett és már barátai is vannak. Szerepjátékozik: babakonyhában süt, főz, mosogat.
Kiemelték, hogy szeret társasjátékozni, de a szabályokat egyedi módon, a saját érdekei szerint alkalmazza ;)
Mikulás nálunk is jól sikerült! Nem nagyon szereti a csokit ezért a mikulás(a nagynénje segítségével) kukabúvár figurákat hozott neki. Mos éppen ez az új őrület a családban :woohoo:
Gyerekszáj:
Oviból hazafele elkezdett esni szép nagy pelyhekben a hó.
Marcipán: - Esik a hó, mert a télapó megrázta a szakállát!
Annyira aranyos volt :-)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14801

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Labolen Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Kimni, nagyon aranyos a két gyerekszáj!

Mikulás: az ovisról nem tudok túl sokat, nagy örömmel hozta a csomagját hazafelé. Annyit meséltek, hogy mikor meglátta Mikulást, felkiáltott hogy ott a Mikulás, ezt az ig.nő elmesélte nekem és hogy ez milyen nagy dolog, mert hogy a Mikulás milyen elvont! :blink:
Mondom már napok óta télapós dalokat gyakorolunk képekkel..
Na de akkor is, ez nagyon elvont.-mondja ..
A télapó elvont??? Mii vaan? Egy piros ruhás bácsi, aki ajándékot hoz...nem? Azt hogy csak a jók kapnak ajándékot meg virgács stb ilyeneket én nem is magyráztam a gyereknek...

Viszont otthon: kitalálta a nagyi, hogy no most ő beöltözik és ettől a tervétől nem lehetett eltántorítani. Kicsit aggódtam hogy az oviban valami nagyon jól beöltözött Mikulást látott a gyerek erre pont aznap majd megjelenik egy másik sokkal bénább Mikulás is és ez majd nagy értetlenséget okoz esetleg a gyerekben.
Noss belép a nagyi, mikulás ruhában, erre Gergő felkiált:
-Jött a nadi!
Jót derültem magamban. Kiosztotta az ajándékokat, rövidre fogta, azt elment.
15 perc múlva visszajött jelmez nélkül. Mikor belép az ajtón Gergő közli:
-Levette a piros kabátot.

Mit is mondjak nyomozó lesz a gyerekből, azt hogy így rájön, hogy a nagyi az, azt azért nem gondoltam.
Bár utólag már az is felmerült bennem hogy nem is látta egyáltalán Mikulásnak, hanem a nagyi volt piros ruhában, nem is értette miért mondogatjuk, hogy itt a Mikulás... :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14802

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Tomger: Rég nevettem ilyen jót! :D:D:D:D Köszi!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14803

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Labolen: holnap felhívlak és beszélünk a Ritalin-Vadasról, hiperséről és a Szellőről!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14804

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Köszi Süni! :kiss: ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14805

• KKata
  • KKata profilkép
Kedves Miri! Köszönöm Neked a választ! Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
:(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14806

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Tomger, ez iszonyú aranyos volt a "nadival" :D A gyerek nagyon rendben van :) Képzeld, az én kisebbem volt a csoporttal szerdán a suliban miki ünnepségen és mikor kérdeztem, hogy milyen volt a miki, ő ezt mondta: "Semmilyen, mert ez nem igazi Mikulás volt. Be volt öltözve és ragasztva volt a szakálla." Miért, milyen az igazi Mikulás? :D És nem is ismerte a Mikulást, idegen volt. Ezek után ez a nagyis sztori nagyon jó volt :) A Nagyi pedig jófej!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14807

Nálunk Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14808

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Tomger:
Nagyon helyes a télapós storytok! :)
Nálunk szokott lenni önkormányzati Miuklás ünnep, ott tavaly nagyon jó volt a Miki: jó volt a szövege, a srác igazi miukulás alkat volt és a ruhája sem volt gáz. Szombaton megint megyünk, remélem a ugyanaz a Miki jön, aki múlt évben is!
Amikor gyerek voltam, a lépcsőházunkban nagyon jó, összetartó lakóközösség volt, 10 lakából 7 családnál hasonló korú gyerekek. Minden évben más apuka öltözött be és végigjárta a házat. Amikor ránk került a sor, akkor Apum ép délutános volt, így Anyu lett a Télapó. A csomagokat a nagy fonott bevásárló kosárba pakolta be és azzal indult útnak. Rögtön a földszinten úgy fogadta egy kis fiú, hogy ő a Tél "Apó"-t várja és nem a Tél"Anyó"-t! :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14809

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Szanya, hogy vagytok? Holnap ugye ott leszel?

champ, nagyon aranyos a tél-anyó megjegyzés is.
Igen, ezért gondoltam én is, hogy béna lesz a nagyink télapónak, bár kosár nem volt, de így sem festett elég télapósan. (ráadásul a nagyok, nagytesó és unokatesó nagyon idétlenül viselkedtek, de nem miattuk jött rá a kicsi, mert ahogy belépett mindig rögtön lereagálta.)
Egyébként tényleg jó fej volt a nagyi, korábban amikor még a nagy fiam volt kicsi a nagypapa öltözött be, az én fiam nem ismerte fel soha, nem hogy 4 évesen, de még hattal sem. Igaz, sokkal jobban is játszotta. Anno a nagypapát az unokatesó is hamarabb felismerte és firtatta is, kérdezgette az én fiamat, hogy de az ugye a S papa volt?! De a fiam mondta, hát ő nem tudja. Sajnos apukám már nem él, 7 éves korukban már nem jött.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14811

Tomger, leszek persze. Jobban vagyunk, de még mindig elég rossz a torkunk. (Azért majd igyekszünk megtartani magunknak a vírusainkat. :) )

Nagyon aranyosak a gyerekszájak és a sztorik is. :cheer:

Ez fontos:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14812

• Borkamama
  • Borkamama profilkép
  • Nem elérhető
  • Borkamama és 4 éves aspi kisfia

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14813

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Kkata: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14814

Labolen, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Borkamama, szerintem "Babzsák" tréningezni kellene. Persze nem ártana, ha látnál egyet élőben is.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14815

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Borkamama: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Oldalmegjelenítési idő: 0.620 másodperc