LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14753

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14754

• Chris79
  • Chris79 profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14755

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Bundáskenyér:
én is sajnálom. De Te olyan erős vagy, hogy jól fognak alakulni a dolgok!

Labolen:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14756

Sziasztok,

A K&H gyógyvarázs kampányában lehet szavazni a Korai Fejlesztőre. Nem tudom, volt-e róla szó, itt a link, egy e-mail címről egy szavazat adható le.
(én próbáltam az előbb Fb-on keresztül is, de hibaüzenetet kaptam, nem tudtam megosztani).

khgyogyvarazs.hu/koraifejleszto.php#close
3 fiam van

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14757

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
3maci, amiket írsz a fiadról, az alapján egyáltalán nem súlyosabban érintett, mint pl az enyém, sőt, bizonyos dolgokban (szociális érzékenység) kifejezetten jobb. Más területen mutatkozott meg az ő autizmusa, mint nálunk, viszont ez a beszédértéssel, önkifejezés fejlődésével javítható. De nem hiszem, hogy a fiam enyhébb eset lenne, csak más típus, aki szabálykövető, ezért szabad játék alatt nincs vele gond, meg evés alatt. (az iskolában nem szabad játék lesz, ez a nagy gond...) Nekünk itthon van a nagyobb probléma és más, nem strukturált helyzetben.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14758

Kimni:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14759

Kimni:
Igen, de egy közösségben jobban elfogadják a szabálykövető gyereket, mint mondjuk akár egy enyhén érintett, de kicsit rendbontó, bohóckodó típust. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14760

marcoverde. Chris:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14761

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
3maci,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14762

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
MarcoVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14763

kimni:
Félelmetes amiket írsz, de valós veszély sajnos. Nagyon sok múlik a szülőtársakon és a pedagógusokon.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14764

Kimni, sajnos az utolsó szóig egyetértek, ez sajnos így van. :( :( :(

Ma bevittem a gyereket, remélem jól bírja majd. (Most már egész jól van, de még mindig köhög kicsit.) A gyerekek kiszaladtak az ajtóba, hogy megjött Z.!! Örömmel! Na ez múlik el később szülői nyomásra.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14765

Kimni:

Én is láttam a Ben-X-et, és ugye óhatatlanul elképzeltem ,hogy később majd az én gyerekemmel fogják ezt megcsinálni, mint a sráccal, és folyamatosan görcsbe rándult a gyomrom..Semmi túlzás nincs a filmben, a tinédzserek valóbban ilyen kegyetlenül tudnak elbánni az ilyen csodabogarakkal..
Ha esetleg valaki megnézné ,mert még nem látta :kb azt mutatja meg, hogyan kínozzák halálra (vagy halálra mégsem:) osztálytársai a meglehetősen izolált aspergeres srácot, aki kizárólag egy internetes szerepjátékon keresztül tud szociális életet élni.. Zseniális film, és zseniális alakítás az aspergeres srácot alakító flamand sráctól (flamand -belga film). Az érzékenyebbek szerintem hagyják ki, mert rettenetesen megrázó..talán az egyetlen auti-témájú film, ami hitelesen be tudja mutatni az autista fiatalok életének ezt az aspektusát.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14766

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Marco, sajnos, igaziból öngyilkos lett a fiú, ha jól tudom. A filmben nem mertek ennyire rossz véget írni a történetnek... Mondjuk, ezt tudta a férjem, mikor nézte, hogy valós a sztori nagyja és más a vége a valóságban. Lehet, hogy ezért nem bírta...
Tényleg, ezt a filmet én sem ajánlanám akárkinek. Borzasztó megrázó valóban, egyetértek. És képtelen vagyok kiverni a fejemből... Biztosan beszélgetek nemsokára erről a férjem terapeutájával. (ő ajánlotta nekünk a BenXet is)

Szanya, drukkolok, hogy sokáig bírja a fiad az oviban :) Remélem, kibetegeskedte magát egy időre :) Ti javultok? (jaj, akartam írni, ha az ACC bántja a gyomrodat, próbáld meg a Fluimucil-t, ugyanaz a hatóanyag, de nekem az nem bántja a gyomromat, az ACC-től kifejezetten rosszul vagyok és anyám is, nem tudom szedni sem)

3maci, az jön le a fiadról, hogy még kis édes kajla :) De ez biztosan változni fog, komolyabb lesz ő is, meg fogja tanulni a szabályokat, fejlesztés mellett be is fogja tartani a nagyját, szerintem nagyon jó esélyei vannak! Iszonyú édes lehet különben, ahogyan öltözik :) (imádom ezt a korcsoportot különben, ha auti, ha nem, szerintem a legaranyosabb korosztály a 3-6 év közöttiek) Talán, ha ő nem ilyen visszahúzódó, magánakvaló típus, akkor tényleg őt kevésbé fenyegeti a kirekesztettség veszélye, de ez majd kiderül. Nehéz ez, ilyen korán tökre nem lehet tudni. Azt hiszem, onnantól látszik kicsi tjobban, hoyg az auti gyerekünk hogyan passzol a többi gyerek közé, amikor a gyerekekre már hat a felnőtt szava és kezdenek átalakulni. Ilyen 6-7 éves korban. A 6-7 évesek már gonoszok tudnak lenni, 7 évesen már abszolút megy a szelektálás és miniben a bullying. Nyilván nem olyan veszélyes ez,c sak ebből kimászni, hogy ne legyen belőle a suli vége felé valódi bullying.... nem tudom, hogy lehet.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14767

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Bocs, most nem ragálok le semmit. Így is magam alatt vagyok, kicsit csak panaszkodom, ha nem baj.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14768

Labolen:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14769

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
3mackó: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14770

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Labolen, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14771

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Már nem tudzs a SOTÉra menni :( Megváltozott a rendszer és ti a Vadasba tartoztok, de kérdezz rá azért. A SOTE-n hívhatod a pszichiátriai osztályt, megmondják, hogy mehettek-e, de asszem a ti körzetetek Vadasos lesz (szinte egész buda az). Marad a Delej. 3 vagy 4 alkalmas felmérés van, az nem kerül olyan sokba. Tényleg tudok ebben segíteni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14772

Ha hiper is egy gyerek azt fél óra alatt meg lehet állapítani?? Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Oldalmegjelenítési idő: 0.131 másodperc