LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14080

• Chris79
  • Chris79 profilkép
Labolen: köszi, azt írja az itteni topik, hogy külön papír kell az emelt családihoz és külön a gyes-hez de mindkettő a MÁK-hoz akkor 2-t postázzak?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14081

• Chris79
  • Chris79 profilkép
5ig van posta itt kapkodom, olyan jó hogy írtatok, akkor nem várok 1 napot se így is tiszta lesújtó, amit hallottunk, majd mesélek!

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Más: aki kispesten, tud bérelhető lakásról ne habozzon. Fontos, hogy min 2 szoba legyen, vagy 1+2 félszoba, ilyesmi, hogy legyen szeparálható hely Ákosnak, nekünk, Áronnak.. most 3szobásban vagyunk, mindenféle kompromisszumra készek, de azért "akármi" nem jó sajnos.
Köszi előre is

mindegy, holnap adom fel csak 1 napon nem múlik, nem akarom elszúrni - vagy végső esetben odamegyek holnap.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14082

kimni:
Z után nem a három gyerekre kapunk 50 %-os étkezési kedvezményt, hanem arra, hogy autista, tartósan beteg gyerek.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14083

Chris79:
Rosszul hangzik amit írsz.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14084

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Chris,
én nyáron intéztem a papírokat, egy db eredeti igazolást küldtem, amit a MÁK-nak adtak a kiállító helyen (nektek a Sote, ha igaz), és a két db kitöltött kérvényező űrlapot, emelt családi és hosszabbított gyes, és egy borítékban küldtem el, nem volt semmi gond.
A családit is és a gyest is visszamenőleg két hónapra kifizetik, ha a papíron bejelölték, hogy a "betegség" már akkor is fennállt (elviekben a születésétől fogva fennáll kell hogy bejelölve legyen), ez gondolom, megtörtént a kiállító helyen.
Szóval, elég egy eredeti igazolás és a két űrlap kitöltve, egy borítékban mehet.
A csp. elég hamar megjött utólag nekünk, a gyes is egy hónapon belül.
Ajánlva add fel mindenképpen, az nem árt.

Kimni,
én is kapok kaja kedvezményt az oviban, az emelt családi pótlékra alanyi jogon jár kedvezmény, ezt beviszed az oviba és adniuk kell.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14085

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Tomger: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Marco: minket nem értesítettek sehogyan. Titeket hívtak? Mondjuk nem emlékszem, hogy tőlem kértek-e telefonszámot vagy sem. Lehet holnap felhívom őket.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Chris: Úgy kell szerintem is elküldeni, ahogy Lucy írta. Kétféle igénylőlap és egy igazolás egy borítékban. Postán is ugyanannyit kapsz, nem számít az időfaktor pont amiatt, amit Lucy is írt. Vagyis felesleges emiatt elmenni személyesen.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14086

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Chris:
Mindent leírtak a többiek a járandóságokról, amit mi is elintéztünk. Fontos, hogy jár visszamenőleg,úgy töltsd ki a papírt!

Tomger: nagyon boldogat! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14087

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Köszönöm az étkezi kedvezményes válaszokat. Sokat segít nekem, de utána kell kérdeznem, mert lehet, hogy a XI. kerületben az önkormányzati támogatás miatt már nem tudok további kedvezményt kérni, de szerintem amúgy megszűnt a támogatás (2009-ben tutira volt még, azóta drágább a kaja, szóval szerintem megszűnt). Azért az csúnya, hogy az allergiához a MÁKos papírt adtam az oviba és nem szólt senki, hogy jár rá kedvezmény.
Bundáskenyér, nem tudod, hogy van-e 50%os önkormányzati kedvezmény a kerületben még?

Nagyon nehéz ez a tüszős mandula. Mai legalacsonyabb hő 38.8 volt. És este már 2x be is kakilt szegénykém, egész nap fekszik (nála ez csak tüszős mandulánál van...). Doki szerint készüljek, nagyon fertőző, ne legyenek illúzióim, egy légtérben van a nagy is és én is a kicsivel. :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14088

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Nálunk a helyzet változatlan, holnap délelőtt megyünk pszichiáterhez.

De, ma miután párszor meghallgatta a Cinege cipője verset, levette az cipőket a Barbie babáról és: Játszótér, cinege, nicsen kiscipő.
No, végül elvittük a kis cipőt, de ma nem voltak cinkék, így hazahoztuk, majd holnap!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14089

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Kimni, gyógyulást kívánok.
Nálunk is volt tüszős mandulagyulladás, egy súlyosabb és egy kevésbé durva. Előbbinél 40 fokot is mutatott a lázmérő, nagyon ijesztő volt, váltogattuk a különféle hatóanyagú lázcsillapítókat és még hideg vizes törölköző is bevetésre került.
A kisfiam is csak akkor aludt kicsit délután, előtte és azóta sem talán egy-két kósza autóban elalvás kivételével. Mi nem kaptuk el tőle, bár nekem alapban van többször is mandulagyulladásom.
Bundáskenyér,

