LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13980

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Sajnos nem eszik joghurtot se. tejet iszik. Az nem elég?
Első körben szerintem veszünk laevolacot. Azt hogy lehet használni? Gondolom nem kell minden nap adni neki.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13981

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
És ha kúraszerűen kap egy hétig probiotikumot? Az használ valamit?

Lehet keresnünk kéne valaki szakembert. Ki tudja milyen hiányai vannak. Kéne vérkép is már lassan. Kihez forduljunk?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13982

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Közben a férjem meghozta a jó hírt, hogy még elalvás előtt megoldódott a probléma, én legalább ma estére most megnyugodhatok. Köszi mindenki hozzászólását, megyek aludni. holnap meg megyünk a gyógyszertárba, meg a dm-be szőlőléért. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13983

Labolen:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13984

Vérképet háziorvos is csináltathat, és szerintem talán gasztroenterológussal kellene egyébként beszélni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13985

Katalyn76: Csak Ayres tölcsér jó???
Mi egyensúlyozó tölcsért vettünk L-nek és nagyon szereti és az ára is töredéka az Ayres tölcsérnek:
www.horzrt.hu/nagykep.php?cikkszam_lnk=GS%202101

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13986

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Bundáskenyér! Nagyon sajnálom. Nem tudok tanácsot adni, csak szorítok, hogy tényleg fogzás vagy valami más kellemetlen, zavaró tényező álljon a furcsa viselkedés mögött.
Sajnos Gergőnél is előfordul időnként (hullámzóan, holt többször máskor ritkábban) ilyen érthetelen kacarászás, nagyon nem szeretem. Ennyire felfokozott állapot viszont, mint amiről írsz még nem fordult elő.

Kicsit utánaolvasgattam az epilepszia-autizmus kapcsolatának és még a maradék életkedvem is elment.

Labolen, örülök hogy megoldódott rövidtávon a probléma.
Probiotikumot bármikor adhatsz rövid és hosszabb kúrát is, biztosan segít!
Semmilyen gyümölcslevet sem iszik meg?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13987

Csibnyusz:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13988

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13989

Csibnyusz:
Szerintem ne hagyd, mert nem szavad rögzülnie a rossz magatartásformának. Meg kell tanulni, akárcsak egy NT-nek, hogy ilyet nem csinálhat. Esetleg megtámogathatod vizuális segítséggel is. Ehhez Labolen ért nagyon. Biztos szívesen segít, gondolom van ilyesmi kártyája is. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13990

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Bundáskenyér, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Labolen, ha iszik tejet, akkor Normaflore-t tudsz adni neki. Az aztán tényleg íztelen, színtelen. Akinek ilyen a széklete, annak egészen biztosan kell valami bélflóra helyreállító. Nem is drága a normaflore, én biztosan adnék neki napi 1-et minimum. Egyébként valszeg a sok tej miatt nincs táplálékfelvételi gondja és ezért van normál súlya és ezért egészséges, mert a vitaminokat onnan megkapja, ez szerencsés :) De a bélflóra hosszú távon rendben kell, hogy legyen... amit írt bundáskenyér, nekem az is nagyon tetszik, a csicsókás dolog! De mellé akkor is kell valami bélflóra helyreállító, az biztosan neki teljesen el van állítódva.

Nálunk hétvégén itthon volt Apa.Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13991

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Kimni: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13992

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Kimni, a nagyfiamnál semmit sem vettem észre az oltások kapcsán, extra oltást neki sem szoktam beadatni.
Viszont a kicsivel kapcsolatban feltűnt, hogy érzékenyebben reagál rá mint a nagyom, már az első kötelezőknél is. Ő megkapta a fakultatívokból a rotanixet (rota hányós hasmenős ellenit) ami totál kikszítette, 4 hónaposan leválasztotta magát ezt követően 1 hét alatt tudtam összekaparni úgy hogy végre megint evett, de többé már nem volt hajlandó szopni, én utána már csak lefejve tudtam neki anyatejet adni. Ez még nem volt elég ahhoz, hogy lássam nem jó bombázni szegényt extrákkal. 8 hósan mégegy fakultatív oltást, a pevenár első oltását is beadtattam, hagytam magam rábeszélni.
Azon túl hogy 3 napig magas láza volt megint csak hasmenéses lett.
4 hónapig tartott mire összekapartam az emésztését, mert minden egyes étkezést követően fosott, de nem kicsit. Hiába mondtam a háziorvosnak, á nem az oltástól van válaszolta ő.
A mi példánk szerintem extrém a tiétekhez képest. Szerencsére a nővérem orvos és ő bizony egyértelműen az én véleményemet osztotta, szerinte is annyira agyonstimulálta a gyerek immunrendszerét az oltás hogy feltehetően autóimmun folyamatok indultak be a bélben. (Persze gondolom egy normál betegség is beindíthat ilyen folyamatokat ezt neked nem kell ecsetelni)
A prevenár második oltását nem voltam hajlandó beadatni és innentől kezdve csak a kötelezőket kapja.
Szerencsére Gergő nem tűnik mindezidáig extrém betegesnek, bár amikor mégis elkap valamit, jóval magasabb lázakat tud produkálni mint testvére.
Mi, a család utoljára a H1N1 oltást vettük fel mindannyian. Én nagyon sz-ul voltam 2 napig. Hasonlóan rosszul érezte magát apa és a nagyfiam is. Egyébként Gergő miatt vette fel az egész család és csak áldom, hogy ő még annyira pici volt, hogy neki még nem javasolták.
A krupp, a cukorbetegség megelőzése, vagy mi az oka annak hogy forszírozod az éves infulenzaoltást?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13993

