Viki, (tegnap már nem tudtam reagálni, az estéink kezdenek rémálommá válni

)
Én is gratulálok a fejlődéshez! És ez szuper hogy több helyen is tudja használni, sajnos nálunk nagyon kevés színtere volt a pecs-nek. Itthon, vagy ha velem ment a gyerek, de a nyagyi egyszerűen nem volt hajlandó.
Sztem hamarosan be tudjátok hozni majd a többi igét, is. Úgy emlékszem, megvettétek az Én is tudok beszélnit, gyakoroljátok az igéket csak úgy kártyákról, hogy tudja mit jelentenek.
Sietni tényleg nem érdemes, nehogy kavarodást okozzon a gyerekben, ráadásul a pecsben a tárgyakon túl már nagyon sok szimbólum van, ami egy külön nyelv, meg kell tanulni.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Csibnyusz. szuper vagy! Mindannyiunknak ilyen managernek kéne lennünk
gyermekeink mellett!
Bundáskenyér: igazából én is másra számítottam, a GFCF-et a neurológus ajánlotta?
Örülök, hogy sikerül megoldani és nincsenek cukros panaszok. Gergő is ezen a diétán van 2 éves kora óta, bár tejjel egyébként sem terheltem meg, viszont kenyeret, zsemlét azt evett. Sokáig sütögettem neki én is a gl mentes pékárukat. Most egy ideje hetente 1* megveszem egy diétás boltban ahol helyben sütnek.
Nagyon kíváncsi vagyok 1-2 hónap múlva mi lesz. A tejmentes diétával kapcsolatban már pár hét múlva látni lehet akinek az okoz problémát, de gluténmentességgel sokkal több időt kell végigcsinálni hogy érdembelit mondhass.
Andesz: érdekes nekem is pont ez jutott eszembe a könyv kapcsán, hogy ebből a lányból mennyit kihozhattak volna, ha időben elkezdik fejleszteni, hisz nagyon okos!
Én pont az Én könyvvel egyszerre voltam azon az előadáson, amit a Vadasban Csilla tartott, az hogy az autiknek mennyire fel kell építeni az éntudat lassú fejlődés miatt hogy hogyan ismerkedjenek magukkal. Ez van meg nagyon szépen kidolgozva Edinának.
Itt voltak azok a fő pontok: Én és külső tulajdonságaim
Én és mások
Én és személyiségem
Én és a testem
Én és érzéseim
...
Én és autizmusom
Ott hogy Én és szeméyliségem már erősen kijönnek azok a másságok amik az autizmusra jellemzőek és ezt konkrétan az autizmus megnevezése nélkül meg lehet beszélni.
mindegyik címhez egy kidolgozandó anyagrész tartozik. Apropó az igért könyv ebből megszületett? Tudtok erről valamit?
Szanya Labolen milyen napszakos magyarázatról írtok? Biztos átfutottam valamit..
az én kicsim vajmi kevés dologot tanul meg csak úgy magától. Egy egy dologra tudatosan rá kell állni és hosszan tanítani, pl évszakok és azt tanítani, évről évre elővenni és bővíteni a témakörhöz fűződő ismeretanyagát. Igen, az oviban ezt csinálják. Biztos vagyok benne hogy amit az óvónők ott a többi gyereknek megtanítanak, a fele sem áll neki úgy össze mint az NT-knek. Szerencsére a faliújságra kiteszik a témaköröket, amivel foglalkoznak és próbálok otthon arra ráerősíteni.
Az őszt már 2 hónapja tanítom csak úgy felhívom a figyelmét nap mint nap a a lehullott levelekre a lekopaszodott fákra arra hogy hideg van nem süt a nap. Megvettem Miri által ajánlott évszakos kirakót, de szerintem az még absztrakt neki. Szuperül berakta a hiányzó formákat, de szerintem nem figyeli, hogy mi is van a képeken, de majd jó lesz még mert sokszor előveszem és majd megvilágosodik. Persze el is mondtuk hogy a néni gereblyézik, vagy a nyári képen a néni locsol. Sztem akkor sem áll neki ez össze hogy azért mert más az évszak.
Sajnos nem sikerült egy ugyanazon helyről jó fényképet készíteni (megcsináltam a házunkról, hiába nem jön ki rajtuk a lényeges évszakbeli különbségek), nyáron és ősszel. Pedig a legtutibb az lenne, ilyen fényképeket egymás mellé tenni és nézegetni, és nem árt ha az személyes, a kedvenc park, saját ház, az ovi udvara, még megcsinálom.

Rajzos is biztosan jó, de szerintem a személyes fénykép jobb, a fene e. meg nem sikerült jól a nyári kép.