LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12985

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Andesz: köszi, csak győzzem kivárni. :)
Sajnos mostanában a fejlesztéseink akadoznak itthon, majd írok később. most mennem kell.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12986

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Andesz:
Nekem ebben a szófordulatban a "problémamentes" gyerek az, aki csak felnő mindenféle egyéb gürcölés nélkül. :laugh: Jó, az ovis logopédus még simán belefér. Mondjuk a lányom pont ilyen. Semmi extrára nincs szüksége, csak az alapvető "életben tartó" mechanizmusra, odafigyelésre és szeretetre. :)

Labolen: az olvasás miatt nagyon irigyellek és "tisztellek"! Iskolás koromban és a gyerek mentes felnőtt életemben rengeteget olvastam, ma már csak auti és környezetvédelmi szakirodalmat! :silly: Viszont a kollégáim is megjegyezték már, hogy baromi hangosan hallgatom a zenét az autómban. Nekem ez kell stresszoldásként! :evil:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12987

Fú, nem is tudom mire reagáljak hirtelen... Na, majd fórumtalin elcsíplek Titeket:-)

Tesókérdés, nálunk a kisebbik gyerkőc érintett, viszonylag kicsi a korkülönbség, de a kicsi gyakorlatilag nem vesz tudomást a többi gyerekről, így a saját bátyjáról sem. Persze ez később változhat, sőt magam is látom, ahogy javul a helyzet. Ma pl. simán engedte, hogy a bátyó kézenfogja a közértben és visszavezesse hozzám. Ilyenkor olyan cukik, majdnem elbőgtem magam:-) Egyébként minden olyan helyzetet amiben ők együtt vannak (játék, séta, medencézés nyáron, játszóterezés) nekem kell megteremtenem, sőt koreografálnom, különben úgy léteznének mint két idegen:-( DE! Egyre több ilyen helyzetet tudok teremteni és fel tudom hívni Mimi figyelmét a tesóra, és ha elég érdekes dolgot csinál, akkor azt valahogyan már lereagálja ( legtöbbször egy mosollyal). Az is szuper előrelépés nálunk,
hogy a tesó keresi a kapcsolatot Mimivel, próbál gondoskodni róla, és sok a pozitív megnyilvánulása vele kapcsolatban. Néhányan biztos emlékeztek, hogy ez mekkora gond volt nálunk.
Viszont még egy tesó nem lesz. Az egyiknek az aorta szűkület, folyamatos aggódás és kardiológiai kontrollok, Miminél az autizmus. Semmilyen téren nem fér bele még egy gyerek az életünkbe, pedig nagyon vágynék még egyszer babázni....

Champ, mintha rólam írtál volna.... Ez határoz meg a mi életünkben is mindent, de úgy érzem ezen muszáj lesz változtatnom...

Szanya, le a kalappal vásárlás ügyben. Én eddig szinte mindent Mimi nélkül vettem meg. Most érzem úgy, hogy lassan vele is megpróbálhatunk majd vásárolni.

Kimni, szerintem gyerekfüggő, hogy érzelmileg mennyit tud adni. Mimi ebben egyáltalán nem más mint a tesója. Mindkettőtől rengeteget kapok persze a saját szintjén. Mimi is bújik és puszit ad, és ragaszkodik és ölel, szalad elém. De nem venné észre ha előtte sírnék és nem tudna vigasztalni, mert nem is érti még ezeket a dolgokat.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12988

Labolen, köszi a jegyzetet. Én is írtam amit tudtam, de még nem tudtam visszaolvasni:-)

Olvasás, hát... Próbálkozom, de nem tudok odafigyelni. Folyamatosan vissza kell lapoznom, mert elvesztem a fonalat.

Kikapcsolódás, én is festek, rajzolok, gyurmázok velük, és szerintem én élvezem a legjobban :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12989

Labolen, na ez aztán már tényleg teljesen off, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Champ, ez is off lesz..., Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12990

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Szanya:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

ÁgivikiVendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12991

Champ, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12992

Champ !
Valóban a logopédus még belefér :) .A nagycsoportosok kb . 85-90 %-a jár logopédushoz .
Kimni !Az érzelmekkel kapcsolatban . Nálunk ez a rész egész jól megvan M-nál (szerintem is gyerekfüggő )...Most éppen az apukáját puszilgatja :azt mondja :"hát még álmomban is puszillak ,annnyira szeretlek , :woohoo: "... És az álmáról beszél ,hogy a fejében vannak az álmok ,és egy lerácsolt ajtó mögött vannak az álmok ,de ha ez kijön a valóságba ... Egyb .megértem ,amit egy As gyerek viselkedésproblémáiról írtál ,hogy mennyire fárasztó ,sokszor kell a találékonyság .stb. Tényleg van ,hogy nagyon várom ,hogy este Marco hazaérjen ,mert akkor végre M.őt nyüstölheti ..meg amúgy is már néha egy fáradt anyával van itthon,és ez számára nem kielégítő :) Neki mindig kell egy élénk felnőtt ,akit leszívhat....
Szanya !Jobbulást Neked !Kár ,hogy nem jössz a szülőtalira ,sajnálom(vagy van még remény)?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12993

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Andesz,
köszi az átküldött jegyzetet, próbálom hasznosítani a gyakorlatban :) .

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12994

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Szanya (nagyon OFF lesz):
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12995

Champ, köszi! Off Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12996

Hú 96 fórumos e-mail a mai nap :blink: , ezt nevezem én aktivitásnak :woohoo:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12997

Andesz, ma nem vállaltam volna be. Nem mondok fixet, majd meglátjuk! Nagyon szeretnék menni.

Csibnyusz, jó megoldás! :laugh: :laugh: :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12998

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12999

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Csibnyusz:
Szerintem nem gond ez a magunkban beszélés! Jobb, mint az elfojtott frusztráció! ;) Én a fiam állapotától függetlenül is hetente 1-2-szer fennhangon lehülyézem magam! :laugh:

Én most elköszönök, másfél nap alváshiányom van!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13000

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Csibnyusz:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

OFF
Szanya: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13001

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Ezek a férjek angyalok. :) Az én férjem moziba jön velem olyan filmre, amit egyáltalán nem akar megnézni. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13002

Köszönöm a segítséget! A gyerkőcöt ismerve közös kép lesz :woohoo:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13003

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Labolen, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Champ fogalmazta meg jól, amit akartam. Nem a puszik és az ölelések kellenek, hogy reakció, mint amit visszaad a gyerek. Hanem, ahogyan Champ írta, amikor hazament, akkor a lánya már az ajtóban sündörgött, de a fia le sem vette a szemét a tvről. Minden ASes ilyen, nekik fontosabbak ezek a dolgok (tárgyak, megszállottságaik, témáik, gondolataik), mint az emberek. Ezt pedig biztosan mindenki érzi. Csak nem mindenkinek hiányzik ez úgy, mint nekem. De nekem azért hiányzik jobban talán az itt fórumozóknál, mert a férjem is kemény aspi és ő sem képes érzelmileg adni ennél többet, mint az ASes fiam. Az meg, amit a 4 éves NT fiamtól kapok érzelmi töltetet, az azért nem tart életben hosszú távon. És nem is nagyon akarok ránehezedni, tudatosan nem hagyom, hogy ő töltse ki az érzelmi életemet, nem érezheti, hogy neki nagyobb felelőssége lenne irántam, mint egy átlagos gyereknek az anyja iránt.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #13004

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Kimni: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Oldalmegjelenítési idő: 0.610 másodperc