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Meggyőződésem, hogy több kárt okoznak ezek az oltások mint amennyi hasznuk van. Most persze jöhetnek erről az ellenvélemnények, hogy hány betegség nincs miattuk Európában. Nekem több hozzáfűznivalóm nincs.
Ja és nagyon irritáló volt számomra az is hogy mennyire be akart adatni anno minden extra oltást a kicsinek a gyerekorvos. A mai napig nem tudom hogy meggyőződés volt e mögötte vagy valami más, nem tetszett.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13994

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Labolen, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Tomger, a kicsinek a szíve miatt kötelező volt már 1 éves kora óta az oltás (influenza), a nagynak azért adattuk be, mert ő meg mindig kórházba került egy ideig a lázas betegségek után (jó, nem mindig, de sokszor, mivel nem ivott) és amióta megvannak a gyerekek, én is beadatom, mert nem tudom őket ellátni betegen. Ennek ellenére tavaly elkaptuk mindannyian az influenzát, csak egy olyan törzset, ami nem volt az oltásban. Gyerekek előtt sosem voltam beteg, még csak náthás sem, nemhogy influenzás. De gyerekek óta mindent elkapok tőlük (sztem pont ezért, mert kb 15 éves koromtól 30 éves koromig talán 2x voltam náthás és 1x lázas beteg, nem mentem át csomó víruson és a gyerekek jól beköpködtek). Így már az is fontossá vált, hogy ne legyek influenzás a sok egyéb betegség mellett... Nálunk mindenki beteges, amióta megszülettek a gyerekek, a férjem is, mindkettőnket többször műtötték arcüreg gondokkal, szóval, nálunk egyértelműen fontos ez az oltás. És a kicsinek a szíve. De a családom nagyja orvos és ők egészségesek, mégis mindenki adatja minden évben az oltást ezer éve, a gyerekeiknek is adják, a szüleim is beadatják a gyerekek születése óta, de csak mi vagyunk betegek oltás után, ők sosem (de ők nem járnak oviba... és nem őket köpködi be az ovis gyerek sem... Remélem, most hamar meggyógyulunk, de inkább egy ilyen betegség, mint egy rendes influenza. Csak nem értem, miért kell tagadniuk ezt az orvosoknak, hogy van egy gyengítő hatása az oltásnak átmenetileg. Ráadásul nagyon fontos, hogy úgy kapjon oltást az ember, hogy makk egészséges. Ha lappang valami az emberben, abból az oltás után nagy betegség lehet (Labolen, szerintem ez lehetett a férjednél, lappangott benne már valami, nem volt még tünete, az oltás után hirtelen legyengült szervezete meg nem tudott megbirkózni a lappangó vírussal). Ezzel sem nagyon foglalkoznak az orvosok. Én azt gondolom, ha körültekintően adjuk az oltást, az többet használ, mint árt általában. Aki gyerekek mellett sem lesz influenzás és a gyerekek sem sosem, ott tényleg felesleges. Nálunk az oviban annyira sok a betegség folyton (mondom, túl sokféle gyerek jár ide és fluktuálódnak folyton), hogy influenza is mindig van és az összes óvónőt is kiüti rendre. Ráadásul egyedül, cukrosan, esélyem nincs ellátni őket nagyon betegen, azért az oltás mellett talán, ha el is kapja az ember, nem okoz olyan súlyos betegséget, mintha nem lenne oltás bennünk. Remélem legalábbis... (tavaly így volt, előtte meg nem kaptuk el)
Az oltások nagyon kellenek az embereknek, persze, nem az influenza ellenire gondolok, de a kötelező oltások és egyébként más oltások is, amik még nem kötelezőek. Pl oltások nélkül ki merne elutazni Indiába, Afrikába? Az a brit kisváros is megszívta, ahol tömegesen nem adatták be a kötelező oltásokat és visszajött a gyerekek közé a kanyaró és marha sok gyerek meghalt. Ennyi gyerek messze nem hal meg és nem lesz tartós károsodása az oltástól, mint amennyi pl ebben az esetben meghalt a járvány miatt. Ezek azok a számok, amik nem szubjektív megítélés kérdése, hanem, amikor az ember az oltást mérlegeli, akkor ezeket kell egyedül figyelembe venni. Mekkora esély van arra, hogy az oltás kárt okozzon (nem egy pár napos betegségre gondolok) és mekkora esély van arra, hogy ha nincs oltás, akkor az adott ember elkapja a betegséget ÉS meghal benne vagy életre szóló kárt okoz benne. Ha sokkal kisebb az a szám, amiben az oltás kárt okoz az emberben, akkor megéri. Ez igazából matematika szerintem. Egyénileg egyszerűen nem lehet ilyet eldönteni, mert ezt csak nagyon sok emberre levetítve lehet számolni és eldönteni, hogy jó vagy rossz egy adott oltás. Talán az influenza az egyetlen, ami nem tartozik ennyire ide, nem is okoz életre szóló védettséget. Ezt a gyerekek előtt én sem adattam be soha, ha nem lennénk ennyire betegesek és én nem lennék cukros, akkor csak a kicsi kapná meg a szíve miatt.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13995

