Chris: Hívd fel a Vadast! Legfeljebb azt mondják, hogy nem fogadnak titeket. Amit ott adnak szülőtréning címén, azt talán még az Autizmus Alapítvány adja, de őket én nem ismerem, hogy oda hogyan lehet eljutni. Majd Szanya elmondja.
Ezt fejlesztőhelyen nem tudják átadni, mert nincs ennyi idejük. ez a tréning kb 4-5 előadás, 3 órásak. Megismertetnek az autizmus lényegével, a vizuális eszközökkel, az érzékszervi furcsaságokkal, amik nélkül pl én nem tudtam volna kódolni a gyerek egy csomó viselt dolgát. (neki a hallása érzékeny bizonyos dolgokra, nem értettem miért retteg a a kakastól, de ki sem akart menni, a szomszédunkban van az állat... )
Szóval egy csomó olyan hasznos dolgot elmondanak, ami segítségével meg tudod fejteni, hogy mit miért csinál a gyerek. Sőt, megoldási javaslatot is adnak, hogy hogyan oldd meg a problémát!
Amúgy az enyém is csak noszogatásra öltözik, és simán elhagyjuk a boltban. Szerencsére eddig mindig meglett.

A nevét tudja az enyém, de adott szituációban nem tudom, el tudná-e mondani. Mi babzsákozással tanultuk, kőkeményen, pont az elveszések miatt.
Öltözésre nekem van folyamatábrám. Sorban van rajta képekkel, hogy mi mi után jön. Ha jutalmat ígérek, meg tudja oldani. Csak nem kellőképpen motivált, ha nincs érte semmi jó dolog beígérve. Ha azt mondom neki hétvégén (akkor van időm kivárni), hogy akkor ülhetsz a gép elé, ha felöltözöl, akkor megy neki.