LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13959

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Tomger, nekünk is akkor a legjobb a feladatozás, ha pihentebb, sajna délutánra elfárad, de tényleg nem panaszkodhatok rá, ilyen téren sosem volt gondunk, remélem, nem hangzik nagyképűen, de ez így van. Sajnos van más, ami viszont nagyon problémás, mégpedig a bizonyos területeken jelen lévő kényszer és rugalmatlanság. Érdekes, hogy ez is legtöbbször csak itthoni környezetben jön ki belőle.
Bevallom, már az is eszembe jutott, hogy kényszerbeteg lesz a kisfiam. A most olvasott könyvben is utalnak rá, hogy ugyan kevéssé kutatták még ezt a területet, de van, hogy az autizmus velejárója az a kényszeres viselkedés, amit tapasztalunk, ugyanakkor lehet az önálló kényszerbetegség is (OCD), amiről szó van. Mondjuk ezt egy ekkora gyereknél nem hiszem, hogy ki tudnák vizsgálni :dry: .
Na és örökzöld problémánk sajnos, hogy nem akar szólni, ha wc-re kell mennie.
A héten beteg volt keddtől fogva, két reggel is lustálkodtam 5 percet, míg ő kint olvasgatta a könyveit, és nem ment ki pisilni, hanem beengedte a pizsamanaciba. Éjszakára viszont 3 éves kora óta szobatiszta teljesen. Ez fura, nem?
A TSMT nekünk most is fut, több benne a gyerek aktivitását igénylő feladatelem, így most kevésbé végzi katonásan, mint a korábbi sorozatokat, de azért tudjuk csinálni.
Nálunk sem vettem észre beszédfejlődést konkrétan a tornától, de a feladattartásra, szabálykövetésre biztosan jó hatással van, és hát a mozgása rengeteget fejlődött.

Szanya, nincs mit.
Én is beruháztam a Grimassimixre, meg vettem egy Memo-Mime nevűt, az pedig olyan, hogy egy-egy mozdulatot, vagy akár egy állatot kell utánozni képkártyák alapján.
Kíváncsi vagyok és bízom benne, hogy menni fog, megszereti H.
Nálunk a Koraiban működik HRG, de állítólag kevés a hely, és ugye már bőven benne vagyunk a tanévben, így nem sok esélyt látok, sajnos.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13960

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Lassan kikészül a családunk, mindenki!

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13961

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13962

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Bundáskenyér,

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13963

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Bundáskenyér! Az én kislányom is egy hete nagyon furcsa, felsír éjszakánként, pedig nem szokott ezzel gond lenni. A múlt hét vasárnap éjszaka 2-től 5-ig kacarászott a sötétben az ágyában, ritka ijesztő volt, de még mindig jobb mintha sír. Nem lesz rosszabb szerintem, ez a rossz, remélem, ahogy jött, úgy elmúlik nálatok is.
Szanya, remélem, hogy a delejes találkozóra el tudok menni, attól függ tud-e valaki éppen Jázminra vigyázni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13964

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Bundáskenyér, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13965

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13966

Bundáskenyér, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13967

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Szanya!

de igen ez is lehet! Ha megkérdezed, kipróbáljuk!

Mindenkinek köszönöm a tanácsokat! Komolyan :) !

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13969

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Bundáskenyér: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Nálunk visszatérő probléma, hogy a fiam nagyon kevés rostot eszik, (ezen még az a kevés ovis leves sem segít, főknt, ha egymás után két napon van paradicsom leves és gyümölcsleves, akkor már gond van.). Emiatt most is nagyon fáj a hasa, és székrekedése van. Mivel itthon nem eszik rostosat, szinte semmit, ( jó reggelt kekszet veszünk neki, de az kevés szerintem), szóval igazából meg vagyok lőve. Gyümölcslében nincs elég, nem is issza igazán. Zöldség-gyümölcs abszolút kilőve. Még annyit tudnék próbálni, hogy rostos kenyeret veszek neki, pirítósnak, bár mostanában igazán azt sem eszi már.
Azt szeretném kérdezni, hogy másnak is van-e esetleg ilyen gondja, illetve, hogy próbáltatok-e már magatoknak, vagy a gyereknek, valami rosttablettát adni. Néztem, van ilyen rágható is. Vajon milyen íze van annak, és milyen hatása?
Még gondolkoztam a laevolac-on, kicsinek azt kapott, még hat hónapos kora körül. (székletlazító cukorszirup)
Sajnos étkezési szokásain nem nagyon tudok változtatni, max annyit, hogy rostosabb kekszet vagy kenyeret veszek neki.
Szóval valaki valami okos tippet tudna adni?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13970