Örülnék, ha az oltásról más témára váltanátok.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13996

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Persze,bocs...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13997

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Csibnyusz,
a szülőtréningen is volt szó a mások felé irányuló agresszióról, kérdezte is konkrétan egy anyuka, akinek a gyereke őket harapta. CS. azt mondta, arrébb kell tenni határozottan, gondolom, a lefogás is jó lehet. Hagyni, ill. figyelmen kívül hagyni azt lehet, mondta még, ami nem veszélyes másokra vagy saját magára nézve, itt lehet élni ezzel az eszközzel, mi itthon van hogy bevetjük nyávogásnál vagy kiabálásnál, és sokszor beválik. De hajhúzás, harapás, verekedés, ilyesmiknél nem ajánlották.
Van a BM-en egy piros kéz kártya, mi a gyógyped tanácsa alapján azt fogjuk használni, pl. Várj! vagy Állj! utasításokra, de van stop feliratos is, nekünk az is jó, mert el is tudja olvasni és érti, de a piros kéz is nagyon jól bevált, pl.ha várni kellett neki feladatok közben. Én sem használtam még nagyon ilyen kártyákat külön-külön, de nyomatékosításra nekünk is beválik, pedig beszél a gyerek és érti a verbális utasításokat, de akkor is jó szolgálatot tesz, én is még lelaminálom és kész. Csináltam ilyen piros kezet, ül kártyát (kaja közben sokszor fel akar ugrálni) és a maradj csendben, de ha kell, bővítem a repertoárt.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13998

• Chris79
  • Chris79 profilkép
sziasztok

köszönöm az emailben kapott anyagot. Elnézést, hogy eddig nem írtam, de iskolában voltam a hétvégén!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13999

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Glor,
A fiammal majdnem 2 évig jártunk HRG-re (5-7 éves koráig), előtte 1 évig TSMT-ztünk, és aztán azt is folytattuk párhuzamosan még 1 évig (így ajánlották akkor).
Nálunk a beszéddel nem voltak problémák, így ez ügyben nincsenek tapasztalataim és a csoportban mindegyik kisgyerek beszélt.
A fiam nagyon szerette, és szívesen végezte a jópofa, játékos feladatokat. Nagyon sokféle eszközt használtak: pl. úszógumi, szivacs vízicsikó, amire a gyerekek ráültek, labdák, vízimalom játék a medence szélén, szivacs állatkák, vízijárda, kifeszített kötél a medence fölött, deszka stb.
Hogy pont a vízitorna által miben fejlődött a fiam, nehéz lenne megítélni, hiszen egyéb fejlesztésekre is járt mellette, de a mozgása, koncentrációja, feladattudata sokat javult. Ezen kívül valamennyire csökkent a víztől való félelme, és adott egy jó kis alapot a mostani úszásoktatáshoz. Azt hiszem a 2. évben, egy idő után nálunk már nem volt szerencsés, hogy én is bent voltam vele a vízben, mert a deszkás feladatoknál (amikor rá kellett hasalnia a deszkára) nem volt hajlandó elengedni a nyakam, annyira bepánikolt, és így nem nagyon tudtunk továbblépni.
Most az iskolával úszásra jár, már hajlandó beletenni a fejét a vízbe 10-ig elszámolva, de sajnos nem nagyon szereti. :(

Süni,
O.K. Akkor majd az előadásra elviszem a növényt. Remélem, bírja addig, ugyanis van egy "természetgyógyász" macskánk, aki szívesen rájárna, ;) de mióta lebukott, áthelyeztem máshova.
Oldalmegjelenítési idő: 0.574 másodperc