LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14773

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Köszi a javaslatokat.
A Sote már lepattintott, de mintha valahol azt hallottam volna, hogy ambulánsan még fogadhatnak. Majd rákérdezek megint.
A Delejben megnéznék ezt a figyelmzavaros, hiper dolgot is? Mert amit ír a net, az alapján eléggé gyanús. :(
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14774

30-40 ezer Ft körül van az ára a vizsgálatsorozatnak, de valahogy lehet kérni ingyeneset is. Mi bevállaltuk ezt a költséget.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14775

A Delejben nem csak autikat vizsgálnak. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14776

Na mentem lányok, mert Holnap 3 napra jönnek anyósomék, és hát van mit tenni a házban.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14777

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
3mackó: köszi tényleg! Minden infó jól jön. Megbeszélem a férjemmel.
Jó készülődést, remélem jól sikerül a vendégség! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14780

Pontosan ilyeneket hallottam a Vadasról én is ,amit ti (Kimni, Labolen) írtatok. Sokszor nem tudnak diagnosztizálni mások számára érdekes módon diagnosztizálható gyerekeket, vagy felületesen kezelik az egészet.

Labolen: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14781

Labolen, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14782

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Köszi Marco!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14783

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14784

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14785

Labolen, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14786

Labolen:

Na most már tényleg mentem.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14787

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14788

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Háromackó

teljesen igazad van, nekem is ugyanezek jutottak eszembe!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14789

Bundáskenyér, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14790

Labolen, nagyon sajnálom. Felháborító! Én is érdeklődtem már sokszor, hol vizsgálnák Mimit rendszeresen, mondjuk 2 évente kontrollszerűen, mert a Koraiból már kinőttünk, de túl sok mindent senki sem tudott javasolni, a vele foglalkozók követik nyomon a fejlődését, esetleg az Autizmus Alapítványhoz mehetünk majd inteligencia vizsgálatra, teszrte idővel. Mindenhol máshol csak adminisztratív jellegűek a kontrollvizsgálatok.

Szanya, remélem sokáig bírjátok az ovit, mondjuk téli szünetig? Milyen volt a Mikulás ünnepség?

Képzeljétek, Mimi először találkozott a Mikulással! Az óvó nénik szerint igazi tátott szájas, rácsodálkozós első találkozás volt. Remélem a Ti gyerkőceiteknek is jól sikerült az idei Mikulásozás!

Marco, én biztos nem nézem egyelőre meg.... M. mit szól a hóhoz. a 21-ét mégsem kelett
megvárnotok:-)

Kimni, Marco, a kevésbé érintett gyerekeknél, pláne normál oviban ez van. Örülnek ha elvannak és nem okoznak galibát:-(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14791

Viki, az szuper lenne! :) A Mikulás az sajátos volt. Ugyanis átmentek az iskolába (az udvar másik oldala) és az iskolások adtak elő táncokat. Szerintem nem épp ovisoknak valót... olyan szalagavatós jellegűt. De azért örült a csomagnak, és csak az utolsó tánc közben mondogatta, hogy "vége van, utolsó jön". :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14792

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Labolen:

Most már a suliban is egyértelmű, hogy a beszédértés a legnagyobb gondunk, az egyéni fejlesztésen erre mennek rá, nem az általánosságokra. Még mindig vannak szabály betartási gondok, ma is firkált... :( Hazahoztam egy pár játékot filctolltalanítani...

A Ben-X-et tuti nem nézem meg, teljesen beijedtem tőle. Nem bírom nézni a védteleneket érő erőszakot, így hiába jó film, ezt kihagyom.

Láttam a fiamat ma du. az egyik kislány osztálytársával, Maja kihívta az udvarra, együtt havaztak! :) De valamiért úgy gondolom, hogy inkább egyedül van, viszont legalább nem piszkálják.
Megkérdezte ma tőlem, hogy nekem mit hozott a Miki. Már ezen ledöbbentem! :huh: Mutattam neki, hogy egy doboz bon-bont. Gondolkozott, majd közölte, hogy a mi családunk szereti ezt a csokit! :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14793

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Ez a Mikulás minden gyereket máshogy érint :) Champ, nálunk is megvolt, hogy megnézték, mi van az én cipőmben. Csak, mivel egyedül vagyok felnőtt, én nem raktam a sajátomba és totál kiábrándultak, hogy miért nincs az enyémben semmi? Na, ezt kimagyarázni... Nem baj, cserébe sok bonbont ettem ma :P

Hoztam két gyerekszájat, egy kis vigalomnak:
1. Charlie és a csokigyár megy most ezerrel. Van benne egy jelenet, amikor az óriási csokiból picike lesz és belekerül a tévébe. Erre azt mondja a fiam:
- pici a csoki, de nagy a zamata, mivel az nem ment össze!

2. Egy anyuka ma mesélte nekem, hogy sosem felejti el, hogy 2 éve a kislányától kölcsönkérte a fiam a kislány biciklijét. A párbeszéd így hangzott:
Fiam: - B., kölcsönadod a biciklidet?
B. - Nem.
Fiam: - Akkor elnézést kérek, hogy nem vettem kölcsön a biciklidet.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14794

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Ez a gyógyszerezés dolog nagyon furcsa. Most van gyógyszerkísérlet az 1-es gyerekklinikán is. Ahol orvosok vannak, ott gyógyszerek is vannak, ez a pszichiátriában is így van. Nem tiltották még be a ritalint? Annyi rossz mellékhatása volt már. Van egy film a spektrumon talán (vagy valami ilyen csatornán), időnként adják, öngyilkos tinikről. Antidepresszáns és ritalin utáni öngyilkosságokról van szó, ahol nem depresszióra kapták a gyerekek ezeket a szereket (tehát baromira nem akart egyik sem meghalni és nem voltak önértékelési gondjaik sem). És ezek csak azok a családok, akik a médiában szerepelni akartak, meg egyáltalán az orvosok véleménye ellenére (!) bebizonyították, hogy a gyógyszer mellékhatása volt. Sokan nem is kapcsolnak.
Oldalmegjelenítési idő: 0.888 másodperc