LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12865

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Sziasztok! Nem voltam jópár napig és úgy néz ki megint elutazunk.

Labolen, Andesz köszönöm a beszámolókat!

Már nagyon várom a szülőtalit!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12866

Andesz, nagyon jó a leírásod, de a fórumba ne tedd fel légyszi. A DB az tökéletes, meg a privi levél.

Szülőtali: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12867

Jaj, Szanya! De nagyon sajnálom! Hát Benneteket sem kerülnek el a problémák...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12868

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12869

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12870

Köszönöm Labolen, érte mindent :) !!!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12871

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12872

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12873

Szanya: Jobbulást!

Csibnyusz: Neked meg kitartás kívánok és persze mindannyiunknak is ugyanezt. ;)
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12874

Csibnyusz, a legjobbakat Nektek, erőt és kitartást, de főleg sok szeretetet és humort kívánok! Úgy láttam a hsz-ek alapján, ebben nem lesz hiány :) És az alapján amiket eddig írtál a gyerkőc valóban jó képességű lehet!!!

Szanya, hátha.... még van majdnem egy hét hogy jól legyél. Bár ezek a gyulladások...
Azért én is bízom az 1%-ban mint labolen ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12875

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12876

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Nagyon el vagyok havazva, kruppol a kisebbem már 5. napja (!), én is elkaptam a nátháját, a nagy is, nagyon nehéz ez így egyedül.

Csibnyusz, nagyon klassz a hozzáállásod, így biztosan a jó úton fogtok járni mindig! :)

Szanya, remélem, már javulsz!!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12877

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Végigolvastam az elmúlt hét termését, jó sokat írtatok :)

5 napig apa volt a gyerkőcökkel, nem volt semmi gond, kivéve h a nagyfiam hf hiány és magatartásbeírással tért haza az első tanítási nap után...
Most 3 napig anyósoméknál pihenünk, ami azért érdekes, mert ők csak 1-2 havonta látják a gyereket. Teljesen el vannak ájulva tőle, hogy mennyit beszél. és tényleg még nekem is szembetűnő a megállás nélküli fejlődés. Egyfolytában kommentálja a körülötte történő eseményeket és mondja hogy mit csinál, elképesztő. Persze beszélgetni még mindig nem lehet vele túl jól, de azért az is javul, egyre több mindenre tud jól válaszolni

2 napja pl a dédi megkérdezte, anyának hány szeme van?
Mire a válasz az volt egy-kettő-három :laugh:
No többször is megszámoltuk ezután a szemeimet és memorizáltuk a választ.
Ma megkérdeztem kíváncsiságból és persze tudta, mérgesen odavágta hogy
kettő
Érdekes egyébként hogy játék közben mennyire jól lehet vele diskurálni, de mihelyst tanító jelleget vesz fel a beszélgetés,azt érzékeli és nagyon elutasító lesz, távozik.

Érdekességként írom, hogy a normál oviban a logopédusunk szerintem zseniális, bár még mindig nem foglalkozik a fiammal (még mindig a felmérés fázisaiban vagyunk)
minden esetre engedte hogy egy nagycsoportos foglalkozásán kicsit bennmaradjak. Meglepett, hogy NT gyerekek sem tudtak szépen mondatkat alkotni kronológiai kártyákról, sőt a képeket fejjel lefelé tették ki sorban, és ugyancsak nem tudták megragadni a képek lényegét, ráadásul nem a logopédus kérdésére válaszolta gyerek...
Túl sokat várok el a fiamtól!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12878

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
Azta kimni!!!
Nekem lassan kihal a családom (csak a férjem rokonsága szerteágazó!) De én tényleg senkit sem látok érintettnek a családomban...
Én sem vállalnék mégegy gyermeket. :( Gergő jövője is oly szürke számomra...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12879

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Tomger, szerintem is nagyon jól halad a fiad!! És tényleg, sokszor az NT-k sem tudják teljesíteni, amit mi időnként elvárunk a gyerekeinktől, ezt én is tapasztalom magamon... ilyenkor tök jó látni a többi NT-t, ahogyan egy helyzetben viselkednek. Tényleg zseniális a logopédusotok!! Nagyon örülök, hog yilyen jó helyen van a fiad :) Szerintem 1-2 év múlva arról fogsz írni, hogy kivel hogyan barátkozik és melyik különórára nem tudod vinni, ahová ő szeretne még menni :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12880

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12881

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12882

Tomger!

Gergő nagyon ügyes! Én amúgy is kiemelt figyelemmel kísérem az ő beszédfejlődését, mivel fiam fél éves lemaradással követi őt. :-)

Az artikulációval hogy álltok? Nálunk az ezért még okoz gondot, de mindent kommentál egyfolytában, meg segítséget kér meg ilyesmi.

Csak így tovább! :-)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12883

Csibnyusz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Tomger, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Megírtam az előző előadás összefoglalóját, de Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez. tragikus, ha valaki érez magában hajlandóságot, akkor az első sorokra adhatna alternatív javaslatot, lecserélném!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12884

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Oldalmegjelenítési idő: 0.612 másodperc