LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13053

kimni:

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13054

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Labolen,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13055

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
3mackó, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13056

Addig meg gyönyörködjünk az aranyos, szép, kedves és okos gyerekeinkben. ;) Most gyönyörködtem éppen ki magam, a két kicsi már alszik ;) , hiába no a telihold varázslatos hatása. :whistle:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13059

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Kimni: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13060

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
3maci: este nyolckor alszanak... Irigyellek! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13061

labolen:
Na azért ez nem jellemző. Az téli időszámítás hat rájuk. Na a nagyobbat Apa még most hozza haza az usziból. Most még ő következik. És ő bizony kihasználja, hogy végre csak ő beszélhet. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13062

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Labolen, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13063

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13064

• gizus
  • gizus profilkép
Sziasztok! Én megint villanásra sajnos, sokáig mostanság nem tudok gépközelben lenni. Jövőhéten végre szabin leszek és el tudok olvasni mindent!! Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Szanya! Muszáj megosztanom! Képzeld, Gaxi a bölcsiben ma megevett egy fél szelet májkrémes kenyeret!!!! :woohoo: :cheer: Teljes fikció nekem még most is, de annyi bizonyos, hogy amiről korábban leveleztünk, hogy baromira nem működik az erőltetés, kizárólag a bizalomra lehet építeni, az most visszaigazolta magát!!
Persze, ez Gaxi esetében köszönhető a nagyon elhivatott, végtelenül empatikus és kitartó bölcsis néniknek! Ezzel együtt megjegyezném, hogy örömöm mellett szaranyának érzem magam, mert ezt nem én értem el a gyereknél, hanem a gondozók. Na, mindegy, lényeg, hogy ez számunkra maga a csoda! Természetesen nem egyik napról a másikra történt. Én is idomítom már hónapok óta, apró lépésenként csempésztem ezt-azt a kajába, próbálkozom folyamatosan, de nagyon óvatosan. Ha valami nem tetszik Gaxnak, azt azonnal abbahagyom, nem erőltetem. A gondozók is így csinálták, szerencsére totálisan képben vannak a gyerekkel kapcsolatban, totálisan egyet értettek abban, hogy az erőltetés csak ronthat a helyzeten. Úgyhogy, szabályokat áthágva, minden áldott nap leültek vele uzsonnaosztáskor és passzívan hagyták, hogy a fiam megetesse velük a kenyérfalatokat. De ma megtört a jég. Kipróbálták, hogy mi van, ha csak elé rakják és ott hagyják. Gaxi fél órán keresztül vizsgálta a kenyérdarabkákat, a hajára is felkent némi májkrémet, aztán fogta magát és elkezdte pakolni a szájába. Saját döntése volt, senki nem erőltette. Sőt!
Ez hónapok eredménye. És megtörtént.
Itthon még nem állt rá erre, de nem is erőltetem, majd kialakul. Remélem... :) Egyenlőre boldog vagyok, hogy megtört a jég... ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13065

• gizus
  • gizus profilkép
Böngésztem kicsit a hozzászólásokban. A szeretetről.... Én nem emlékszem....Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13067

Gizus, fantasztikus, óriási!!!!!!!! És dehogy vagy szaranya! Sokszor elmondta már nekem is a gyógyped.-ünk, hogy általában az otthonon kívül és nem a szülőknek szokott sikerülni az áttörés! Nagyon örülök, zseniális, szuper eredmény!!! :cheer:

Nálunk is van fejlemény. Gyerek teljesen rágyógyult szegény macskára, egész délután mozgatta, míg el nem bújt az állat. Közölte, hogy "dobálom a macskát" és majdnem, de így tudtam időben reagálni. :woohoo: Meg: "elszaladt a cicus", "fekszik", "elment", stb., egy csomó ige, jól ragozva! Magától! Mit nem tesz a motiváció. Mondjuk azt nem tudom, hogy mitől lett motiváló most a cicus... És már az utcán is szóvá teszi, hogy "ott egy cicus" vagy "kutyus", eddig totál nem érdekelt, hiába magyaráztam.
Vannak még csodák! :) Talán már érdekes lesz az állatkert is!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13068

