Sziasztok, lehet, hogy ez egy kicsit durván fog hangzani,de megkérdezem, ne ítéljetek el:)
Bár az eddigi információim alapján ez talán a többségeteknél talán nem probléma, de van esetleg valami ötletetek ,hogy 'természetes" módon hogyan lehetne (vagy szerintetek etikus -e), kicsit szedálni a gyereket? természetesen szintetikus drogok abszolút ki vannak zárva.
Sokszor napokig mintagyerek M. ,de egyes napokon a napirendezés,stb dacára minden indok nélkül teljesen felpörög, bekattan,nem tartja a szabályokat, minden apróságon kiakad, minden ellen dacol., vibrál ,mint az állat, mintha valami láthatatlan erő űzné.. most hétvégén mind a ketten itthon voltunk, és így is az idegösszeomlás szélére kerültünk...Tudjuk, a gyógypedek szerint ezeknek mindig oka van, de szerintem ez egyált nincs így, teljesen olyan napokról van szó, mint máskor, napirenddel megszervezve (egyébként nem is napirendfüggő egyáltalán), semmi váratlan esemény (egyébként sem szokta kifejezetten ilyesmi kiborítani), és totál káosz minden. Nem is tudja M megindokolni, csak annyi mond, hogy rossz napja volt, és "bocsánat, de nem tudtam megállni, hogy verekedjek" (egyébként jutalmat kap,ha sikerül verekedésmentesen zárni egy napot, többnyire működik is,de sokszor minden teljesen hiábavaló).
Hogy valami pozitívat is írjak , M elkezdett minden különösebb előzmény nélkül magától, spontán,nélkülünk szerepjátékozni, ami nálunk nagy eredmény; eddig csak velünk vett részt szimbolikus játékban, és általában soha nem ő kezdeményezte, hogy legyen ilyesmi. Ki is alakult egy szereplőgárda, ami elég vicces, mert sok tárgy is fontos karakter :pl. egy ragasztószalag, egy lufi,egy bot (egy fél műanyag partvisnyél:) ,ilyesmi . Most csak ezekkel hajlandó aludni, és pl. boltba is hozza őket a bevásárláshoz, egy kis házikóba zsúfolva - meg kommentálja nekik a meséket, amiket néz ,szóval azért van egy bizarr oldala is a dolognak:)
Csibnyusz:
Nagyon jól csinálod a dolgokat, remélem ,amellett, hogy a normál ovi bevegye, sikerül kiharcolni minél többet a fiad számára, nekünk sajnos nem jött össze gyakorlatilag semmi, hiába hadakoztunk az önkormányzattal.
(egyébként vicces, mi megy most a helyi oviban - nem oda járunk - , az összes gyógypedagógust elküldték, úgyh nincs fejlesztőpedag az óvodában, közmunkásokat állítanak be dajkának, szóval jó világ van errefelé).
A saját gyógypedasszisztens talán az, amire egyébként a legkevesebb esély van, mert az kerülne a legtöbbre a fenntartónak , az utazó gyógypedet szerintem ki lehet sajtolni belőlük, ha nem ilyen ritka tróger önkormányzatról van szó, mint a miénk. Persze sok múlik a január 1-jei utáni finanszírozási helyzettől is, kíváncsi vagyok (de szerintem az EMMI is

,hogy mi lesz.