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Bundáskenyér:
Még annyit, hogy mondta nekem a koraiban a R. Zsuzsa szeptemberben, hogy az autizmus ugyan egy életre szóló állapot, de nem fokozatosan romló. (Alapszitu: a kislányom kétévesen nagyon ügyesen dobozolt, most mintha nem tudná. Emma is és a koraiba is azt mondták, hogy nem készségvesztésről van szó, egyszerűen most ez nem érdekli.) Tehát itt csak fejlődni lehet, kérem! Szeptemberben több éjszaka is vigasztalhatatlanul zokogott, kiderült, hogy egy szúnyog volt a szobájában. Amint kiirtottam a dögöt, minden rendben volt. Ilyen banális és egyszerű dolog is állhat a háttérben.
Labolen, több folyadék és bélbaktérium adása is segíthet. A gaps diétában ezekre igen nagy hangsúlyt fektetnek.
Jázminnak ezt adom:
vitaminkosar.hu/webshop/15,bio-kult-prém...-(120-kapszula).html

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13971

Labolen, a rostnak ez esetben nem sok értelme van, mert ahhoz rengeteget kell inni, hogy jó irányba hasson, amúgy ront a helyzeten. Szőlőt vagy szőlőlét (préseltet, vagy babáknak való 100%-ost) kellene adni, abból nem kell sok. Ha egyikre sem hajlandó, akkor azzal szöveggel, hogy gyógyszer/vitamin/vagy valami hasonló. Ha 1 marék szőlőt kipréselsz, az pont elég (még sok is lehet), decire pedig minimális.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13972

Sziasztok

Tudom nem vág ide de csak kérdezni szeretnék nincs e véletlen valakinek eladó Aerys tölcsére? kÖSZI

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13973

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
A Bio-Kult prémium probiotikum egyedülálló probiotikus étrend-kiegészítő, amely 14 baktériumtörzset, grammonként 10 milliárd hasznos baktériumot tartalmaz.

Bélcsatornánkban trilliószám élnek potenciális kórokozók, amelyeket a hasznos bakté
riumok és az immunrendszer tart ellenőrzés alatt. Ezért alapvetően fontos, hogy a segítő baktériumok szintje mindig megfelelő legyen szervezetünkben, különben a kórokozók túlszaporodnak, az egyensúly felborul (dysbiosis alakul ki). Számos tényező vezethet ide: antibiotikumok alkalmazása, fertőzések, egyéb betegségek, stressz, helytelen étrend, távoli utazások.

Dysbiosis mutatható ki számos betegségben. Ilyenek az antibiotikumkezeléssel társuló hasmenés (AAD), a gyulladásos bélbetegség (IBD), az irritábilis bél szindróma (IBS), az áteresztő bél szindróma, a laktóz intolerancia, az atopiás bőrgyulladás, az utazók hasmenése és egyes pszichoszindrómák. A mikrobiológiai egyensúly helyreállítható a hasznos baktériumok pótlásával. A Bio-KultR prémium probiotikum az egyik legerőteljesebb probiotikus étrend-kiegészítő, segít kialakítani, helyreállítani és fenntartani az egyensúlyt a potenciális kórokozókkal szemben. Hatásmódja összetett, baktériumai visszaszorítják a kórokozókat, ugyanis versenyeznek a tápanyagokért és a megtapadási helyekért, miközben tejsavat, ecetsavat, hidrogén-peroxidot, valamint természetes antibiotikumokat, bakteriocineket termelnek és emellett stimulálják az immunrendszert. A Bio-KultR összetételét kutatók, orvosok, táplálkozási szakemberek alakították ki. A sokféle hasznos baktérium egymás hatását kiegészíti és felerősíti. A laktobacillusok, a lactococcusok és a streptococcusok főként a vékonybélben, míg a bacillus subtilis és a bifidobaktériumok a vastagbélben élnek és így a bélcsatorna teljes hosszában védelmet biztosítanak.

