LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13899

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Szanya:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13900

Champ, ez mázli. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13901

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Chris: Hívd fel a Vadast! Legfeljebb azt mondják, hogy nem fogadnak titeket. Amit ott adnak szülőtréning címén, azt talán még az Autizmus Alapítvány adja, de őket én nem ismerem, hogy oda hogyan lehet eljutni. Majd Szanya elmondja.
Ezt fejlesztőhelyen nem tudják átadni, mert nincs ennyi idejük. ez a tréning kb 4-5 előadás, 3 órásak. Megismertetnek az autizmus lényegével, a vizuális eszközökkel, az érzékszervi furcsaságokkal, amik nélkül pl én nem tudtam volna kódolni a gyerek egy csomó viselt dolgát. (neki a hallása érzékeny bizonyos dolgokra, nem értettem miért retteg a a kakastól, de ki sem akart menni, a szomszédunkban van az állat... )
Szóval egy csomó olyan hasznos dolgot elmondanak, ami segítségével meg tudod fejteni, hogy mit miért csinál a gyerek. Sőt, megoldási javaslatot is adnak, hogy hogyan oldd meg a problémát!

Amúgy az enyém is csak noszogatásra öltözik, és simán elhagyjuk a boltban. Szerencsére eddig mindig meglett. :) A nevét tudja az enyém, de adott szituációban nem tudom, el tudná-e mondani. Mi babzsákozással tanultuk, kőkeményen, pont az elveszések miatt.
Öltözésre nekem van folyamatábrám. Sorban van rajta képekkel, hogy mi mi után jön. Ha jutalmat ígérek, meg tudja oldani. Csak nem kellőképpen motivált, ha nincs érte semmi jó dolog beígérve. Ha azt mondom neki hétvégén (akkor van időm kivárni), hogy akkor ülhetsz a gép elé, ha felöltözöl, akkor megy neki. :D

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13902

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Champ: én félek elolvasni a Marslakót... Nagyon amerikai-angol, (nem tudom kik szerkesztették), vagy azért van benne hasznosítható nekünk is?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13903

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Öltözködés: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13904

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok,

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13905

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Chris: Az nagyon jó, ha elfogadó vagy a kisfiaddal szemben. Kell is hozzájuk jó sok türelem, és empátia. De vannak dolgok, amikben nagyon következetesnek kell lenni velük, sőt néha kicsit erőltetni is kell dolgokat, mert a fejlődésükhöz pont az kell.
Az előadás, amit láttál kint, azt Szanya szervezi. Nagyon jó volt az előző kettő is, kár hogy arról lemaradtál.Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Szóval ha még van hely, és el tudsz jönni, akkor gyere erre is, az Autizmus Alapítvány két elismert gyógypedagógusa tartja. Tényleg nagyon hasznosak voltak az eddigiek is. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13906

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Labolen: Ne félj a Marslakótól. Egy aspi lány írta a saját és kb. 20 fiatal aspi ismerőse (van egy klubbjuk) iskolai élményei alapján. Vannak benne szívszorító sztorik, de nem szabad elfelejteni, hogy szinte minden mesélő iskolás korában kapott diagnózist és kénytelenek voltak az NT iskolákban tengődni. Mind leírták, hogy mennyire fontos a megfelelő suli. Meg a korai diagnózis! Vannak benne tök vicces történetek is, olyanok is amiket csak mi értünk meg poén szinten.
Egyébként érdekes volt múlt héten a színházban, hogy voltak olyan pillanatok, amikor én és a férjem összenéztünk, elkomorodtunk vagy csak mi nevettünk. Aki nem él autival, ezeket az apróságokat nem értette...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13907

• Chris79
  • Chris79 profilkép
Lucy elég durva nekem ez a bizottság dolog :( ez az iskola érettség miatt kell? és kötelező? és ha korban ott van a gyerek akkor is várólistára kerül? bocs nekem még fogalmam sincs ezekről a dolgokról.

Labolen máris írok privit, nagyon köszönöm a támogatásod és hogy elküldenéd a korábbiak jegyzetét, biztos, hogy sokat fog segíteni.

