tomger beküldte:
Most épp megint McD-osat játszunk. Kitalálta hogy ő most málnaszörpöt kér. Mondom azt nem lehet venni a McDban, csak Nesteát, narancslét vagy vizet lehet kérni. Persze erre ő még 5* elismételte, hogy kérek málnaszörpöt. én persze ugyancsak ismételtem hogy azt nem lehet..., hiszti

Nem nagyon lehet változtatni az elképzelésén.
Miért nem vásárolhat málnaszörpöt játékból a mekiben? Szerintem ez totál klassz, hogy eltért attól, ami valójában van a mekiben, ez is a szerepjáték része és nagyon klassz, hogy nem ragaszkodott mereven a választékhoz! Én engedném neki, sőt, örülnék, ha új ötlettel jönne elő

Persze, a saját ötletétől eltérésben merev, de ez talán a jobbik eset, mintha a választékhoz ragaszkodna mereven és nem vinne bele saját ötletet. Szerintem legalábbis
Hm, igen, a nagyfiam is olyan volt, mint nálatok G. a nagymama elment-tel. Ahogyan az idő fogalmával tisztába került, úgy változott ez is meg. De, ahogy végiggondolom, sosem találgat olyanról, hogy vajon mit csinálhat most a Papa (ő a kedvenc), vagy mi történhet most az oviban, főleg, ha beteg és ott tudjuk, hogy valami esemény van. Azt már bánja, hogy lemarad mondjuk a naposságról (imád napos lenni), akkor mondja, hogy pedig most lehetnék napos. De ez is csak Őmaga megint, mással kapcsolatban még sosem volt ilyen megjegyzése. Amikor az öcsi kórházban volt, akkor megjegyezte utána többször, hogy "tegnap éjjel B. ott aludt a kórházban, ugye?". Az foglalkoztatta érdekes módon, talán ez az egy. Nyilván megijedt ő is, és azért (hirtelen berohanni egy rosszul lévő gyerekkel, majd nem jövünk együtt haza, ez azért rémisztő lehet neki).
Azt viszont már tudja, hogy a Papa szokott mást is csinálni, mint hazamenni vagy mondjuk vásárolni neki ajándékot. Bár... szerintem tudja, de majd kikérdezem. Nem biztos. Nem tudja, mi az én foglalkozásom, nem tudja, Apa mit csinál, meg azt sem, hogy Papa mit csinál. Próbáltam neki erről beszélni,de nem érdekli.
Apropo, lakhely, ilyesmi adatokat ki mennyire tudja? (a gyereke...) Születései dátum, évszámmal? Nekünk ez is nagy gond volt sokáig. A lakásunkat nem tudja pontosan, nem érdekli. Születési hónap, nap az OK, évszámot nem tudja. Hónapokat nagyjából érti, napokat, heteket igen, de az éveket nem. De ez is nagyon későn jött és csak a fejlesztés hatására alakult, biztosan nem a normál fejlődési üteme hozta meg a megértést.
Ellenben, rájöttünk, hogy ő is megjegyzi a telefonszámokat (én vagyok ilyen...). Egyszer beírja a telefonba és emlékszik rá. Hm, hasznos kis dolog ez

Majd telefonszámokat fogok tanítani neki, nem lakcímet, meg ilyesmiket
Marcoverde: megértelek nagyon. Viszont én most lehet, hogy keverek valamit, de nem vettek fel a Laborcba? Az nem lett jó mégsem? Bocs, ha lemaradtam...