LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14020

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Kisstim, mi ilyenkor tvzünk... nektek az ipad ilyenkor nem jó?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14021

Annyira imádom láttam egy szülőtréningen ott vetítették le a mária útját. Nagyon jó.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14022

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Na ez nálunk is probléma. Esténként egy órát szokott ugrálni az ágyunkon. Már beraktuk a trambulint, ezért most fél órát azon is ugrál, felet meg az ágyon is, pedig már van kép is róla, hogy csak a trambulinon lehet ugrálni. Ilyenkor ő is nyúzza a többieket is, de inkább csak ugrál. Meg iszonyat hangosan kiabál, meg dumál.
Szóval bevált receptek nekem is jöhetnek. ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14023

Labolen, a spéci kocsi játék nekem is eszmbe jutott, hogy vmi, amivel csak ott játszhat. A KP-t megpróbálom lecserélni vmi másra. vagy kisebb darabra, vagy ritkábbra, nem tudom még. :-D köszi a tippet!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14024

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Labolen, hát ja, a fájós a rosszabb, ez igaz... a savóstól csak süket lesz egy idő után :) (mert az elhúzódik nagyon sokáig, van, hogy nem veszik észre) De jobb elviselni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14025

Tomger!

A "Tavaszi böngésző", "Nyári böngésző" stb könyvsorozat nagyon jó könyv sztem!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14026

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Nekünk ez a csak koicsban játsszunk valamivel nem megy :( Azt akkor haza KELL hozni és akkor az a balhé tárgya. Ami ment, az a ropi a kocsiban. Azt nem kellett hazahozni, apám kocsijában volt ez így, és akkor az ott volt, ott ette, már várta, hogy beüljön és ropizzon. De talán én rontottam el valamit, mert ha ropival ment, mennie kéne mással is...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14027

Csibnyusz

Nem tudom mi a különbség tök igy néz ki az ayres tölcsér is szerintem csak más a neve . Ti is ennyiért vettétek? vagy lehet még olcsóbban is? Szereti neked sokat használja? Patti fejlesztéseken imádja és anyáéknál a fotelt fordítja fel és azon csinálja a himbálózást.
Köszi a választ

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14028

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Kimni: Ilyen lehetett akkor egy barátnőm kislányának, ő valami csövet is kapott a dobhártyájába. Azt vették észre, hogy nem hall jól a gyerek. De ez megint off. :)

Mi is tévézünk este, fürdés után, meg közben, mert most már két turnusban fürdenek, mert L. szeret külön lenni a többiektől a kádban. Nos megy a tévé, ő meg ugrál. És rossz esetben még eszik is ugrálás közben. :blink:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14029

Kimni, Labolen.

Tvézés nem, ha pörög, akkor aztán mehet a Tv, ajánlhatok, ipad-et, iphone-t, bármit, akkor ugrabugra van, nem is hajlandó leülni. :-( Lövésem sincs, mit tudnék neki ajánlani, ami izgibb lenne, mint az ugrálás....

Lehet, megpróbálom napirenddel.. vagy ugrálni tilos kártyával???

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14030

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Nálunk ezt a könyves dolgot L. magának alakította ki. Egyszerűen bent volt a kocsiban a könyv, aztán meg nem hoztuk be. Egy idő után már mondta is, hogy annak ott a helye. Bár ő amúgy is nagyon szeret kocsikázni. Ül csendben, és néz kifelé. Már kiskora óta így megyünk. nekem az volta furcsa, mikor a lányom születéstől kezdve utált autózni, meg a kicsi is tiltakozik sokszor, ha hosszabb útra megyünk.
De azt hiszem Kisstim nálatok inkább a tevékenységváltással van a gond, ha jól értem, nem az autózással. Vagyis hogy el kell indulni, vagy haza kell jönni. 3Mackóék ötlete nem válna be erre is? Nekem az úgy megtetszett. :) Szóval, ha csörög a telefon, indulunk haza. Már bevetettük L-nál is, hogy kijöjjön egy ingyenes ugrálóvárból. És ki is jött.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14031

Vagy ilyenkor kéne jól elkapnom és TSMT-znem egyet vele? amit amúgy nem tudok??

