LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14370

• Chris79
  • Chris79 profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14371

Chris79:

Vigasztaljon a tudat, hogy sokan a gép előtt fejlesztjük magunkat, a magam nevébem mindenképpen írhatom ezt.

Laminálni nem szükséges, Labolen is (ha minden igaz) és én is a saját készítésű , vastag celluxal leragasztott kártyáinkból élünk, igaz mi nem PECS-ezünk, csak napirendezünk.

**
Nekünk van egy helybéli nem auti fejlesztőnk, aki mindig ad házifeladatot, azt szoktam mostanában csinálni Z-vel, ő jobban látja, hogy mire van szüksége. Persze ez nem speciális fejlesztés, de szerintem ez is jó, fejleszti sok területen. Most pl azt kaptuk feladatnak, hogy beszéljünk a képekről, kinek van vékony nyaka, vastag nyak, kicsi feje, nagy feje, ez szőke, az barna stb. Beszéljünk arról, hogy a lányoknak milyen nevük van és a fiúknak, a múltkor volt sorbarakás a kisbabától az öregemberig, a képeket ő vágta ki, majd rakta sorba, és ragasztotta fel, melyik kép a másik tükörképe, azt kellett kiszinezni stb.
Ahogy Labolen írta, ha kéthetente kapnánk valami instrukciót, hogy most mit is gyakoroljunk otthon sok mindent meg tudnánk mi is csinálni.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14372

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Szanyának igaza van, a Vadas egy kórház, mint az 1-es gyerekklinika, ez utóbbin sincs fejlesztés.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14373

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Chris:

Szanya:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14374

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Chris,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14375

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Champ, a Vadasban nincs fejlesztés, hanem diagnosztizálás van és pl ilyen bent fekvéses oktatás vagy hogy hívják ezt. Meg a szülőtréning. 1 hetes vizsgálatokra jár oda rengeteg gyerek, szerintem őket látod. A nagyobbaknál nem tudom, van-e valami tanfolyam vagy ilyesmi az autiknak. Ilyen lehet, hogy van, ezt nem tudom. De ilyen igazi auti fejlesztés, mint a Delejben, EMÚban, Koraiban stb, nincs.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14376

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Igazatok lehet, én valszeg. mindig összefutok a bentfekvős gyerekekkel! :blink:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14377

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Kimni!Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14378

Marcoverde, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14379

Kimni, igen, pontosan így gondoltam én is, ahogy írtad.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14380

Champ, amit látsz, csak illúzió. :laugh: Mintha játék... :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14381

Bundáskenyér, off lesz: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14382

Bocsánat akkor a dezinformációért, ezek szerint az ingyenes laminálás meg az én képzeletem játéka: )

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14383

• Chris79
  • Chris79 profilkép

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14384

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Chris: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14385

Itt mindenkinek olyan élénk a fantáziája... Vajon mér?????? :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14386

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Persze elismerem, hogy én sokat nyomtatok, és van, ami sokkal egyszerűbb így. De pl Kimni mesélhet, ő rengeteget rajzol, és mondom van, ami nálunk is rajzos. Laminálónk nincs.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14387

• Chris79
  • Chris79 profilkép
Labolen zseniális, amit írsz.

ÉÉN, semmit sem szeretnék laminálni, nyomtatni. Nem értek én ehhez még semennyire és ugye felmérés előtt nem is tudom mi a mi utunk, mi az, ami Ának segítene. Szóval csak annyit tudok, amennyit olvastam itt-ott és azt írták hogy laminált kártyák.

Amit eddig mi megcsináltunk az a fiókok felcímkézése és egy naptár, amiben csak annyit jelölünk, hogy melyik van és melyik nap nincs ovi. Ez már most segít. Ezek sima kinyomtatott kis ikonok ráragasztva egy kartonra. Mögé az a kis ruganyos anyag, ami leszedhető, ezzel ragasztjuk fel előre a hetet-hónapot és mindig levesszük azt a napot, ami lement, így mindig a következő naptól látszik. Úgy tűnik követhető Ának. Azóta nem volt balhé szombat reggel, mert este megnéztük, hogy nem lesz óvoda másnap.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14388

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Chris: Bocs, nem akartam ilyen erőszakosan kérdezni, csak rossz volt a stílus. :whistle: :)
Egyébként kezdetben én is csak néztem, hogy ha nincs Boardmaker programom, akkor most mi legyen. Aztán a szükség nagy úr elvén csináltam magamnak dolgokat.
És látod, hogy ez már megy Neked is! Ennyire egyszerű dolgokról van itt szó, mint amit írsz. Csak arra kell rájönni, hogy mire kell megoldást találni, mi a probléma igazi oka, és onnantól könnyű a kivitelezés is. ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14389

Labolen, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Oldalmegjelenítési idő: 0.626 másodperc