LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13247

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13248

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
3mackó: itta vizuális menü alatt van Edinának egy jegyzete ehhez, ott egy kibővített, szociális én-könyv tartalma van leírva. Én az alapján szerkesztgetem a mienket.
autizmus.blog.hu/2009/08/21/en_konyv
ez egy másik típus, de ebben is vannak hasznos dolgok.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13249

labolen: Megnézem, köszi. :)
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13250

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Sziasztok!
Jó volt Titeket tegnap élőben is megismerni! Egy darabig eltartott, mire összeraktam, ki kicsoda, aztán már indulhattam is hazafelé :blink: . Több idő kellett volna, hogy egy pár szót mindenkivel váltsak. És hát nem vagyok egy szószátyár típus, azt láthattátok!
Miri, jó volt megismerni a fiadat, amiket meséltél róla.
Mimmo, köszi az előadást, még nem hallottam ennyire bőven a babzsákozásról.
Hűha, de sokat írtatok! Asszem maradok a fórum olvasgatásánál, mert mire reagálnék valamire, már rég másról van szó :laugh: :laugh: :laugh: .

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13251

Az első ovis ebédünk megvolt. Azt gondoltam, hogy hát nem fog enni, vagy nem nagyon, de tévedtem. Se paprikalevest, se pedig szilvásgombócot (lekváros ráadásul) nem evett még, de most igen. :)
A holnapi menű is kicsit cifra neki, babfőzelék, sertéspörkölttel (a szaft és a bab már kérdéses), de a mai nap után már azon se fogok csodálkozni, ha ebből is eszik. :) :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13252

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
A gyógyszerekhez:
Én személy szerint nem vagyok gyógyszerpárti, de van az a pont, ahol muszáj. Hogy a gyereknek, szülőnek vagy mindkettőnek, az persze a helyzettől függ.
Mi szeptemberben Espricot kezdtünk adni Z.-nak. Nem viselkedés problémákra, az annyira nem gáz. Inkább a suli kezdés és koncentráció miatt. Mi kb. 2 héttel később már láttuk a pozitív változásokat. Úgy tudnám leírni, hogy a gyerek összeszedettebb lett. Most már tiszta halolajat kap, azt könnyebben beveszi. Nekünk ez így bejött.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13253

• Dreamer
  • Dreamer profilkép
Amikor mi először homeopátiás szert adtunk a gyereknek, akkor ő még nem tudott hinni benne, mert túl kicsi volt. :) Viszont olyanoktól is kaptunk pozitív visszajelzést, akik nem tudták, hogy a gyerek szed valamit. Innentől nekem nem kellett ennél jobban igazolni, hogy működik. ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13254

Dreamer, engem minden lassít, azért hívom így ezeket. De ebből természetesen nem adódik, hogy mindenki elalszik tőlük.
Az nagyon nem mindegy, melyik pszichiáterhez megy az ember. Én Simó doktornőre esküszöm! Mikor egyszer megkerestem azzal, hogy lehet, hogy kéne valami gyógyszer a gyereknek, ami csökkentené a félelmét a darabos ételektől, akkor lebeszélt, alaposan elmagyarázta, hogy miért nem javasolja. És javasolt más megoldást. (Ugyan nem jött be, de tudomásulvettem, hogy a kemikáliák nem szerencsések kisgyereknél.) Ezért gondolom jó ötletnek beszélni vele. Vagy valaki hasonlóan jó pszichiáterrel.

Labolen, köszi a leírást! Ez a létbizonytalanság a legrosszabb. :(

HáromMackó, örülök, hogy összejött az ebéd! Elég sajátos pedig a menü... :blink:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13255

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Labolen, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

A paprika leves nekem is fura, de babfőzelék sertéspörivel? Abban mi a fura? Normális menzakaja sztem :)

3maci, amúgy nagyon ügyes a fiad, ez így szokott lenni, hogy amit otthon nem, azt oviban azért mégiscsak... :) Remélem, így lesz ezentúl is és nem csak az újdonság varázsa volt!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13256

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Mimmo: köszi a babzsákos előadást, ma kipróbáltuk egy részét. Új motivációs eszközzel leültünk feladatozni: kindertojás képét négyfelé vágtam, azt kellett összegyűjteni, az asztalon volt szempontkártya: ha szépen ülsz, akkor kapsz pez-cukrot.
4 feladat volt: igaz-hamis 5 kérdéssel, kanál-villa gyűjtés (később mást gyűjtünk), kinek milyen napja volt feladat, és a végén a kedvenc: tapsolom, táncolni kell, gongatok, megállni, kettő gong, eldől a szobor. ezt is 5-ször.
Az első kettő most maradni fog szerintem egy ideig, mert nem is kéri, csak nyúl a tárgyért, közben nem néz rám. Én most erre koncentrálok, hogy rám nézzen legalább egy pillanatra, kérje szépen, illetve figyeljen, és ne játsszon közben a villákkal... :)
Igaz-hamis játéknál meg direkt hamisat mondott mindig, mert az vicces, ezt még gyakoroljuk szintén. :)
A másik két játékos feladat neki jutalom, azokat szereti nagyon.
Mimmo: jó lesz ez így? Vagy más feladatot keressek? Nekem ezek tetszenek, mert gyakoroljuk az igaz-hamissal a nevét, korát, lakhelyet, színeket, évszakokat... csomó mindent. A másik is elég összetett nekünk, és kell is ilyen, mert ez az egyszerű dolog is probléma, hogy figyeljen, mikor tartom fel a villát, és kérje is, ne csak nyúljon.
Szóval ezer kösz az ötletekért, már kellett az újítás. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13257

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Kimni: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13258

kimni:

A babfőzelék nekünk földi halandóknak nem fura pörkölttel (bár mi inkább fasírttal ettük anno), de a kis marslakómnak az. ;) A pörkölt szaft is, a főzelék maga, és a bab is. :woohoo: Bár azért van olyan főzelék amit megeszik, reméljük holnap az ovis babfőzelék is elnyeri a tetszését. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13259

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Lucy: jól értettem, valami beszédértést javító dolgaid vannak? Mert azt szeretném, ha nekem is elküldenéd. Címem elvileg megvan neked, de elküldtem most priviben megint. Köszi előre is.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13260

Labolen:

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13261

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Marco: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13262

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Labolen, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13263

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Lányok!
Én is nagyon örültem a tegnapi találkozónak. Szerencsére sikerült majdnem mindenkivel beszélnem, ha még csak pár mondat erejéig is.
Glor, örülök, hogy téged is megismertelek. Nagyon finom volt a langallód!
Ágiviki, sajnálhatod ezt is. ;) Kár, hogy nem tudtál eljönni.
Manka, én is örülök, hogy beszélgettünk. A fórumozással sajnos én is így vagyok időnként, hogy épp hogy el tudom olvasni, és mire válaszolnék, már egészen más a téma.
Mimmo, nagyon klassz volt az előadásod, még úgy is, hogy én már láttam babzsákos foglalkozást. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13264

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Labolen, Marcoverde

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13265

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Marco: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13266

Z. éppen apának meséli a három kismalacot. " Lompos farkas fekete, engem ugyan nem kapsz be ..." Nagyon bejön most ez a mese. :)
Szép álmokat mindenkinek.
Oldalmegjelenítési idő: 0.157 másodperc