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14032

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Kisstim: miért baj ha ugrál? Én úgy látom, ez nagyon fontos a gyereknek, ezért alkottuk azt a szabályt, hogy ugrálhat, de csak a trambulinon. És ez amúgy pihenteti és fejleszti is. engem csak az zavar, hogy ha az ágyon csinálja. Ha csak a trambulinon ugrálna, és közben nem ugrana néha a többiek fejére, semmi gond nem lenne. :D

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14033

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Én nem tsmt-znék vele este, mert az nagyon kötött, és fáradtan nem menne már talán könnyen. Én hagynám ugrálni, ha ahhoz van kedve, feltéve hogy megfelelő helyen és körülmények közt ugrál. Nektek nincs ez a pici trambulin? Min ugrál?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14034

Igen, azt hiszem, hogy egyrészt tevékenységváltásbeli a probléma, illetve az, hogy nem az van, amit ő akar. Pl. kocsiból kiszállunk, mondom, megyünk fel haza, erre elindul másik irányba és közli, hogy "B.. sétál"., vagyis, hogy sétálni szeretne. És ilyenkor elég nehéz felvinni. SZóval:

- tevékenységváltás
- saját elképzelés, akarat

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14035

Hát itthon nincs trambulin. Ha ugrálhatnékja van, akkor sokszor bekapcsolok neki egy zenét, és arra ugrálva táncol az nagyon édi. De utána sokszor ez nagy rohangásázsba torkollik. MÉg ez sem gáz annyira, ami nagyon az, hogy a tesót, meg mást teljesn erővel és kiabálva, letámad, akkor is, ha már senki nem akarja, és már 50szer mondtuk neki, hogy nem, és 50x szereltük le. Teljes erejével nekünk jön, ránk mászik, csipked, kiabál, stb. Ez iszonyú fárasztó.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14036

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Én megpróbálnám a TSMT-t :) Hátha! De szerintem pont a feladattartása rossz ilyenkor, gondolom, ezért a TSMT sem fog menni, de próbáld meg, hátha pnt kedvet kap!
És mi van, ha ilyenkor elkezded csikizni, dobálni, birkózol vele egyet? Utána nem könnyebb leállítani?

Labolen, mi is két turnusban fürdünk. A telefoncsörgés nálunk is bejött különben, én is szeretem :) És nem ciki a játszón sem telefonra indulni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14037

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Na, ez vicces lesz, én pont a trambulint akartam javasolni levezetésnek! :laugh:
Az én gyerekeimnél (az NT-nél is) bevált, hogy ha túlpörögnek, akkor fizikailag kell őket lefárasztanom. Ilyenkor "felzavarom" őket a trambulinra és legalább 100-at ugrálni kell rajta. Jó, mert szeretik, lehiggadnak és tanuljuk a számolást is. ;) Utána legalább fél óráig tuti pihegve fekszenek az ágyukon és nézik a TV-t.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14038

Kisstim, az én fiam nagyon más, úgyhogy lehet, hogy nem jön be, de mi lenne, ha bestrukturálnád a pörgést? Nem TSMT-re gondolok, mert az felpörgött idegrendszerrel szerintem nem működne, hanem "ovis" tornafoglalkozást lehetne csinálni. Rövid kis labdagurítgatás, babzsákdobálás, vonalátugrálás, ugrókötél alatt átmászás, célbadobás, stb. Tornás könyvekből lehet ötleteket meríteni. És ha más konkrét feladatot akar, akkor alkalmazkodni addig a szintig, ami még jó és hasznos. Ezt nem a hagyományos napirenddel csinálnám -mert az ugye szent és sérthetetlen, a gyerek nem variálhat bele (legalábbis esetetekben szerintem jobb volna ezt az utat követni, mert jó erős akarata van)- hanem valami más módszerrel, pl sorrendben kikészíteném az eszközöket vagy valami ilyesmi.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #14039

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Kisstim, nekünk a kicsi ilyen. Ő tud így bepörögni! És még most is ennyi idősen is nekimegy mindenkinek ilyenkor, fájdalmat okoz... de már javult sokat 1 évvel ezelőtthöz képest. Most kitaláltam a futóversenyt. Kb 7 métert tudnak futni az előszoba és a gyerekszoba vonalában odavissza. És számolok nekik, egyenként futnak. Ezt nagyon szeretik. Szoktam focizni a kicsivel régebben ilyenkor. A tánc nálunk is bejön. Ja, tanulták ezt a tűz-víz-repülőt, van, hogy 30 percig csináljuk itthon, attól el bír fáradni :whistle:
Oldalmegjelenítési idő: 0.629 másodperc