champ beküldte:
3Maci: Tök megértelek, ami sok, az sok!
Labolen: én nem nagyon bízom abban, hogy lesz megelőzés...

A dolgok jelen állása szerint annyi gén kombinációja okozza az AS-t, hogy még mindig nincs meg a pontos oka sem. Ezért annyira különbözőek a tünetek is. Meg hát ez a világ sajnos nem arrafelé megy, hogy pont erre a problémára keresnék a megelőző megoldást. Bár Vadasban P. Cs. azt mondta, hogy Amerikában a Parkinson,az Alczheimer és az AS kutatásra költik a legtöbbet...

Csak mire Amerika ideér...

Mikor 12 évesen cukros lettem, minden hírt figyeltünk évekig. Mindenki azt mondta, hogy már a gyerekeim idejében ez nem létező betegség lesz. Eltelt kb 20 év, megszülettek a gyerekeim és pontosan ugyanolyan probléma, pontosan ugyanannyira nem jutott előrébb ebben a tudomány, mint ahogy 20 éve állt. Sajnos, én már nem gondolom, hogy van értelme ilyenekben reménykedni. Nekem rosszat tett, mert rájöttem, hogy csak akkor tudtam igazán elfogadni a betegségemet, amikor rájöttem, hogy ez így marad, nem lesz rá gyógyszer sosem. Azóta nincs gondom ezzel. De lehet, hogy ezzel másképp vagyunk mind, én speciel nem tudok ezekben bízni már

Amúgy meg azt gondolom, hogy az AS leginkább a szülőknek gond (valaki írta is most ezt), ha már felnő az ASes gyerek és sikerül önálló felnőtté avanzsálódnia, akkor neki már nem okoz akkora problémát, mint ahogy mi hisszük. Sőt

Sokan sokkal boldogabbak, mint az átlag NTk. Én ezért nem érzem gáznak önmagában azt, hogy ASes gyereket hoznék a világra, de csak akkor lehet nekik jó életük, ha a szülők az első 10-15 évben tényleg mindent meg tudnak tenni. Abban viszont abszolút biztos vagyok, hogy én nem tudnék még egy ASes gyerekért mindent megtenni....