LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14000

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Chris,
Üdv a fórumon!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14001

• Chris79
  • Chris79 profilkép
Szia Miri! köszönöm az üdvözlést :)

Mi is az EMÚ-t néztük. Meddig tart egy foglalkozás? az elején azért engedik, hogy ott legyen a szülő? el sem tudom képzelni, hogy ott hagyjam "idegen" helyen. Eleinte semmiképp!

Sajnos még semmilyen választ nem kaptam, konkrétumokat. ők jelentkezésnek vették a kérdéseimet. Azt kérdeztem meddig tart 1 alkalom, milyen időpontokban vannak a foglalkozások, lehet-e választani időpontot. Milyen gyakran van és hogy néz ki egy ilyen alkalom, ill. szülő ott lehet-e. No meg, hogy mennyibe kerül. Semmilyen választ nem kaptam. Pedig én nem jelentkezem konkrétan sehova ezek nélkül az információk nélkül!
Kizárt! Nem adom a bizalmam senkinek anélkül, hogy tudnám mi fog történni és eleinte mindenképp látni is szeretném mi történik. Biztos ti is észrevettétek, de én mindenképp, hogy a fiam úgy "rám rezeg", hogy csak akkor fogad el helyzeteket, ha én azt sugárzom, hogy ez jó neki, rendben minden. Ha bizonytalan vagyok akkor ő is az, márpedig egy ilyen esetben jó, ha 100%ban ott tud lenni a figyelme én viszont nem tudok biztonságot sugározni információk nélkül.

nem tudom értitek-e mire gondolok!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14002

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Szanya: igenis, kapitány!!!
Szia Miri, én is megköszönöm, ha a találkozóig eltárolgatod az aloét!

A múlt héten láttam az évszakos könyvet, amit ajánlottál a Libriben (Négy évszak a parkban ugye?) Tényleg nagyon jó!
Közben talátam egy másik könyvet is ezzel a témával:
Négy évszak az öreg tölgyön és azt vettem meg.
Mind a két könyv nagyon jó, de a parkos amit ajánlottál nagyon sok aprólékos képet tartalmaz, úgy itéltem meg elveszne még a fiam a kis eseményekben és nem fogná hogy az évszakok szerint más és más a park képe és színei. (De később azt is megszerzem, jó lesz!)
Akit érdekel az évszakok tanítása mindkét könyv jó:
www.libri.hu/konyv/negy-evszak-az-oreg-tolgyon.html

www.libri.hu/konyv/negy-evszak-a-parkban.html

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14003

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Tomger,
Írtam privit.

A könyves topicot nem szoktad nézni? Ott írtam neked, könyvben a Böngészőt ajánlottam, meg egy társasjátékot, az volt a Játszva megismerjük az évszakokat.
www.kelleresmayer.hu/evszakokat-hu.html

Az öreg tölgyes könyvet nem ismerem, de nagyon jónak tűnik. :)

Chris,
majd este válaszolok, ha valaki meg nem előz, de most rohannom kell.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14004

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Ha még nem láttátok, kötelező olvasmány:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14005

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Bundáskenyér:
Köszönöm szépen! Nem tudok mást írni, csak ezt!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14006

Bundáskenyér nagyon jó a film, én spec. még nem láttam, köszönöm :)
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14007

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Chris, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Bundáskenyér, az algopirin nyugtatólag is hat a gyerekekre, ezt a kórházban mondták nekünk. De a cataflam a legjobb erre.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14008

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Csibnyusz, nálunk is volt ilyen, sőt, a mai napig van hasonló, picit más formában. Szerintem ez kombinált dolog, dac is, autizmus is, nehéz megmondani. Az NT kicsim is tud ilyet produkálni még 4 évesen is, csak ritkábban és azért végül le lehet csillapítani, a nagyot nem lehetett. Emlékszem, kb 2-3 éves kora között volt, amikor a kicsi olyan 1 éves körül volt már és szoptattam és a nagy behisztizett valamin így. Ült a küszöbön és visított, üvöltött, semmi nem használt,ő akkoriban azt sem engedte, hogy hozzáérjek, az olaj volt a tűzre. Mint akinek a kommunikációs csatornáit lekapcsolták, nem lehetett hozzá bejutni sehogyan. És nem akartam ilyen helyzetekre cumit adni, de nem volt más választásom. 1 óra üvöltés után, a kicsi az éhségtől üvöltött, muszáj volt cumit adnom a nagynak. Arra meg, mintha elvágták volna, egyből megnyugodott. Hozzáérni azt ilyenkor sem lehetett. Azért ma már nem így zajlik.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14009

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Csibnyusz, a lényeg lemaradt. A napirend rengeteget tud segíteni ezeken a kiakadásokon!! Sőt, ha már van ilyen hiszti, akkor segít továbblendülni. Nincs napirendetek? Vagy, ha ilyen időszak van, akkor érdemes használni addig ad-hoc módon is, nálunk ez bejött.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14010

Szanya!

