LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14390

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Szanya: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14391

Hát tulajodonképpen a havi 5000 Ft a plusz a családi pótlék miatt, mert a gyesre azért van szükség, mivel nem tudunk (sokan közülünk) visszamenni dolgozni. Mi csak a családipótlék emelést éreztük meg, mert gyesen voltam/vagyok a kicsivel amúgy is.

Hát igen lehetne valami fejlesztési keret mondjuk havi 20-30 ezer Ft-t amit számlával kéne igazolni, hogy erre és erre költöttem. És megvan a "gyógyszer". Rádásul szinte mindenki ad valami vitamint, + ezt-azt a gyereknek ami szintén nem kevés, vagy speciális diétát alkalmaznak, de ebből semmit nem lehet fedezni a közgyógykártyából.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14392

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Bundáskenyér, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

A nagyfiam a sima tejfehérje allergiájára (amit ráadásul vizsgálat nem is tudott bizonyítani) jár a gyes. Mondjuk, itt a pénznek van értelme abból a szempontból, hogy sokkal többe kerül tejmentesen enni (már csak az oviban másfélszer annyi a kaja), de erre szerintem sok egy gyes és egy emelt családi. Mondjuk én mindig fejlesztésre "használtam" el. Most pedig gyes-en is vagyok, tehát most már a gyes mivolta lett fontosabb és a pénz is, mert most ez az én keresetem, tehát érdekesen alakul ez :)
Egyetértek, én is meglepődtem, hogy egy ilyen allergiára miért jár a gyes. Gondolom, az történhetett, hogy amikor ezt a törvényt hozták, akkor valaki speciel érintett volt allergiában... (a gyereke). Nekem már az sem éppen logikus, hogy miért kapnak dupla gyes-t az ikresek 6 évig. Ennyivel nem kerülnek többe az ikrek az első 6 évben. (a ruháztatás sok náluk, de nem havi 28 ezerrel... egy gyerekre sem költ senki ennyit) Minden másból én is megvettem ugyanannyit a 21 hós korkülönbséges gyerekeimnek.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14393

Labolen, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14394

• Chris79
  • Chris79 profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14395

A gyest akkor tudnám fejlesztésre fordítható pénznek tekinteni, ha munka mellett kaphatnám meg, de mivel nem dolgozom, így ez megélhetésre van, legalábbis az én olvasatomban, márha a havi kb 26000 Ft-ot annak lehet tekinteni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14396

Hát itt azt hiszem mindenki fáradt ... de megszólalt a lefekvést jelző mennyei telefonhang, így megyek is ... :woohoo:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14397

Dupla GYES jár az ikrekre? :blink: És a többes ikrekre? Egy ismerősömnek 3-as ikrei vannak. Arra 3x-os jár? :ohmy:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14398

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Ezer bocs mindenkitől, akit Vadaskert ügyben esetleg tévútra vittem. DE, 3 éve még sok minden máshogy ment ott! Pl: igenis volt ingyen laminálás, nekünk a naprendünk ott készült, még hozhattam is haza pl. tépőzárat. Edina írta, hogy erre most már nincs pénz, nagyjából mi voltunk az utolsók Süniékkel, akinek ez még "járt". (Amíg az apukák a kórházban esete söröztek!!! és meccset néztek!!!!, addig mi Sünivel vagdostunk meg lamináltunk.)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14399

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Szanya1 beküldte:
Dupla GYES jár az ikrekre? :blink: És a többes ikrekre? Egy ismerősömnek 3-as ikrei vannak. Arra 3x-os jár? :ohmy:
Igen :D Na, itt a lehetőség, lombikkal simán lehet 3as ikreket gyártani :P

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14400

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Champ: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14401

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Az ikrek után 3 évig jár a dupla gyes, vagy 6 évig maradhatnak otthon sima gyes-en, ha jól tudom, de már nem vagyok biztos semmiben. :silly: Hiába van 5 iker gyereked, csak dupla gyes jár.

Chris: szerintem nem kell auti gyerek, hogy kettő mellett fáradt legyél! Ez így természetes! :laugh:

3Maci: a közgyógyról írok privit!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14402

Champ, hidd el nekem: csak képzelődtél. :woohoo: Ha esetleg mégse, akkor is. ;)
(És nem, nem őrültem meg.)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14403

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14404

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: asszem már értelek! :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14405

Kimni, már megyek is a lombikért. :laugh: Na még csak az kéne. :woohoo:

Labolen, annyira azért még nem, tárgyas szinten vagyok, de igyekszem. :laugh:

Champ, ez van, gondolhatod, hogy nem én találtam ki.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14406

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Jó lököttek vagytok a lombikprogrammal :laugh: :laugh: :laugh: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Az iskolás témát annyira körüljártátok, hogy érdemes lenne összefoglalni egy irományba, külön feltenni a szempontokat, melyik gyereknek milyen típus lenne való és ehhez képest miben lehet ma reálisan gondolkodni ebben az országban

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14407

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
champ, ikres téma: www.kismamatitkok.hu/website/index.php/e...upla-orom-dupla-gyes
De, jár a tripla gyes hármasikrek után :ohmy:

Szanya, megvan a tuti kereseti lehetőség 10 évig: 3as ikrek, 3 auti, 3szoros gyes, 3szoros emelt családi, azaz kb 150-160 ezer összesen :P :silly:

Labolen, van olyan ismerősöm, aki az útvonalakkal van így, mint te. Ahol egyszer ment, csak ott megy utána is, hiába rövidebb, gyorsabb a másik út :) Na, ezt sokkal nehezebb elviselni :) Egyébként valamennyire rám is jellemző a megszokáshoz ragaszkodás. Nekem ilyen baromságaim vannak, hogy ugyanoda kell tenni bizonyos tárgyakat, mert eddig is ott voltak... és nem, nem vagyok auti :P

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14408

Manka, gondoltam már rá, szakértői segítséget kérek és ha így sikerül valami használhatót gyártani, kirakom. Pár hét!

Kimni, ez nem semmi! :ohmy: Komolyan mondom, megéri! :woohoo:

Az azonos útvonal nekem is játszik. Különben eltévedek... :unsure:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14409

Manka !Nálunk jelenleg éppen ez a para M-nál . Ha egyszer már "elborul az agya " :unsure: ,nehezen fognak eszébe jutni a tanult sémák . Mikor lehiggadt ,akkor lehet vele normálisan beszélgetni .. Azt mondja nekem ,hogy ilyenkor teljesen elfelejti ,hogy mit kéne tennie (de ,ha figyelmeztetem ,":M,tudod ,hogy mit kell ilyenkor ":akkor vöröslő fejjel ,teli torokból üvölti ,hogy "nem érdekel ,nem érdekel !.. Sőt :"Lesz...m ",meg hasonlókat mond.).Amikor higgadt ,totál édes ,százszor megfogadja ,hogy soha többé nem lesz ilyen verekedős ,ordítozós,mindig legyünk jóba '..Ja ,és még több év ,amíg megtanulja ,hogy kell viselkedni ._állítása szerint .Én azt hiszem ,addig ebbe beleőszülök .
Oldalmegjelenítési idő: 0.747 másodperc