(mennyibe kerül egy ilyen alkalom ? :blush: ) sajnos ez is számít

köszönöm, akkor jelentkezem szerintem

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13908

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Lucy: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13909

Alig győzöm olvasni annyit írtatok!

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13910

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Csak egy van meg és félig, de Andesztől kérheted a másik felét. ;)
Majd ha valami nem világos, nyugodtan kérdezz, mert sok minden azért úgy hangzott el, hogy feltételezték, a szülők valamilyen szinten jártasak a dologban. De szerintem érthető lesz. :)
Amúgy olvasol valamilyen könyvet a témában? A Különös gyerek szerintem alapmű egy aspi mellé.
bookline.hu/product/home.action?id=8080&...perger_szindromarol_
Én ezzel kezdtem. :)

Az előadásra 1000 Ft a díj, átutalással kell fizetni, de majd Szanya biztos ír részleteket.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13911

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Ma én vagyok itt az ügyeletes. :D

Szóval Csibnyusz: Gratulálok! Nagyon ügyes a kisfiad, és csak nyugodtan dicsekedjél vele! :D És jó hallani, hogy az oviban is milyen jól halad az ügyetek. :) Tök jó, hogy lesz mellette segítség, így biztos könnyebben megy majd minden.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13912

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Labolen: én a 10 dologgal kezdetem a művelődést! :)

Csibnyusz: itt mind dicsekszünk! :laugh: Kell is, szerintem rengeteg erőt a többieknek, ha látják, hogy történnek jó dolgok is, akármiről legyen szó!

Lucy: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13913

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13914

Szép estét mindenkinek, egy videót hoztam, hátha valaki nem ismeri B)

3 fiam van

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13915

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
A Marslakó a játszótéren, már ha arról volt szó, nagyon jó, éppen most tartok az utolsó oldalaknál. Korosztályát tekintve, ahogy írják is a címlapon, az iskolás korosztályt célozza meg, de nagyon hasznos nekem is, és mindenki másnak, akinek érintett a gyereke, szerintem. A 10 dolog is alap szerintem is, a Különös gyerekek is tetszett, ezek mind eléggé olvasmányosak. Én most még a Tedd, nézd, hallgasd, mondd-al művelődök, ez már nekem kissé nehezebb, komolyabb, szakmaibb, de én azt mondom, ez is alap.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13916

• Chris79
  • Chris79 profilkép
hogyne olvasnék.
A különös gyerekek volt az első könyv, amit elolvastam, aztán egy ismerős azt mondta szerinte nem aspi, hanem auti Á. A doktornő is ezt mondta, no meg most olvastam a napokban, hogy a DSIV (ugye így írják) 2013-ban DSV-ben már nem lesz benne az asperger, az is autizmus lesz.

Úgyhogy elkezdtem auti könyveket. Olvastam a 10 dolgot és még egy könyvet, most nem ugrik be a címe. Most olvasom a negyediket Delecator: "Miért mások az autista gyerekek"
Elmentem a könyvtárba és kivettem 4-5 könyvet a témában, aztán folytatom, ha ezek végére érek :)
Sokat tanulok. A 10 dolog lenyűgözött. Tetszett a más látásmód, hogy az önbizalom fejlesztésén, megerősítésén van a hangsúly és akkor sokat lehet haladni. Erre törekszem most, de még néha kibújik a "hagyományos" gondolkodás és elvesztem a türelmem :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13917

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Champ, de, 4 éves a kisfiam. Én elég furcsának tartom, hogy ilyen helyzet alakul, hogy olyan feladatok is bejönnek, amik igazából nem is elvárás korosztályát tekintve, de azért megcsinálják. Mi ezzel a cél? Jó, van siker, lehet dicsérni, de ha nem, azért csak egyfajta kudarc gyereknek, szülőnek is.
A másik, amit többen is mondtak, hogy 4 évesen még nem gond abszolút, hogy a logopédiai felmérésen a magnóról mondott meséhez való válaszokat nem tudta, csak egyet.
Ez Bp.-en volt, maszek alapon. Az óvó nénik szerint túl sokat várunk el a gyerektől, NT 4 évesek sem tudják ezeket még.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13918

Binga!

Ez a film nagyon jó!!!
Köszönöm!
Oldalmegjelenítési idő: 0.606 másodperc