LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14100

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Champ, mezítkezes :D:D Nagyon jót nevettem :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14101

• Chris79
  • Chris79 profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14102

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Chris, csak most olvastam a konkrétumokat a vizsgálattal kapcsolatban, sajnálom! Én is csak bíztatni tudlak: igen, igen, a fejlesztések nagyon sokat fognak segíteni!!!!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14103

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14104

Az első diagnózisunk érdemi része kb 10-15 sor volt, annak a fele is az óvodai "jellemzéséből" lett beillesztve. Nem írtak szinte semmit. A második vizsgálat után viszont már sokkal részletesebb diagnózist kaptunk, igaz ekkor már a fiamat feladathelyzetbe tudták hozni, míg az első diagnózisnál inkább csak figyelgették.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14105

• Chris79
  • Chris79 profilkép

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14106

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Chris, a diagnózis végleges, az hogy mennyire erős tüneteket produkál pedig most már a fejlesztőkön, rajtatok és a gyereken együttesen múlik.
Fokozatosan rá fogod venni hogy igenis nézze meg az arcokat és tanulja meg az érzelmeket. Az én fiam már mondja, hogy anya mérges lesz .. vagy.. anya szomorú és sír. Anya elmegy, Gergő sírni fog.Ha fáj a fejem és lefekszem az ágyra egy rövid ideig elfogadja hogy feküdnöm kell. Igaz kb 3-4 perc után közli most már nem fáj!
Tény hogy kicsit tananyagszerűen mondja kicsit gépies még nála ez az egész, átérzés nuku. De már így is hatalmas hogy érzelmeket bizonyos szituációkra rá tud húzni.
2 éves kor óta fejlesztjük. A fiam nem enxhén éríntett. Főleg kommunikációban és a fantáziátlanságban látom érintettnek, szociálisan egészen jó. Figyel, érdeklődik, közelít a többi gyerekhez.
jobb-bal kezes probléma, még nem vagytok nagyon lemaradva, ez nagycsoportos tananyag, hajrá!!

Szanya, köszönöm szépen!
A baj, hogy nem találom azt a levelet:(( El tudod még küldni esetleg, vagy a dopboxba kitennéd?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14107

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Marco: nem kaptam meg a privit, kérlek küldd át még egyszer, vagy a rendes mail címemre. Andesz tudja, mi a címem. Köszi!

Kimni: remélem nem kapod el legalább te! Én teganp óta vagyok dögrováson, lázas is voltam, már 37-re beveszem a lázcsillapítót, mert egyszerűen nem engedhetem meg magamnak, hogy kidőljek. Lázasan meg nem tudom ellátni a teendőket, és nem takarításra gondolok, csak hogy vigyem el a gyereket oviba, és hozzam is el onnan, anélkül hogy a láztól szédülnék, vagy kiakadnék mindenen. Amúgy egy sima hasmenéses vírustól lettem így kiütve, nem tudom egy mandulagyulladással mit kezdenék. Bár így is elég meredek volt reggel bevinni a gyereket az EMÚ-ba, mert oda-vissza nekünk két óra az út... :blink: De túléltük. :D
Szóval egyél vitamint! :)

Tomger: Nekem is minden reggel eljátssza a lányom, hogy ma nem akar oviba menni. :) Szerintem ez a normális viselkedés, mert anyával csak jobb, mint az oviban. ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14108

• Chris79
  • Chris79 profilkép

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14109

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Chris: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14110

• Chris79
  • Chris79 profilkép

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14111

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14112

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14113

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14114

Tomger, boldogot, szépet!

Kimni, jobbulást, remélem gyorsan hat az Augmentin. És, hogy nem kapjátok el!

Chris, Labolen nagyon jókat írt, hidd el minden rendben lesz. Én nem vetném el a Waldorfot, kérdés, hogy az osztálytanító mit szól egy autihoz. Ha vállalja, és azt is, hogy esetleg használja az auti spec. anyagokat, akkor én egy évet lehet, hogy kipróbálnék.
Az viszont igaz, hogy néha annyira elfogadó a waldorf óvoda, hogy úgy engednek valakit iskolába, hogy még nem kellene. A mi ovinkba volt ilyen példa. Vagy elfogadnak olyan viselkedést is, ami számomra elfogadhatatlan, s ami miatt a gyerkőcnek később gondjai lehetnek, nem beszélve a többi gyerekről, aki azt elszenvedi. De ez csak az én személyes tapasztalatom, lehet, csak nálunk van így. (A fiam Waldorf oviba jár.) A lányom (ő auti) számára kész káosz lenne a Waldorf ovi, de ő sztem elég súlyosan érintett egy-két dologban, szülsége van az irányításra és az állandó odafigyelésre.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14115

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Ja azt elfelejtettem írni, hogy egy időben nálunk is az oldalszámok voltak a legfontosabbak. Annyira, hogy mentünk végig a mesekönyvben, és ahol a kép miatt pont nem volt oldalszám, oda kellett írnom tollal. Még ma is első dolga megnézni, hogy hányas az utolsó oldal. Aztán mehetünk tovább. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14119

Tomger!

Hetirend ügyben: én is most akarom neki bevezetni hetirendet, mert sokszor kér Emmát, nem emmás napokon, meg korait nem korais napokon. Szóval tisztába kéne tennem. Hetirendet hogy célszerű használni? Mi az ami fix rajta, mi az amit levesztek vagy változtattok stb. Szanya, ti hogy csináljátok???

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14120

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Szanya!
A hetirendre én is kíváncsi lennék, mert nálunk még nem működik.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14121

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Hetirendet mi használtunk. Egy olyasmi órarendet nyomtattam ki, mint egy iskolai órarend, csak feldátumoztam, napokat odaírtam. És egyszerűen színesen, kis képpel beletettem a programokat, lényegében excel táblát csináltam jó színessel, minden nap más színű volt. Órára pontosan. 1-2 hónapig használtuk és, ha rossz passzban van, most is csinálok ilyet. Minden vasárnap megcsináltam. Nálunk nagyon nagyon jól működött, de a fiam nagyobb volt már, ez 1 éve volt. (vagyis év elején, 5-5.5 éves volt)
Ameddig nem kezdtük el használni, képtelen volt összerakni a holnap, tegnap, ma fogalmát is, nem értette, hogy mi az a jövő hét, pár óra múlva stb. Nagyon szépen megtanulta így az időt!
Igyekeztem mindenhez jó képet tenni, pl vártuk a family frostot este, akkor a family frost képe volt a kis téglalapban, mellé írva, hogy Family Frost. Csomó mindenhez én rajzoltam.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14122

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
bundáskenyér, nem tudod, van még a XI. kerületben a közkajálásban önkormányzati támogatás?
Oldalmegjelenítési idő: 0.586 másodperc