LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14230

marcoverde:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14231

Glor!

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14232

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Kimni, örülök, hogy kicsit jobban vagytok! I
Igen, G is játszik a kiskonyhával a normál oviban, azt hogy mennyire kreatívan, azt már nem tudom.

Labolen: Gergő nagyon nyugodt baba volt.
Ami nekem már kicsi, 1-2 hónapos baba korában feltűnt, az a szemkontaktus hiánya, a figyelem hiánya. Háziorvosnak említettem és ő akkor a látását nézegette, Sakktábla szerű mintát húzogatott a szeme előtt, azt szépen követte, lát - mondta. Ugyancsak 4 hónaposan voltunk a Szemészeti Klinikán más, könnycsatorna elzáródás miatt. Ott is említettem a problémámat. Megvizsgálták a látását is, pupillatágítás is volt ott is mondták a látásával nincs gond, de néhány dolgot , pőont amit említettem ott sem csinált: Különböző játékokkal próbálták a figyelmét felkelteni9, de alig volt hajlandó odanézni, csak már mikor nagyon nagyon forszírozták. A diagnózis, megkésett látásfejlődés magyarázat, (figyelme nehezen fixálható)
Még egészen kicsi korában feltűnt egy beszédértési probléma is de ez már úgy 6-8 hónaposan.

Kisstim, De jó hogy Nálatok is ennyire meglódult B!
ilyen ...vége Nálunk is volt. Konkrétan: A nagyinak vége, Ildinek vége. Ezeket fokozatosan átszoktatttam, meg most már érzi is. Eljöttünka ...-ból -tól stb
Persze mindig van valami furcsaság amit félreért és rosszul használ.
Egy időben nagyon követelte hogy mindent megismételjünk amit mond, és mivel ezt rosszul mondta sosem ismételtem el, helyette jól mondtam.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14233

Glor,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14234

Tomger,

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14235

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Csibnyusz: az elejét bescannelem neked, ha az megfelel, az egészet nem vállalom. Sztem meg kéne venni, amint csak lehet. De küldd el a mailcímedet!
Az első pár oldalon egyébként csak főnevek (kb 100-120) vannak, aztán kb 20-30 ige. Majd jelzők.
A hozzá tartozó tanári segédanyag: A megkésett beszédfejlődés terápiája. Ha van hozzá affinitásod, hogy te is céltudatosan foglakozz ezzel, sztem érdemes ezt is megvenni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14236

Tomger, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14237

Csibnyusz az NTK-nál a webshopban nem írja, hogy nincs. Szerintem hívd fel őket.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14238

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14239

Tomger, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14240

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Köszönöm mindenkinek a korai jelek leírását. Annyit írtatok, és olyan sokfélét... Csak győzze szemezni majd az ismerősöm. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14241

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Korai tünetek:

P. CS. vadasban azt mondta, hogy markáns tünetekkel ők 18 hónaposan adnak diagnózist.

Tomger: érdekes, amit az egyéni fejlesztés "nem ajánlásáról" írsz. Nálunk hiába volt 4-5 hasonló korú és érintettségű gyerkőc a nev. tan "fennhatósága alatt", a fejlesztő szóba sem hozta a csoportost, mindenkivel egyénileg foglalkozott. Szerintem a fiamnál csak ez hozta az eredményeket. néha volt gyerekes szülőtali, ott láttuk egymás gyerekeit.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14242

• Patri
  • Patri profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam: 9 éves autista BNO 84.8
Sziasztok!

Bocsi az eltűnésért, de zűrös hetek voltak... pici fogzik, lázas, gyulladt íny, stb. Már jobban van...

Fontos hír! A fiamat felvették a Gyermekházba! Örülünk!!!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14243

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Patri:

Gratulálok a felvételihez! Remélem jól fogjátok magatokat ott érezni és a kisfiadnak bejön majd a fejlesztés! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14244

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Sziasztok Mindenki! :)

Iskola választó a Millenálison. A Laborc suli is kinn lesz sok másik sulival.
Ha van ídőtök érdemes kinézni , sok suli mutatkozik be.

www.millenaris.hu/

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14245

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14246

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Patri, gratulálok, ez szuper hír :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14247

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Patri: gratulálok én is. Remélem innentől kezdve nyugodtabb napjaitok lesznek, nem kell izgulni a suli döntése miatt. Sok sikert a fiadnak! :)

És még a korábbi témához: köszi a megnyugtatást az itthoni fejlesztés hiányával kapcsolatban. Arra is gondoltam, hogy valahogyan majd változtatok ezen. Nem lesz konkrét leülős feladat, hanem mindig valami másba megpróbálom bevonni kicsit. Vagyis nem feladatozunk, csak mondjuk megpróbálunk egy kártyázást. Vagy egy képkeresőst. Vagy ilyesmit. Nem "hivatalos" feladatozást. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14248

Patri, örülök, hogy sikerült! :)

Labolen, ez szerintem nagyon jó ötlet.
A képkeresősről jutott eszembe, hogy ma játszottunk a Bogyó és Babócás képkeresőssel, amivel már vagy egy fél-egy éve nem, mert nem érdekelte, nem értette, nem foglalkozott vele. Most egy pillanat alatt kirakta. Értette elsőre és mindent megtalált pikkpakk. De egyébként is szuperül lehet vele társasozni! A babzsákozást meg már kéri minden nap. Nagyon érdekes, hogy arra például elsőre is jól válaszolt (pedig sose kérdeztem így), hogy "mennyit mutatok", és Emmánál olyanokat villant, hogy miket tud, hogy csak nézünk, viszont a "mi az"-ra csak pár dolog nevét hajlandó kimondani, a "milyen színű"-re vagy hajlandó válaszolni, vagy nem, a "kicsoda"-ra meg egyáltalán nem. Ennek fényében kellene kitalálnom új babzsákos feladatokat (mivel nem ismételhetem minden áldott nap azt, amit Emmánál csinálunk). Nem nagyon jut eszembe semmi. :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14249

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Szanya:
Engem ma azzal döbbentett meg Z., hogy zuhanyozás közben elkezdett szavakat visszafelé betűzni. Simán kimondott 6-7 betűs szavakat hibátlanul visszafelé! Nekem ezeket képzeletben fel kellett írnom magam elé, ő meg simán lökte a szavakat! :ohmy: Soroltam a szavakat, ő meg beszélt folyamatosan visszafelé!
Oldalmegjelenítési idő: 0.599 másodperc