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Gizus: örülök, hogy a kisfiadnál előrelépés történt az evés terén. nehogy amiatt aggódj, hogy ez a bölcsiben történt, és nem otthon! Nálunk a fiam az oviban mindenféle levest megeszik, itthon akármit teszek elé, üvölt, hogy nem kéri. Hiába, nem tudok neki előteremteni 20 másik ovist és egy adott dadust minden este. :D Bízni kell benne, hogy előbb-utóbb át tudja helyezni a bölcsis tanult dolgot otthonra is. Az én fiam rugalmatlan ezen a téren, de még bízok benne, hogy idővel sikerül. Bár én már azzal is kiegyezek, ha csak menzakaját eszik, de azt eszik. ;)

Kimni: 3maci: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13071

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Amúgy a gyerek pont ma mondta az alábbiakat:

-Anya, mit jelent, hogy hánylábú?
-Nincs ilyen szó, csak olyan, hogy százlábú.
-Nem, hájlábú.
-Hájlábú sincs fiam, csak százlábú.
-Neeem, hájlábjú.
-Ja, hogy i love you?
-Igen, ájlávjú.

Szóval mondta, hogy szeretlek, csak angolul, és valamiért nekem egy rovar jutott eszembe róla. :pinch: :D (Dórát néztek, és abból tanulta. :))

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13072

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13073

Labolen, ez nagyon jóóóó:-)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13074

Kimni, értelek. Csak nekem kb. ennyire ki kell fejteni a dolgokat, hogy meg tudjam érteni :laugh:
Istenem, bizony igazad van! És attól tartok, hogy ez nemigen fog változni. Persze, sokat fejlődnek, változnak, de mindig van valami, én meg egyre fáradtabb vagyok. Emlékszem, nem is olyan rég azt gondoltam, hogy 10 év múlva csak nevetni fogok a múlton, hogy milyen nehéz volt sokszor. Most meg egyre inkább azt gondolom, ha egy kicsit is jobb lesz az már oké. Mimivel nincsenek különösebben gondok, de majd ahogy fejlődik attól tartok lesznek :( Most inkább az a gond, hogy sok mindenben korlátozva vagyunk, olyan mintha lenne egy egyévesem egy majdnem 5 éves fizikumával és akaratával. Állandóan, minden percben figyelnem kell rá. Ma voltunk papírboltban és elkövettem azt a hibát, hogy vettem nyomdát neki :laugh:

Holnap megyünk az altatásos fogászatra, drukkoljatok!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13075

Gizus, egy fél májkrémes kenyér! Azta! Itthon nálunk semmilyen pékáru nem fogy, az oviban ritkán megeszi a margarinos kiflit... Én mostanában mindent megkóstoltatok, de semmit sem erőltetek amit még nem evett. Viszont amit már régóta eszik, de inkább valami finomságra vágyik helyette azt nem hagyom. Ott van a finomság a kezemben, de meg kell ennie a rendes ételt is. Különben fokozatosan szűkülne az amúgy is szegényes repertoár..

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13076

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Agiviki, nagyon drukkolok a fogászathoz! Képzeld, mi is ma megyünk, nálunk mindkét gyerek életében először meg ma rendes fogorvosi vizsgálatra (és, ha kell, tömésre). Voltak már mindketten 1x fogdokinál, de akkor csak állva megnézték az egyiknek a letört fogát, a nagynak meg a lepedéket az első fogain, de nem is ült pl székben a nagy. Igyekszem vizuálisan felkészíteni őt, gondoltam, a neten keresek képeket fogorvosi székről, ahogy egy gyerek ül benne, esetleg mosolyog... Ha valakinek van ilyen, elküldhetné nekem :)
De, a lényeg, hogy Agiviki, nektek nagyon drukkolok!

Labolen, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13077

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Gizus, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Csibnyusz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Oldalmegjelenítési idő: 0.904 másodperc