Sziasztok,
két napot kihagytam, győztem visszaolvasni, de nagyon jó, szuper, hogy pörög a fórum

.
A betegeknek jobbulást, az én fiacskám is hétfőn volt először oviban 10 nap betegség után, erre ma is tüsszög és kicsit folyik az orra. Reggel közölte, hogy menjünk a rendelőbe (nem akart oviba menni), mert beteg és még erőltette is a köhögést. Remélem, nem esik vissza.
Direkt még ráhúztunk pár napot, hogy biztosan rendbe jöjjön, mikor megint megy oviba.
Tavaly is pont a Télapóról és a Karácsonyról maradt le betegség miatt a másik oviban.
Ilyenkor nem elég, hogy beteg szegény, de az sem utolsó szempont, hogy elmaradnak a fejlesztések, és ugye, ha van hiányzó fejlesztendő gyerek, több óra jut, amolyan plusz, a többi sni-s gyereknek (aki éppen nem beteg és oviban van) a megürült órákban, ezt mondta az ovis gyógypedagógus. A kisfiam nagyon élvezi az alapozó terápia részét a dolognak, ma reggel is a tornaterembe akart menni a csoportszoba helyett.
Az ovis logopédus megnézte a gyereket, de nem érti, miért a beszédfejlesztést írták első helyre a bizottságnál. Csoportba tudja csak betenni, de javasolta, előtte fussak egy kört a helyi Pedagógiai Szakszolgálatnál (ha ez a hivatalos neve, itt van a korai fejlesztő hely is nálunk a városban, már tavaly jártunk oda Ayres-re), hátha tudja valaki vállalni egyéniben. Tavaly az Ayres-en egy logopédus-szomatopedagógus volt a foglalkozásvezető, megpróbálok beszélni vele.
Szanya, köszi a beszámolót. Ezek szerint bízhatok benne, hogy jövőre az ovinkban (5 csoport van vagy 6, pontosan nem is tudom

) lesz gyógypedagógiai asszisztens, aki esetleg az én kisfiamnak is segítségére lehet majd? Nagyon jó lenne, olyan elveszettnek tűnik a közösségben

.
Nekünk a szakértőis papíron az áll, hogy 2 főnek számítandó a létszámnál a gyerekem.
Labolen, ha publikus, milyen vizsgálat lesz nektek a Vadaskertben?
Nekünk majd nyáron kell csak menni egy éves kontroll vizsgálatra.
Míg el nem felejtem, írtad a "nézz rám" vizuális segítséget korábban. Van ilyen kép a BM-ben, gondolom, azt használtad fel. Én is nyomtattam ki egyet, és ha azt akarom, nézzen rám, felmutatom neki verbális kísérettel. Nálunk a magán gyógyped által behozott "Várj!" kártya pl. nagyon bejött, és a "Kérlek, segíts!" is, a "Kész vagyok." pedig a terítésnél került első körben alkalmazásra, de szorgalmazom minél több helyzetben.
Sajna a wc-s kártya még nem lett használva, ma is én vittem ki nagydologra, ha nem szólok, bemegy, utólag szól csak. A gyógyped azt javasolta, ilyenkor vigyem a kártyát is, kösse hozzá, és talán előbb-utóbb csak előveszi magától is, ha már szólni nem akar (azért remélem, az az idő is eljön, és nagyon mérges vagyok amiatt, hogy pl. 3 évesen szólt, most nem, és éjszaka érdekes módon nincs abszolút ilyen gond, simán kibírja reggelig).
Chris, anyagiak terén sajnos szintén nagy nehézség az auti téma, ha szabad így fogalmaznom. Mi is egy keresővel gazdálkodunk, nekem van egy nagyon-nagyon mellékes dolog, amit viszont nyár óta, mióta van diagnózis, eléggé hanyagolok, ez látszik is anyagiak terén. Egyszerűen nem bírtam erre erőt csoportosítani, mostanában kezdtem újra bele, másképpen nem megy.
Én nagyon örülök, hogy megvettük a laminálót. A Metróban akciós talán még most is, 6000 Ft és könnyen kezelhető, egyszerű darab. Nagy hasznát veszem, főként hogy egészen belemelegedtem a bm-anyagok gyártásába.
Kis technikai off,
Tintapatronból xl-eset érdemes venni, ha van rá mód, sokkal jobban megéri arányában, egy netes helyet találtam, ahol a legolcsóbb tényleg (néztem a Metróban is, ott is jóval drágább volt), és másnapra szállítottak.
Nem akarok nagyon belefolyni a témába, de még leírom, hogy pl. nyomtatós multifunkciós készüléket és laptopot is mi pl. áruhitelre vettünk (0%-os kamatra), szinte egyszerre döglöttek be, és hát kell mindkettő napi szinten. Így havi szinten kibírható a törlesztőrészlet, egyszerre nem volt rá x Ft-unk nekünk sem.