Olvaslak Benneteket, csak a héten sokan vagyunk itthon...
Kati, részvétem!
Beszédértés: nem láttam a szituációt, amiben Patti nem tudta odahozni a kért tárgyat, pedig anélkül aligha lehet tanácsot adni. Gergő is könnyen eltéved, ha a kért tárgy nincs a látómezejében, vagy ha útközben bármi megzavarja...De ez más, mert ezesetben nem hogy mást, de semmit sem hoz oda, leginkább mintha el is felejtené hogy kértem tőle bármit is. A felcimklézésben én sem tudok tanácsot adni, főleg hogy nem értem az miben segítené az ő beszédértését. Mivel Te kimondasz egy szót pl
zoknit, de annak a képe nincs a kezedben, hanem a polcra van kiragasztva tőle 3 méterre. Ez valami egészen más, inkább a helyszín megerősítése. Ez szerintem nem a beszédértést fejleszti, hanem a térbeli elhelyézését a tárgynak. Akkor fejleszti a beszédértést, ha Te, amikor kimondod a szót magad is felemeled a kimondott tárgynak a pecs képét.
Nem tudom érthető e a problémám a problémádra.
De lehet a gond, hogy a kisgatya szót értette csak nem tudja hol keresse, mert azt már nem tudta pontosan hova küldted, ebben az esetben megoldás lehet amit írsz.
A beszédértés fejlesztése kártya nélkül úgy mehetne hogy csak 2 elé kitett tárgyból kelljen odaadnia azt amit kérsz. Ha ez megy, növeld a távolságot, de legyen a tárgy számára jól ismert és látótávolságban...
TSMT gyakorlatsorba betehető, pl játéktárgyak odaadása úgy hogy gördeszkán odagurítod és neki azt kell elvenni amit Te kérsz. Ha ilyen ,, laboratóriumi,, körülmények között megy, lehet mindig egy picit nehezíteni.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Kimni: én is örülök, hogy túl vagytok a fogászaton! Bíztató, amiket első alkalomként leírtál, még ha le is kellett fogni. Ha többször mentek úgy, hogy nem csinál vele semmit a doktornő, az lenne a legtutibb.
Súly: Gergő 1 hónap múlva lesz 4 éves. 12,5 kg. A tej és glmentességtől eltekintve változatosan étkezik.
A nagyfiam 7 évesen épp 18 kg volt. Azt hiszem nyertünk. Mindkettő kicsi és gebe

Mindkettőnek voltak babakortól kezdve emésztési problémáik, nem kevés.
Szabadidő: Gergő születése óta, csak kikapcsolódás végett, nagyon keveset olvasok,(én sem sorolnám ide az autizmussal kapcsolatos könyveket, mert azok persze mennek egyfolytában) viszont zenélek és azt heti rendszerességgel.
Ugyanez igaz a kultúra összes többi területére, szinház, mozi, koncert, nagyon kevés időnk és lehetőségünk van rá.