LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13005

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13006

Labolen, nagyon OFF

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13007

labolen:
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13008

labolen, Szany:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13009

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Labolen, Marco: OFF

Labolen: az én férjem nem igazán szereti a mozit! Mostanában mégis sokat járunk: a gyerekekkel rajzfilmekre (most a Lorax-ot akarják megnézni) Évente kb. kétszer rá tudom beszélni, hogy menjünk el ketten is, olyankor valami vígjátékot nézünk meg. És milyen érdekes, tetszeni szokott neki! :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13010

kimni:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13011

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
3Maci:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13012

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13013

champ:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13014

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13015

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13016

Csibnyusz:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13017

Kimni,

"l. Minden ASes ilyen, nekik fontosabbak ezek a dolgok (tárgyak, megszállottságaik, témáik, gondolataik), mint az emberek. "

Ez egész egyszerűen nem így van, én abban sem vagyok biztos, hogy a fiad esetében ez teljesen helytálló megállapítás. Valaki nehezebben tudja kifejezni az érzelmeit. Egy kamasz pl. iszonyatosan prosztó tud lenni a szüleivel, és látszólag csak ki akarja őket használni, miközben szó sincs arról,hogy ne kötődne nagyon hozzájuk, szerintem sok auti gyereknél is ez így zajlik belül, még ha teljesen más korosztályról is van szó. Egyébként sem szerencsés a gyermekünkkel kapcsolatos meglátásainkat minden AS-sre rávetíteni,mint univerzális problémákat, bár ezt szerintem mindannyian sokszor elkövettük már.
[/hide]

Hárommackó:

Rettentő jó arc a fiad :D Már alapvetően az is tök jó, hogy beáll egy ilyen előadásba, az én fiam utál szerepelni, rettentő zavarban is van,ha kell pár sort esetleg elmondani, soha nem szállna be semmi ilyesmibe.

Egy utolsó OFF, és esküszöm ,leálltam:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13018

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Kimni, Marco:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13019

marcoverde:

Olvastam, de már nem emlékszem rá igazán, régen volt, ideje felmelegíteni. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13020

Utolsó könyv téma offom: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Csibnyusz, én sem tudok mit írni, az enyém is könnyen szokott be. Fontos, hogy a környezetben otthon legyen és legyen idő struktúra.

HáromMackó, nagyon talpraesett a fiad. :cheer:

A Cifraárnyakat olvastátok? Az érzelemtémára kérdezem. Én teljesen bizonytalan vagyok ezügyben.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13021

OFF

Cifraárnyakat olvastuk férjemmel. Az, hogy Axelt érzelmileg mennyire nem érinti meg semmi, az tényleg nagyon szomorú, ezen kívül viszont nagyon érdekes a könyv.

Viszont messzemenő és általános következtetéseket nem vonnék az érzelmek kapcsán. Sztem vannak autik, AS-esek, akiknek fontos a másik ember, figyel is őket folyton, és érzelmileg is képesek valamennyire (némelyikük egészen jól) bevonódni dolgokba. Az én fiamnak van pár kitüntetett személy, aki fontos, és nála még a számítógép meg egyéb rögzült téma sem fontosabb. Ugyanakkor az látszik, hogy néha azért jobban bele tud feledkezni a táblagépen való játékba, mint NT-k, és ilyenkor nem mindig figyel oda, ha pl, apa hazajön. Ez előfordul (amúgy kisebb korában NT fiamnál is előfordult), de sztem azért nála elég erős érzelmi kötödés van, és már látjuk is, hogy kezdenek differenciálódni az érzelmei. Persze megnevezni nem tudja őket, meg nem is érti meg másét sokszor, de pl. mostanában következetesen hátsimogatással vigasztalja a tesóját, ha a tesó sír.

Illetve sokszor egocentrikusabbak is, mint NT társaik, ez is látszik, de sokuknál nem érzelmek hiányáról van szó, sztem. Max azok megértéséről és azok nem megfelelő kifejezéséről.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13022

kisstim:

Szanya1:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13023

Kisstim, tévedtem már rá, de időm még nem volt molyolni vele. :cheer:

Nem kéne erőltetni az auti-aspi szétválasztást. Axel is milyen magasan funkcionáló lett, aztán látod... Egyik ilyen, másik olyan. Az enyém biztosan ragaszkodik hozzánk meg még pár emberhez. Kimutatni? Hát... mikor annak "ideje van". Időstruktúrába foglaltan foglalkozik velünk. Ma korán értünk az oviba, épp csak ránk nézett, visszaköszönt és ment ebédelni. Itthon viszont már folyamatosan foglalkoztatja valamelyikünket. Jobban szeret velünk játszani, mint egyedül. De az érzelmeket nem nagyon érti, ő maga is viszonylag keveset mutat (vidámság, sértődöttség, néha-néha mérges). Erről szólt az előző előadás második fele. Majd rá kell menni a célfejlesztésre.

Jó hír: asszisztensünk mondta, hogy már bent is folyamatosan szövegel! (Ugyan szünet van, de bevisszük az összevont csoportba.)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13024

HáromMackó, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Oldalmegjelenítési idő: 0.696 másodperc