Hát örülök, hogy nem csak én vagyok tele fóbiával a gyerekvállalás kapcsán.
Fiam ugyebár auti, apjával akkor vált ketté az életünk, amikor a gyerek 3 éves volt. Diagnózis akkor még sehol. Nem sokkal később jött a herceg, bár ló nem volt...
5 évig dilemmáztunk, hogy legyen-e tesó...Neki még nem volt gyermeke.... Aztán 5 év után rászántuk magunkat. 3 hónap próbálkozás sem kellett és megfogant pici lányunk. Mostanában csak azt szoktam emlegetni, hogy ha a fiam nem első gyerek, tuti hamarabb rájövök, hogy valami nem kerek. Ég és föld a két gyerek. Ettől függetlenül napi agyalás, hogy tuti minden rendben van-e a lánykával. Ő most 9 hónapos. Szerintem a védőnőt egyszer megőrjítem a hülye kérdéseimmel.
Pl.: fiam állandóan a címkékkel játszott a plüss figurákon... lányom elkezdett vele játszani, az összesről levágtam... persze utólag kiderült, hogy tök normális a címkézés, sőt címkés kendőket is gyártanak már a csöppségeknek.
Ha a lánnyal minden rendben lesz, még akkor is ott egy szép menet: elfogadtatni vele, hogy a bátyus másként gondolkodik.
Mostanában ez is előjön... a pici örül a bátyusnak és "rohan" (mászik) felé, a bátyus meg menekül előle, hogy nehogy összenyálazza

(mert hát fogzik ezerrel)
De szerencsére testi kontaktus probléma egyébként nincs köztük. Fiam simogatja őt, puszilgatja, énekelget neki...stb., mint egy átlagos tesó.
Hát ennyi lenne a hozzáfűzni valóm a tesó vállaláshoz.