LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14430

Miri,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

HáromMackó, most elvileg kap 800 millát az autizmus stratégia, plusz egy csomópénzt nyomnak a korai fejlesztésre és az oktatási intézményeknek is, úgyhogy van remény.

Tomger, jobbulást!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Emmánál szerintem nincs hely, Kata csak iskolást vállal, de azért szerintem add be a jelentkezést.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14431

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Mimmo, Szanya köszönöm szépen! Remélem összejön valami!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14432

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Tomger,
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14433

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Hárommackó,

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14434

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Tomger, neked is jobbulást kívánok! :)
Írtam egy privit.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14435

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Miri: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14436

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Nálunk most két aktuális probléma: miért kell gyógyszert szedni, illetve miért van délután 5-kor sötét, és miért nem alszanak sötétben az emberek 5-kor.
Erre készítettem most két anyagot, felraktam a bmshare-re, akit esetleg érdekel. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14437

Miri, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Labolen, a betegséges nekünk még túl komplikált, nem értene belőle semmit, de később még jó lesz. A másik sem egyszerű, de nagyon jópofa, kipróbálom mindjárt. (Ezt a korai sötétedést az én fiam sem érti. Nyáron teljesen pontosan 7-kor szólt este, hogy fürdés jön, most viszont meg van kavarodva, már 5-kor emlegeti.)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14438

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14439

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Csibnyusz,

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14440

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Csibnyusz, drukkolok!

Labolen, jobbulást a gyerekeknek! Tomger, nálatok is jobbulást és neked is!!! Mi még ma itthon vagyunk, de nagyon erősen gondolkozom, hogy csüt-pénteken is maradjanak-e. A nagynak tegnap még fájt a mandulája, ma először nem (azért elég durva volt ez a betegség), a kicsi meg még le van gyengülve az antibiotól és tulajdonképpen még mindig taknyos, csak a mandulagyulladáson van túl. Hát, lehet, hogy afelé hajlok, hogy még ezt a 2 napot regenerálódjunk... Amúgy ma Állatkertben voltunk regenerálódás címén, borzasztó boldogok voltak. (ez a 2. hetük itthon...)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14441

• Chris79
  • Chris79 profilkép

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14443

Csibnyusz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Kimni, örülök, hogy jobban vagytok! Fiam most jól belehúzott, 38,6, tiszta vörös a szeme, totál taknyos, de még bízom benne, hogy antibió nélkül megússzuk. (Azért a szemcseppet kapja.)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14444

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Szanya, drukkolok, hogy megússzátok!! Jobbulást! Nasopax nem jött be a szemére? Bár, gondolom, már kevés ilyenkor, ha még láza is van és ennyire taknyi szegényke.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14445

Na ma megint egy megszűnés szélén levő iskolával sikerült konzultálnom, ez olyan lélekemelő,... kb. semmi konkrétumról nem volt szó, mert még november végén sincs halvány fogalma sem az iskolának ,hogy mi lesz velük.
Semmi ,de semmi ötletünk nem maradt a sulival kapcsolatban. Imádkozhatunk, ha nem jön össze ,mehet a gyerek a levesbe.. Úgy érzem most fogják a gyerekem jövőjét már 7 éves korára teljesen szétcseszni, és egész egyszerűen semmit nem tudunk tenni, mert voltam olyan fogyatékos a kedves párommal együtt, hogy pedagógiai pályát választottuk és örülünk, ha nem döglünk éhen amellett,hogy két gyerek fejlesztését fizetjük. Beláttuk, hogy nem tudunk annyira megfeszülni, hogy egy fizetős sulit válasszunk, már évek óta a tűréshatárunkat feszegetjük...

Könyörgöm, mondják már meg ,hogy mégis hogy képzelik az ország oktatásért felelős emberei, hogy hova az istenbe tegyék a szülők a fiamhoz hasonló gyerekeket, ha az összes, főleg sni-s gyerekekkel foglalkozó iskolát kilátástalan helyzetbe taszítják?!

Teljes tehetetlenség.. és ebbe lassan bele fogunk őrülni (de szerintem már meg is történt).

Mindenkitől elnézést,hogy ilyen negatív voltam.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14446

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Csibnyusz én is szorítok!!!
Kimni, sajnálom! Tényleg nem tudhatod mivé fejlődik.
Bár én is azt látom, hogy mennyivel kevesebbet ért a kicsim a világból mint a nagyfiam annó. Mit jelent pontosan az, hogy nem érdeklődik a mások iránt?
Amikor együtt vagytok azért keresi a társaságodat?
G ugye 2 évvel fiatalabb, mint a nagyod. Fél évvel ezelőtt, amikor már tőmondatokban beszélt vált világossá, hogy mennyire mereven látja a világot, ha a nagyi elment, az neki azt jelentette, hogy a nagyi mindig hazamegy a M kutyához. Amikor másnap reggel felébredtünk még mindig a nagyi hazament a M kutyához. Rájöttem hogy lövése sincs, hogy a nagyi még mi mindent csinálhat és csak akkor fogja megtudni, ha látja hogy a nagyi is mennyi mindent tud még csinálni, nem csak hazamenni.... Nálatok nincs ehhez hasonló merevség, vagy inkább fantáziátlanság?
Lehet hogy azért nem érdeklődik, mert gondol valamit és az biztosan úgy van.

No azt nem tudom mennyire vagy türelmes, de hogy pörögsz az tuti!!! :laugh:

Most épp megint McD-osat játszunk. Kitalálta hogy ő most málnaszörpöt kér. Mondom azt nem lehet venni a McDban, csak Nesteát, narancslét vagy vizet lehet kérni. Persze erre ő még 5* elismételte, hogy kérek málnaszörpöt. én persze ugyancsak ismételtem hogy azt nem lehet..., hiszti :( Nem nagyon lehet változtatni az elképzelésén.