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14090

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Bundáskenyér:
Ez a kis cipős nagyon aranyos! Méghogy szociálisan vakok az autik!
Mi, amióta tudom az eszemet etetjük télen a cinkéket (meg minden mást, ami jön, mert éhes :) ). Tele van velük a gyerekszoba erkélye, de a fiamat totál nem érdekli! :(
A mezitlábról jutott eszembe az egyik 1,5 évvel ezelőtti "gyerekszája": Észrevette, hogy egy Pinokkiós színezőben hol van kesztyűje a fabábunak, hol nincs. Azt mondja nekem a kesztyű nélküli képre mutatva: "nézd anya, Pinokkió mezítkezes!" :laugh:

Most ugye téma a közlekedési táblák megbeszélése, elmagyaráztam neki a gyalogátkelő táblát. Jön a következő tábla, kérdem, mit jelent: "Anya vigyázz, zebrák mennek át az úton!" :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14091

• Chris79
  • Chris79 profilkép
Kimni gyógyulást nektek :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14092

• Chris79
  • Chris79 profilkép
Kimni: lázra:
a langyos vizes lepedőbe csavarás nagyon jó - sokkal jobb, kisebb sokk és hatékonyabb is mint a fürdő - erre rá törölköző és takaró. Gyakran, 5percenként cserélni - értsd levenni kirázni, hogy hűljön - a lepedőt.
Nekünk a kúp vált be, sokkal hatásosabb volt, mint a szájon át adott lázcsillapító (Nurofen kúp volt, ami bevált, de ez ugye gyereke válogatja)

És INNI, INNI, INNI, 1-1 kortyot is akár csak, de inni. Ilyenkor kb 5-10percenként adni szívószállal. Nagyon fontos!

Együtt érzek, kitartást kívánok és egy ölelést küldök!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14093

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Aranyos tényleg ez a kiscipős dolog. Én is szurkolok, hogy holnap mondjanak valami okosat és biztatót.

Champ: Jók ezek a félreértések. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14094

Labolen:

Írtam privit

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14095

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Chris: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14096

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Köszönöm szépen, nagyon kedvesek vagytok!

Marco, gratulálok a felvételhez, jó ha már most tudtok biztosat!!! Messze lenne nektek a suli?

Kimni: Jobbulás! Mi épp még nem kaptuk el, de több ismerősünk is benne van, nagyon magas lázzal:((

Bundáskenyér, nagyon édes! Nagyon szorítok Nektek holnap!!!

Gergő mindig hoz valami újat, ma épp az ordibálja, hogy Figyelem, figyelem... kis idő múlva Köszönöm a figyelmet! :blink:
Nem tudom milyen előadást hallgattak az oviban, de nagy hatásal volt rá!
Totál kezd öntudatra ébredni, eltekintve a helyes E/1-es beszédtől. Az ovikat, mindkettőt nagyon utálja, minden reggel kitartóan próbálkozik, hogy ne menjünk! Amikor pedig szembesül a napirendjével az 5-10 perc hiszti követi.
Mi még nem használunk hetirendet, de kellene.
Van aki használ?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14097

Jobbulást a betegeknek.

Chris:

Elsőre elég rémisztőnek hangzik, DE a fejlesztésekkel nagyon sokat lehet igen rövid idő alatt (na azért nem hetek alatt) előrelépni.
Jó is, hogy ezt leírtad. Jó lesz egy év múlva újra elolvasnod, és láthatod, mennyit léptetek előre. Kitartás.
És ahogy Labolen írta. A kisfiatok most is ugyanaz a kisfiú, aki a diagnózis előtt volt, csak most már tudjátok merre tovább.

champ:

Mezitkezes. :laugh: Logikus. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14098

Tomger, csatlakozom a többiekhez, nagyon boldogot! :)

Hetirend: mi azt használjuk, amit tavaly karácsonykor küldtünk mindenkinek ajiba. Szuperül bevált! A gyerek ebből tanulta meg a napokat, totál képben van a heti programokat illetően, gyakoroljuk a tegnap-holnap kifejezéseket, stb. Ráadásul az az előnye a leszedhetővel szemben, hogy ha majd lesznek jövőre ünnepek, akkor előveszem az ideit és megmutatom, hogy ez minden évben van, stb. Szóval vissza lehet nézni dolgokat.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14099

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Chris, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Köszi különben a tippet a lázhoz, kb ezt csináltam, amit írtál, csak priznic nem volt, mert annyira gyűlöli, ordít, sír, kikészül teljesen. Most lekopogom, jobban van, de már hat az Augmentin biztosan (délben kapta az elsőt). Kíváncsi vagyok az éjszakára.

Lucy, köszi neked is, sajnos, tavaly pont ugyanez volt karácsony előtt, azt elkapta a nagy és tőle én is, én még olyan beteg nem voltam sosem... pedig nekem nincs mandulám :) Csak két kis csonk, ami visszanőtt, de az is be tud gyulladni. Az a baj, hogy közben náthásak is vagyunk mind, ez így már együtt elég gáz. A nagynak volt rendes hőemelkedése ma, de estére megint lement. Ő sem megy már oviba a héten, akkor sem, ha nem kapja el a kicsitől...

Bundáskenyér, nagyon drukkolok nektek!!!!!!

Tomger, nagyon nagyon aranyos a fiad :) Az, hogy tiltakozik az ovik ellen és a napirendnél is hiszti van, nem jelenti azt, hogy utálja az ovit! Az NT kisebbem tavaly egész évben ezt csinálta, de bent már marha jól érezte magát. Mindig nekem szóltak ezek a hisztik.
Oldalmegjelenítési idő: 0.171 másodperc