LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13185

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Champ: én is sajnálom, hogy nem jössz. Majd akkor legközelebb.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13186

Süni, köszi, a fiúk jól, én megvagyok, a korábbiakhoz képest ez egészen elmegy. Úgyhogy megyek holnap, de csak rövid időre tudok. Emiatt viszont jó volna tudni, ki-mikor jön?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13187

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Köszi csajok, aranyosak vagytok, majd gondolok rátok! :)
Pedig már összepakoltam a cuccokat, amit vinni akartam (szép kis dobozocska lett, mindenféle csak nekünk ismerős és érdekes kacattal) :(

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13189

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13190

kimni:

Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13191

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13192

Kisstim:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13193

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Süni, igen mennék holnap!!

Kaja holnapra: fogalmam sincs, mit tudnék vinni! Le vagyok strapálva nagyon, megmondom őszintén, annak is örülök, ha épen eljutok a talira. Úgyhogy lehet, hogy csak bolti rágcsát viszek, meg innivalót, most mást sajnos ne várjatok tőlem :(

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13194

Sziasztok Lányok!
Délután derült ki, hogy mégsem tudok menni :(
Van nem olyan rég egy Bárczy-s hallgató "Mimivigyázó" fiúnk. Ő vigyázott volna a gyerekekre, mert azt előre tudtuk, hogy a férjem dolgozni fog. Sajnos délután lemondta,
így nekem itthon kell maradnom. Nagyon sajnálom :( :(
Nektek nagyon jó holnap délutánt kívánok, legközelebb találkozunk remélem!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13195

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Szanya, én speciel 2-2:30 között fogok odaérni, ha jól sejtem, az eddigi tapasztalatok alapján, 3-4 körül már a nagyja ott van.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13196

Én is igyekszem 2 körülre odaérni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13197

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Basszus, mindenki lemondja :( :( :(

Viki, Andesz, Champ, nagyon sajnálom, hogy nem jöttök. Edina sem jön??? Pedig olyan régóta nem írt ide sem, kiváncsi voltam, hogy vannak, mennyit változott Máté, gondoltam no majd holnap úgyis beszélgetünk. :(

Kisstimnek is írtam, én fél 3-3 között érek oda. Szanya legalább Te ne siess légysziiii!!

Függetlenül a holnapi szülőtalitól, Dreamer is régen írt.
Dreamer, jól vagytok?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13198

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Sajnálom, hogy többeknek is közbe jött valami. :( Remélem, a következő alkalommal el tudtok jönni!
Mi megyünk a szokásos időben, kettő körül. (Eltévedéstől és forgalomtól függően. :) Bár Mimmo már nagyon profi, ha nem keresünk új utakat simán odaérünk. :D)

Én viszek azért cuccokat, (én-könyv, mágneses valami, öltözős segítség...), és bár nem lesznek talán új tagok, Ti is hozzatok dolgokat, hátha valamit nem néztem meg a múltkor, vagy van valami új. Hadd merítsek ihletet! :)
És remélem, Mimmo, tényleg babzsákozunk! Én viszem legalábbis a mi babzsákainkat, ezek kérdezz-felelek zsákocskák.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13199

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Kisstim!
Bocsi, hogy nem írtam, csak sajnos nem voltunk itthon, így gépközelben sem. De megyek Labolenékkel együtt! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13200

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13201

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Csibnyusz!Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13202

Lányok, nagyon sajnálom, hogy ennyi volt a kapacitásom. :(
Babzsákoztatok végül?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13203

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13204

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Csibnyusz!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13205

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok,

régen írtam, de olvastalak benneteket.
Remélem, jól éreztétek magatokat a szülőtalin.

