LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13104

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Lányom 6,5 éves 136 cm 24 kg. Diabos főorvos szerint pont jó a súlya :laugh:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13105

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Jaj, mindig fáziskésésben vagyok!
Kimni, a lakás illeték mérséklését és vagy részletfizetését lehet kérni a NAV-nál (APEH). Pár éve így volt. De van határidő, elég rövid, azt követően, miután a levelet megkaptad.
Az érzelmek: nekem fontos, hogy a minimális szinten kifejezzük egymás felé az érzelmeket (spontán). Nálunk a lányom részéről nagyon ritkán látszik az öröm, ha pl. este megérkezik valamelyikünk és nem mesél önfeledten, mint Marcoék kisfia. Igen, ez feltöltene, de nálunk ilyen szinte nincs. Sőt, gyakran hárít, pl. testkontaktus.
A fiam boldogan mond egy sziát, és ez épp elég, mert látszik rajta az öröm.
Bár tegnap nagyon boldog voltam, mert a lányom azt mondta: "szeretlek" és hozzám bújt. Ez életemben a 2. alkalom, hogy ezt tette. Leírhatatlaul jó érzés volt. Észrevettem, hogy amikor nagyon fáradt és az alvás határán van, akkor el tud lazulni és ilyen oldott állapotában tud nyitott lenni.
Nem tudom, a szülőtalin jegyezve vagyok?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13106

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Jó sokat írtatok egy nap alatt!
Ügyesek vagytok az evéssel! Én 3 éves koráig turmixoltam a fiamnak mindent, kekszet is joghurtba keverve ette, de láttam, hogy tud rágni (sok játékunk így halt meg). Meguntam, egyszerűen nem csináltam tovább, akkor volt 7-8 hónapos a hugi. Kb. 2-3 napig nagyon nem tetszett neki, de elkezdett szépen enni mindent, amit elé tettem. Szanya: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13107

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Bundáskenyér:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13108

Champ, az enyémmel dettó ez van, de nem merem a "meguntam"-ot bedobni, olyan halálfélelme van a darabos kajától, nem lehet ilyen szinten megkínozni. Én ennyire frászban mondjuk egy cápától lennék.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13109

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Champ, az enyém most 6 éves múlt pont, 123cm és 20-21kg között van valahol. Úgyhogy totál hasonló lehet a fiadhoz az alkata!! És most már ő is jól néz ki :D Az a 110cm és 14kg volt beteges, szó szerint, mert akkor mindentől beteg is lett. Egyébként a vicc kedvéért: ugyanez a gyermekem 1 évesen 12kg volt... gurult.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13110

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Megjöttünk a fogorvostól és mivel olvaslak titeket ugye :), tudtam, hogy felkészítés ide vagy oda, gáz lesz. Ja, gáz volt, de ilyen normális fogorvost szerintem még életemben nem láttam (úgy ajánlották, nem is véletlenül jöttünk ide) és nem magán. Tudjátok, a fiamról nem egyértelmű az AS, így tulajdonképpen nem mondjuk sehol. De most muszáj volt, asszem ez volt az első orvosi alkalom, amikor enélkül nem ment volna. Már a váróban sírt (ez fura, ő nem ilyen, simán viseli a dokikat). A tükörre már le kellett majdnem fogni. De muszáj volt tömni egy fogat. A doktornő mondta, hogy jöjjünk vissza. Áh, minek, fel volt készítve már a gyerek, Mirinek hála, tök jó képeket küldött, de baromira nem érdekelte a fiamat, megnézte, elismételte, amit mondtam, de semmi, nem fogta fel. Azaz úgy csinált, mintha, de már ismerem, nem is figyelt. Minek újra menni? Meg volt beszélve, hogy valszeg tömni fognak, ennél többet nem tudok tenni, akkor essünk túl rajta. Úgyhogy lefogtuk sajnos. De ezt itt sokan ismeritek, nem ecsetelem. Ha nem csak egy picike lukacska lett volna, nem hiszem, hogy megúsztuk volna 'elgázosítás' nélkül. Aztán elmentünk játékboltba, választott beígért játékot, azóta boldog, sőt a dokinő annyira szívén viselte sorsunkat, hgy mondta, hogy menjünk 2 hét múlva csak úgy, üljön a székbe és játsszon a fúróval (most is játszhatott) és megnyugodhatok, itt mindig el fogják látni őt. Aztán visszahívott még minket, hogy az utánunk jövő kislány fúrását nézze végig (kislány beleegyezett), úgyhogy asszisztált is a fiam egy fúrásnál :D Akkor már boldog volt. Mondtuk, hogy hős meg minden, egyelőre azt állítja, hogy visszajön majd velem ide. Hát, kíváncsi vagyok, mi lesz! Mindenesetre vagy egy tömött fogunk!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13111

Manka!

