LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13859

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Chris79, ahogy Labolen írta, EMÚba járunk, de csak szeptember óta van csoportos fejlesztés nálunk. Másfél évig egyénire jártunk oda és a nagyot az lendítette a fiamon. De, aki új, még nem kapott fejlesztést, először mindenképpen egyénire megy. Felmérik a gyereket először és úgy mondják meg, milyen típusú fejlesztést javasolnak. Remélem, hamar kaptok időpontot!
Köszi a w.-os infokat!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13860

Cris79, Kimni:
Amikor rákérdeztem a gyógypednél, hogy mit javasol majd jövőre a kicsi és Z egy csoportba kerüljenek az oviban, határozott választ kaptam. Mindkét gyerek érdekében külön-külön csoportban legyenek.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13861

A legrosszabb kombináció (ami nálunk is van), azaz, hogy 20 főre méretezett osztályteremben 25-en vannak, és 20 főre méretezett ovis csoportban 28-30-an vannak. A padok össze vannak tolva, mint az egyetemi előadótermekben, mert nem férnek el, csak osonóösvények vannak a többi részen is stb.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13862

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Szanya: ezt a táblázatos dolgot kifejtenéd? Ebből még nem nagyon értem... :whistle:

Chris: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13863

bundáskenyér és mindenki:

Sikerült pár hónappal ezelőtt kiváltanunk az éjszakai pelusokat, bundáskenyér javaslatára Berbero Junior (1200 ml) -eset, A kérdésem, most az lenne, hogy hasonlóan jó, közgyógyra megkapható, de nagyobb méretű (nem nedvszívásra kell nagyobb) eldobható pelust tudtok-e ajánlani, amit közgyógyra fel tudok iratni. Alig éri át a fiam pocakját a mostani pelus.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13864

Champ/Chris:

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13865

Chris:

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13866

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
HáromMackó%Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13867

• Chris79
  • Chris79 profilkép
Cseperedőn én is gondolkodtam, de azt mondta valaki, hogy NAGYON drága. (mégis mibe kerül egy alkalom? valami olyasmit hallottam, hogy 7000Ft / fél óra :S az azért elég durva) Az EMÚnál azt olvastam, hogy v 60 v 90p egy alkalom és 4-6000Ft azt hiszem, vagy 5-7000, de jóval hosszabb foglalkozás.

Van egy kedves netes ismerősöm, aki gyógyped és kutyás terápiát csinál. Hozzá jelentkeztem be jövő péntekre. Nekem nagyon szimpatikus, ahogy ő dolgozik és nagy mozgásokban pl. biztosan motiváló lesz a 2 kis spánielje.

Hú annyit írtatok, megpróbálom felszedegetni az infókat.

Amúgy ez a sztereotip dolog JÓ, hogy van? tehát hagyni kéne elvonulni és ilyesmit csinálni, vagy jó hogy ki van zökkentve belőle? Ez komolyan érdekelne!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13868

Chris:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13869

Chris79:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13870

bundáskenyér:
Nem is értem, a nagyobb gyerekekre mit adnak? Van 9 éves gyerek is aki pelsut igényel, csak nem akarják őket is ekkorába belenyomorgatni? Egyébként valóban kicsi, mert amit korábban használtunk az még nem is a legnagyobb méret volt a palettában.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13871

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
HáromMackó!
Igen igazad van, nagyon kicsik a pelenkák főként, hogy 4 éven felülieknek szánják.
Én is gondolkoztam mit adnak a nagyobbakra, gyógyszertárban kérdezz rá, hátha van jó tanácsuk.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13872

A gyógyászati segédeszközboltban a nő azt se tudta, hogy mi írható fel. Ott lehetett kiváltani.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13873

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Oké, megkérdezek egy anyukát akinek a fia még pelusos és lassan 7 éves, husis:)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13874

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Marcoverde:
Csak honlapot láttam, a suliról nem sokat tudok - az elképesztő árán kívül :blink: -, de a napirend, az éves struktúra az ugyan az, mint nálunk.
Itt nincs max osztálylétszám, de mindig néhány fővel indulnak, aztán 8.-ra tavaly 26-an lettek. Nincs egy osztályba max. 1 auti irányelv, a fiaméknál 6 gyerekből 2 auti. A tanárnéni bírja, de gondolom azért nem szándékoznak csak AS-es gyerekekkel felduzzasztani az osztálylétszámot. Csak az alapelvek ugyan azok, a gyakorlat biztosan az iskolavezetésen múlik.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13875

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Nekem még javasolták fejlesztőhelynek a Mi világunk alapítványt, ez a Szépvölgyi úti hévmegálló közelében van. Itt is ismert gyógypedek vannak, és jókat hallottam róluk. Van egyéni és csoportos fejlesztés is , EMÚ árakhoz közelít.
www.mivilagunkalapitvany.hu/

Kicsit keverem most az újakat, Ti voltatok szülőtréningen?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13876

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Oké, rájöttem, hogy nem... :blush:
No majd valami ilyesmire érdemes lenne elmennetek, mert nagyon hasznos dolgokat lehet ott tanulni. Ez az alapozó képzés arra, hogy otthon hogyan lehet megkönnyíteni a gyerek és a család életét.
Ez most amúgy csak a Vadasban van, vagy a Sotén is? Már aki jártas ezekben.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13877

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13878

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Chris, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Labolen, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Pelus, 3maci, nálunk is ugye a 6 éves múlt gyerekem éjjel pelusos. Én Huggies-t veszek neki, 5-öset. Ez kb körüléri a derekát. De, ha többet pisil, akkor kijön. Meg sem próbálom a felírhatót, ezt is úgy kellett kipróbálgatni, melyiket tudjuk feltenni rá. És ebből jött ki a legritkábban a pisi. Pedig nagy a fiam, 124-125 centi vagy már több is és most jelenleg 21kg. Bár vékony, kint vannak a csontjai, de szegénynek roppant széles a csípője. Az összes gatyáját azért nőtte ki kisebb korában (ami nem volt állítható derekú), mert a derekán kinőtte.
Oldalmegjelenítési idő: 0.140 másodperc