Tomger, az idei évre szóló naptárral már nem sokra mennél!
Lányok, az első szülőtalira elvittem a hetirendet, nem emlékeztek? Egyébként pont úgy van, ahogy Kimni írja. A mienk egy totál egyszerű asztali naptár, mindössze annyi, hogy a napoknak mindig azonos színük van (kézzel is ki lehet színezni) a fejlécben. (Pl. hétfő piros, kedd kék, stb.) Alátéve egy 7-es beosztású sáv, amin esténként kiikszeljük az aznapot (az aznap ki van emelve színnel).
A napok nincsenek órára bevonalazva, hogy annyira ne legyen behatárolt. Amit karácsonykor kiküldtünk matricás ívet, azt mi kiegészítettük magunknak fotókkal meg rajzokkal. Ami ritka program, vagy ha van olyan érdekesség, amit ott is meg akarok örökíteni, nem csak a naplóban, azt berajzolom.
Rituálét vezettem be estére: az esti rutin bizonyos pontján jön az ikszelés mindig:
- "Ma hétfő/kedd/stb. van."
- "Sütött a nap, fújt a szél."
- "Óvodában voltam."
- "Játszótéren voltam."
- "Holnap kedd/szerda/stb. lesz."
- "Óvodába megyek."
Aztán ikszelés. Emma azt javasolta, hogy a "ma" az legyen mindig egy csipesszel vagy hasonlóval jelezve. (De az ikszelés miatt elég jól látható egyébként így is.) Csak az az egy hiba van most, hogy reggelente azt mondja, hogy "ma holnap van", ami tök logikus, csak nem jó és fogalmam sincs, hogy magyarázzam meg, hogy ilyen nincs.
Nagy előnye a kinyomtatott verziónak, hogy utólag visszakereshető és demonstrálható vele egy csomó dolog. És érdekes módon sokkal motiválóbb a gyereknek, mint a napló. Talán, mert szép rendezett? Vagy mert egyben látja? Nem tudom. De sokkal hajlamosabb kérdésekre válaszolni a naptárral, mint a naplóval.
Egy hátránya, hogy elég drága volt kinyomtatni és spirálozni. Az etikettcímke nem tétel, csak pár ív kell. Viszont a sima párszáz forintos asztali naptár is jó, csak abban színezgetni kell meg rajzolgatni. Egyébként az egész Edina hetirendjén alapul, hála érte!