Ritkán tudok benézni, de

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14011

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Csibnyusz: Én is a napirendet akartam javasolni. Akár csak úgy, hogy lerajzolod neki egy ilyen mozgalmas délelőtt reggelén, hogy látod, bolt, könyvesbolt, hazajövünk, alvás. Nálunk rengeteget segít még egy ilyen ideiglenes napirend is.
A csapkodás elkerülésére, és megszüntetésére én sem gondolom jó módszernek az ignorálást. Talán vizuálisan lehetne jelezni, hogy ez a viselkedés tilos. Valaki említette a stop táblát, nekünk az nem jött be. Én arra akartam használni, hogy ábrázoltuk, ha azt mondom stop, akkor állj meg az utcán. A fiam meg állandóan kérdezte, hogy de hát hol a stop tábla. Ő nem tudott ettől elvonatkoztatni, és csak egy értelmében tudta használni. Én inkább a piros kéz ábrát próbálnám meg.
Nekünk a gyógypedünk ilyen szitura azt ajánlotta, hogy legyen egy szavunk, amit ekkor használunk, lehetőleg egy hangsúllyal, és akár tenyérfeltartással is erősíthetjük. Mi a TILOS- t mondjuk, érti is a gyerek már.
Szerintem fontos lenne, hogy kitaláljátok, miért csinálja. Mit ér el vele. Vagy ilyenkor dühös, vagy zavarja valami, vagy már rutin, hogy anyát megcsapkodom az ágyban, mikor puszit ad... Szóval ha már tudod, hogy mi okozza, akkor könnyebb kiváltani. Bár kicsi a gyerkőc, lehetne neki mutatni egy olyan szabályt, hogy anyát nem püföljük, mert az tilos, helyette ezt csinálod. És itt kell tudni, hogy mi miatt csinálja. Ha dühös, akkor lehet rajzolni, hogy ha dühös vagy, akkor kiabálhatsz, és püfölheted a párnát. Ha azt akarod, hogy anya figyeljen, akkor nem püfölöd, hanem megérinted a karját. Ha zavar valami, nem püföljük anyát, hanem azt mondod zavar.
Bár lehet, már a napirend is megoldja az egészet, mert csak azért püföl, mert épp nem gondolja, hogy neki aludnia kellene, és mérges emiatt. Ha látja a sorrendet, talán könnyebben elfogadja.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14012

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Ennyi idősen nálunk is volt nyugtató cucc. Cumi, és dunnuska (egy kis rongy, amivel aludt). Ilyenkor mindig segítette megnyugodni. Aztán magától elhagyta a dunnust, cumit 4 évesen veszítettük el. Nektek nincs ilyesmitek?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14013

Csibnyusz!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14014

Csibnyusz, gyerkőcöd mennyi idős is most?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14015

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Kisstim,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14016

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Kisstim:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Chris: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14017

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Labolen, a savós fülgyulladás nem fáj folyton, csak ha a folyadék olyan helyre kerül éppen. Nekünk sok ilyen volt. Volt gennyes is, az folyton fáj.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14018

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Hát nekünk "mindig fájós" szokott lenni. Ilyen a mi szerencsénk. :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14019

A dac korszakon kívül nekünk is most sokkal fokozottabb lett a - főleg délutáni, esti - pörgés, túlpörgés. Ha tesó hazajön, akkor már rá is rontunk egy nagy csatakiáltással, hogy "tesó" és akkor nem szállunk le róla. Ugrálás, rohangálás, birkózást ezerrel. És ha már tesó nem akarja, akkor is 500 -adszorra is rámászunk és megrohamozzuk, egyszerűen nem érti a nemet ilyenkor. Elég kiborító tud lenni. :-( Ez főleg mostanában, lehet, hogy front is van, vagy nem tudom. Remélem, sokáig nem marad így....

Van vkinek bevált receptje a túlpörgésre???????? Nagyon kérem, ossza meg velem!!! :-D
Oldalmegjelenítési idő: 0.730 másodperc