Szülőtalin igen. :-)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13112

Kimni, ügyes vagy! Jó, hogy nem mentél bele, a visszamenésbe, nem lett volna jobb úgyse, sőt, talán rosszabb. Egyébként a fogorvosi kezelés szerintem minden kisgyereknek szörnyű, egyszer engem is úgy kellett berángatni. :unsure: Szóval a lényeg, hogy túl vagytok rajta! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13113

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Szanya, köszi, szerintem sem lett volna jobb visszamenni, ekkor jöttem elő az aspergerrel, mikor nagyon ajánlgatta a dokinő... akkor megértette, hogy én jobban tudom és elfogadta, ez pl tökre tetszett benne, hogy nem akarta nekem megmondani, hogyan is kell bánni az "ilyen" gyerekekkel.
Azt abszolút megfigyeltem, hogy a felkészítésnek is van határa, mert nálunk sokszor a visszájára sül el ilyesmi, mert nagyon ráparázik (az oltás is ilyen volt múltkor, aztán, amikor nem készítettem fel az oltásra, akkor is gáz volt :D, asszem, mindegy ilyen helyzetekben, de volt már olyan, hogy csak azért félt valamitől, mert előtte beszéltünk róla, máskor, ha nem beszélünk és csak úgy történik, akkor nincs akkora dühöngés közben, de nem általánosíthatok, nem jöttem rá, mitől függ, hogy kell-e felkészítés vagy ártok-e vele - pl a vérvételnél totál hasznos a felkészítés!).

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13114

Lányok!

Írtam privit szülőtalival kapcsolatban, aki nem kapta meg, az írjon.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13115

Sziasztok

Hetek óta nem tudtalak olvasni titeket sajnos nagymamám súlyos beteg volt minden szabadidőben hozzá jártunk messzire. Sajnos múlt héten temettük el.
De nem ezért írok hanem segítséget kérek tanácsot.
Szóval Patriknak elég gáz a beszédértése pl. mondom hozd ide a kisgatyát mutatok arra és mindent oda hoz de nem azt és ez szinte mindig így van.
Arra godnoltam készítek képet minden tárgyról és kirakom őket arra a helyre ahol tároljuk csak azt nem tudom hogyan tovább ebből hogy fogja tudni mert azt látom hogy jobban ért mindent viizuálisan .
Ötletek?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13116

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Kata76:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Kisstim: én nem kaptam privi üzit!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13117

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Kisstim: Bocs, mégis kaptam! :whistle:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13118

Kata!

Részvétem.

Címkézéshez annyira nem tudok hozzászólni. Én talán azt csinálnám, címkézés mellett (helyett?), hogy amikor mondasz neki vmit, pl, hozd ide a nadrágot, akkor rögtön mentek együtt és hozzátok. De lehet, hogy címkézés jobb, nem tudom tényleg. Nekem ez jutott eszembe.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13119

mi ez a rejtve bejelentkezés dolog valaki felvilágosíthatna. köszi

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13120

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Sziasztok Lányok! :)

Kimni !
Légyszi írd meg ezt a tündéri fogorvost , úgy tünik szükségünk lesz rá .Körzetes vagy magán ?

Kisstim !
Én nem kaptam .

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13121

Edina!

Bocsi, nem vagy rajta a listán, azért nem kaptál, de akkor küldöm mindjárt. Mostanában alig fórumoztam, így nem tudtam ki jön, csak a listára hagyatkoztam.

Csodálkoztam is, hogy nem érsz rá... ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13122

Katalyn76: részvétem a nagymamád miatt :(

Kimni: egy hős a fiad és lehet, hogy egyben pályaválasztás is volt ( ha már most asszisztál) ;)
Nekünk egyszer vérvételre kellett újra visszamenni, annyira bestresszelt első elkalommal, hogy egy- két csepp vér jöt le a kis karjából. Másodszorra már a váróban sírógörcsöt kapott így soron kívül behívtak bennünket. Elöször javasolta a dr. nő hogy hozzam vissza később, de amikor mondtam, hogy akkor sem lesz jobb, kvázi most vagy soha, akkor nem csinált belőle problémát. Minden rendben ment és a végén még a dr. néninke mutatta a karját és mondta bibi :)
A doki néni persze elovadt tőle pláne amikor még puszikat is dobott mindezek után neki :cheer:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13123

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Edina, XI. kerületben iskola fogorvos ez a dokinő. Igazából nem tudom, hogy ez mit jelent, mert mi ide is tartozunk (az ovi és a suli nálunk hozzá jár), ilyenkor lehet hozzá menni máshonnan is vajon? Ha így érdekel, priviben megírom az elérhetőségét. Azt nem tudom, hogy hivatalosan fogad-e autit, én így nem kérdeztem erre rá, mert ugye előre nem mondtam semmit, mindenesetre, ahogy így visszagondolok, szerintem nem mi voltunk az első auti tapasztalata.
Oldalmegjelenítési idő: 0.868 másodperc