Szanya, jobbulást Nektek, igen jó lenne megúszni a gyógyszert!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14447

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
tomger beküldte:
Most épp megint McD-osat játszunk. Kitalálta hogy ő most málnaszörpöt kér. Mondom azt nem lehet venni a McDban, csak Nesteát, narancslét vagy vizet lehet kérni. Persze erre ő még 5* elismételte, hogy kérek málnaszörpöt. én persze ugyancsak ismételtem hogy azt nem lehet..., hiszti :( Nem nagyon lehet változtatni az elképzelésén.
Miért nem vásárolhat málnaszörpöt játékból a mekiben? Szerintem ez totál klassz, hogy eltért attól, ami valójában van a mekiben, ez is a szerepjáték része és nagyon klassz, hogy nem ragaszkodott mereven a választékhoz! Én engedném neki, sőt, örülnék, ha új ötlettel jönne elő :) Persze, a saját ötletétől eltérésben merev, de ez talán a jobbik eset, mintha a választékhoz ragaszkodna mereven és nem vinne bele saját ötletet. Szerintem legalábbis :)

Hm, igen, a nagyfiam is olyan volt, mint nálatok G. a nagymama elment-tel. Ahogyan az idő fogalmával tisztába került, úgy változott ez is meg. De, ahogy végiggondolom, sosem találgat olyanról, hogy vajon mit csinálhat most a Papa (ő a kedvenc), vagy mi történhet most az oviban, főleg, ha beteg és ott tudjuk, hogy valami esemény van. Azt már bánja, hogy lemarad mondjuk a naposságról (imád napos lenni), akkor mondja, hogy pedig most lehetnék napos. De ez is csak Őmaga megint, mással kapcsolatban még sosem volt ilyen megjegyzése. Amikor az öcsi kórházban volt, akkor megjegyezte utána többször, hogy "tegnap éjjel B. ott aludt a kórházban, ugye?". Az foglalkoztatta érdekes módon, talán ez az egy. Nyilván megijedt ő is, és azért (hirtelen berohanni egy rosszul lévő gyerekkel, majd nem jövünk együtt haza, ez azért rémisztő lehet neki).
Azt viszont már tudja, hogy a Papa szokott mást is csinálni, mint hazamenni vagy mondjuk vásárolni neki ajándékot. Bár... szerintem tudja, de majd kikérdezem. Nem biztos. Nem tudja, mi az én foglalkozásom, nem tudja, Apa mit csinál, meg azt sem, hogy Papa mit csinál. Próbáltam neki erről beszélni,de nem érdekli.
Apropo, lakhely, ilyesmi adatokat ki mennyire tudja? (a gyereke...) Születései dátum, évszámmal? Nekünk ez is nagy gond volt sokáig. A lakásunkat nem tudja pontosan, nem érdekli. Születési hónap, nap az OK, évszámot nem tudja. Hónapokat nagyjából érti, napokat, heteket igen, de az éveket nem. De ez is nagyon későn jött és csak a fejlesztés hatására alakult, biztosan nem a normál fejlődési üteme hozta meg a megértést.
Ellenben, rájöttünk, hogy ő is megjegyzi a telefonszámokat (én vagyok ilyen...). Egyszer beírja a telefonba és emlékszik rá. Hm, hasznos kis dolog ez :) Majd telefonszámokat fogok tanítani neki, nem lakcímet, meg ilyesmiket :)

Marcoverde: megértelek nagyon. Viszont én most lehet, hogy keverek valamit, de nem vettek fel a Laborcba? Az nem lett jó mégsem? Bocs, ha lemaradtam...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14448

Kimni:

Felvették a Laborcba ,de 40 rugó havonta, és ráadásul messze van. Végiggondoltuk, és rengeteg tényező szerencsés összejátszásához lenne szükség, hogy meg bírjuk oldani, úgyh az gyakorlatilag ugrott.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14449

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
A Gyermekházról még mindig nem tudtok semmit? (Labolennel együtt értem) Az nektek is a legjobb választás lenne, ha jól értem. Vagy ők is nagyon bizonytalanok, csőd szélén?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14450

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Kimni, no ebben csak a nagyfiamat tudom felidézni, a hónapokat 2-3 osztályban tanulta meg rendesen, tananyag volt környezetből. Amúgy szerintem ez mind tárgyi tudás, meg fogja tanulni. Ezek nem az iskolaérettség kritériumai.
Sztem minden ami idővel kapcsolatos extrém lassan ment be a nagyfiamnak. Sztem az étkezések neveit is nagyon sokáig keverte (reggeli ebéd..).
Anya-apa foglalkozását, hát nem is tudom hogy mikor tudta, de erre tuti jó az én-könyv. Fénykép a személyről, Nálatok gondolom gép előtt és még 2 mondat hogy mit is csinálsz. Az tuti hogy ezt némi egyszerű képpel memorizálva már most is meg tudná tanulni akár a kicsim is, ha betenném az én-könyvébe. Már vele is gyakorolom a foglalkozásokat, de azt még tuti nem rakja össze hogy azok az emberek, akiket egy egy szakmában memorizált, este hazamennek és civil életet is élnek. Szóval ez a foglalkozás sztem sokkal bonyolultabb téma mint első körben gondoljuk.

A nagyfiam én-könyvét amit nyáron készítettem egyébként direkt felpumpáltam egy csomó infóval, amit tuti nem tud (ötödikes) foglalkozások anya apa tesó születéi évszáma hónap nap. Sztem ezek nektek még nem fontos infók, legalábbis az évszámok tuti nem!

G szerepjátékával kapcsolatban totál igazad van!
Oldalmegjelenítési idő: 0.150 másodperc