Gyermekek és felnőttek egyaránt szedhetik.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13974

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Köszi a válaszokat. Probiotikumot én csak hasmenés után, vagy antibogyó után szoktam adni a gyereknek. Azt is nehezen veszi be, mert kapszulát lenyelni nem tud, a port meg nem tudja lenyelni, hiába keverem valami italba. Csak akkor adom, ha muszáj.
De ezt a szőlőlét kipróbálom. Megnézem, lehet-e kapni, vagy megnézem, hogy itthonit elfogad-e. Ezt csak kifacsarom a levét és kész? Talán elfogadja. Bár ha bolt, akkor jobban. Az kevésbé tűnik valódi gyümölcsnek. ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13975

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Glor!

Bárcsak igazad lenne, de sajnos az autisták 25%-a felnőtt korára epilepsziás lesz.

Holnap mindenképp viszem a gyermekorvoshoz, mert bizony cseppet sem javult a helyzet.
Egyszer azt mondta a foga fáj, de nem értem gyönyörű, egészségesek a fogai és bár valóban fogzunk, ilyen kiborulás még sosem volt fogacskák áttörésénél.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13976

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Labolen!
Nem ismerem a gyerkőcöd étkezési szokásait, de ha levest, főzeléket,
joghurtot, tejbegrízt, pudingot, magyarul bármit megeszik, amibe csicsókát keverhetsz
észrevétlenül, segít a gondon.
Csicsóka: megpucolni, megfőzni, összetörni és belekeverni a fenti kaják valamelyikébe, Krumpli íze van, az állaga is olyan lesz, picit édesebb. gyerekek, ha nem látják a műveletet, nem veszik észre az ételen a változást. 350 ft kilója de egy hónapra elég.
Inulin van benne, hihetetlen egy cucc, probiotikum, nem felszívódó rostanyag.
Ami fontos, pici kiskanálnyi adagokkal kezdeni, és lassan hozzászoktatni a gyerkőcök (és felnőttek) szervezetét, mert ha nem így teszitek, nagyon felfújja az embert-
A régiek ezt azzal védték ki, hogy felesben főzték a burgonyával.

Nekünk sokat segített, mert cukrosok is ehetik, finom, és rendezte Viki nagyon-nagyon erős székrekedését is!

hu.wikipedia.org/wiki/Csics%C3%B3ka

www.nosalty.hu/alapanyag/csicsoka

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13977

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Bundáskenyér: köszi a tippet, de sajnos nálunk kivitelezhetetlen. A gyerek az általad felsorolt ételekből semmit nem eszik itthon. Levest is csak az oviban, ahhoz nem nyúlhatok.
Itthon csak pirítós, sült krumpli, keksz, halrúd, virsli. ezeket variáljuk. Bár nem sok mindent lehet ezzel variálni... :(
Kínomban ma megitattam vele egy tömény cukros kis vizet, hátha legalább segít valamit. Holnap veszek neki valami hashajtó cseppet, amit 6 évesnek is lehet adni, hogyha már gond van, legalább ilyenkor tudjak mit adni neki. Általában megy neki a nagydolog, de csak gubacsok az eredmény, de az legalább van. Most meg semmi. (bocs, hogy ilyen naturalista leírást adok. :blush: )
Viszont rengeteget iszik. Biztos, hogy napi egy litert legalább. Szerintem az egy kisgyereknek elég, ha a felnőttnek napi kettő kell.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13978

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Labolen, ha eszik fermentált kajákat, pl joghurtot, savanyú káposztát és társait, akkor nem is kell. Ha ezek nem mennek, akkor kell sajnos, a gyakori utánpótlás. Lehet a bélbaktériumuk hiányától is a székrekedés, önmagában a rost nem biztos, hogy elég.
Bundáskenyér: 25 %, az nagyon sok! Mik az első tünetek? ( Mindig tanul az ember, de az autista témakörben mintha kifogyhatatlan lenne az új infó)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13979

Labolen: Laevolac szirupot használjuk, ha szükséges. Tömény édes íze van, valami innivalóba is beadhatod, vagy ha beveszi, akkor csak úgy.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)
Oldalmegjelenítési idő: 0.571 másodperc