Voltunk október közepén Bp.-en, logopédusnál és a Vadaskertben.
A logopédus egy nagyon aranyos, türelmes, gyerekekhez értő hölgy, P.Cs. irányított hozzá minket még nyár végén. Felmérte a gyereket, az jött ki, hogy a beszédértést kell leginkább fejleszteni. Diszfáziáról nincs szó, ahogy végül is rákérdeztem, mert a hölgy azt mondta, az egy nagyon súlyos beszédértési zavar és sokkal több artikulációs probláma is lenne (az nem sok van, egy 4 évesnél bőven belefér, mondta). Jól szerepelt H., pedig voltak aztán érdekes feladatok. Egyedül egy feladatot szabotált, mikor a magnóban mondatokat kellett volna megérteni, de háttérzajként zúgó szél volt felvéve, mondhatom, nekem is bántotta a fülem és alig értettem. H. mondta, hogy ezt nem szeretné, így ez a része elmaradt a dolognak. Egyébként a logopédus felajánlotta, hogy ha kell, segít, de azért jobb lenne helybeli szakembert találnunk, ajánlott valakit, most meglátom, mire jutunk.
P. Cs. szerint nagyon sokat javulhatnak a dolgok, ha fejlődik a beszédértés, erre kell most ráfeküdnünk, többek között. Jövő nyáron megyünk vissza kontrollra.

Legnagyobb gondunk most a sok kényszerviselkedés, letapadás, rugalmatlanság. Sok a hiszti, nagyon nehéz, másik percben meg már semmi gond. Remélem, hogy tényleg a 4-5 év közötti szakasz a legtipikusabb tünetek időszaka, amiről mostanában olvastam, mert mintha nálunk is ez a 4 év lett volna a vízválasztó, legalábbis a fent említettek szempontjából.

Nagyon örülök neki, hogy találtam helyben egy szakembert, aki segít nekünk magánfejlesztés keretében. A helyi gyógypedagógiai oviban dolgozik, vannak autista gyerekek is ott, alkalmazzák a vizuális eszközöket is. Nagyon kedves fiatal nő, szuper dolgokat tanultam nála már az első két alkalommal is. Most a jövő héten babzsákozást fogunk tanulni, ha minden jól megy. Elkezdtük a klasszikus értelemben vett kódos feladatozást (eddig ilyen nem volt nálunk, a dobozos feladatozást egyszerűsítve alkalmaztam), lesz kibővített napirend itthonra és egy hordozható egyszerűbb az oviba, napló az oviba és otthonra, készített nekünk időcsíkot, mutatott fejlesztő játékokat, próbálunk rámenni a kommunikációra mint gyenge pontra. Egyszóval, nagyon bízom benne, hogy sokat profitálunk az együttműködésből.
Most több folyamatábrát is kiteszek, vettem laminálót, egyszóval kicsit "bekeményítettem" a vizuális eszközök terén, a Vadasban is nem győzték hangsúlyozni, mennyire kellenek.

Találtam egy nagyon jó oldalt, ahol rengeteg szerkesztett anyag van fent tematikusan, bm-es folyamatábrák, szabályoldalak, képek, bingo játékok, társasjátékok (közte a Ki kicsoda?, amit Andesz is írt a jegyzetben, hogy ajánlották), beszédfejlesztők, érzékelés, érzelmek, és van sok karácsonyi cucc is, mind simán letölthető és nyomtatható, érdemes böngészni: www.speakingofspeech.com a címe, baloldalt a Materials Exchange menüpont alatt találhatók az anyagok.

Készítettem Edina korábbi ötlete alapján északos-tematikus bm-oldalakat, tervezek még hozzá időjárásost, hogy napi szinten megnézhessük.
Van egy jó kis fa naptár, amit venni fogok még, azon is van hónap-nap-évszak-időjárás, kis nyilakkal lehet állítani az adott napnak megfelelőt:
fakopancs.hu/fanaptar.html

Remélem, mindenki jól van, mi kisebb megfázáson estünk túl, talán megússzuk most ennyivel.
Oldalmegjelenítési idő: 0.171 másodperc