LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12885

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Gergő is helytelenül ragozza az igéket, de ettől eltekintve szinte minden rendben van amit mond. Inkább az jellemző, hogy van amit nem ért és azt nem is használja. (pl módbeli segédigéket nem érti, nem mondja, egyedül a lehet-et) És van egy egy-két szófordulat amit jól megjegyzett és használ is. de biztos vagyok benne hogy nem ért. Pl szerintem...

Kisstim, Örülök, hogy Nálatok is szépen fejlődik a pici!
De van gond a kiejtéssel, viszont az is javulgat, már csak néhány mássalhangzója hiányzik. De nem használja következetesen jól.
Az alma lehet hogy alma, vagy aja vagy anga vagy ajma is.. Ha rászólok, hogy csak akkor kapsz almalét ha szépen mondod, hogy alma és közben belemászok az arcába és én iszonyú artikulálva mondom elötte, érdekes tudja mondani helyesen :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12886

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12887

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12888

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Szanya: jobbulást, el sem tudom képzelni milyen vacak lehet most neked! :(

Tomger: Az én fiam az első jól megtanult mondatokat szintén leírásra használta. Ez olyan szintig elment nála, hogy 6 évesen simán meg lehetett kérni, hogy autózás közben figyelje a saját oldalát, ha ép kerestünk valamit. Lökte az infókat! :laugh: Még ma is imádja a kommentátoros játékot!

A köv. gyerekről: nálunk tuti kizárt, igazából nem is kérdés. Mi is isteni szerencsének érezzük, hogy a hugi NT, de Kimninek nagyon igaza van abban, hogy egyrészt a legjobb fejlesztő lehet, másrészt Tomger dilemmáját is segít igazolni, hogy mennyit kell elvárnunk az érintetett gyerekeinktől. Igen, néha magasra tesszük nekik a lécet!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12889

Csibnyusz, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Champ, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12890

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Csibnyusz: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12891

Kimni
kimni beküldte:
[hide]Csibnyusz beküldte:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12892

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Marco, Kimni:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12893

Egyetértek Marcoverdével anyagi ügyekben. Mi most egy hónapban kb. 80 ezret költünk csak a fejlesztésre+koraira. Ha nem találunk neki önkori integráló ovit, akkor vmi magánovi félét kéne kerítenünk. +60-70 ezer. Már ezt sem tudom, hogy tudnánk bevállalni, de ha még egy érintett gyerkőc lenne, akkor kb. uennyit kéne a fejlesztésekre szánni.

Az tényleg jó, ha van egy NT tesója, de azt sem szabad kihagyni a számításból, hogy a születendő kistesó sokkal súlyosabban érintett lesz. Ez is benne van a pakliban sajnos.

Energiáról, időről nem is beszélve. Nehéz ügy, az biztos.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12894

Marcoverde, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Elképesztő, milyen emberek vannak. Indulunk reggel a kocsival, a második kereszteződésben belénk tolat egy "alkoholos befolyásoltság alatt álló" vénember, de nem elég, hogy belénk tolat, azonnal megpróbált lelépni! Ketten leintették, plusz a férjem utánarohant, erre megállt, de mire odafordultunk a kocsival, megszökött! Szerencsére a mi autónkon szinte nem látszik, neki viszont eltört a lökhárítója. Na de akkor is.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12895

Az előzőt nem "a következő gyerek bevállalása" téma kapcsán írtam, hanem általánosságban. Mint az ábra mutatja, nekem nincs második és auti gyerek után még a gondolata sem merül fel. Egyébként azon nem szokott filózni gyerekvállalás előtt senki, hogy összességében mennyi a súlyos, krónikus beteg/fogyatékos gyerekek aránya. Nekem az autizmus után már felmerül. Persze ha mindenki ezen töprengene, nem születnének gyerekek... tudom.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12896

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12897

Szanya!

Ez tényleg durva! Bár én ma ebben az országban már semmin nem lepődöm meg.

Elképesztő mennyi hülye járkál az utakon... Nem volt térfigyelő kamera, amint látszik az ürge, és kocsi rendszám vagy ilyesmi? Egy feljelentést azért megérne.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12898

Kisstim, ott nincs térfigyelő.
Mivel a kocsin szinte nincs sérülés (meghúzta a lökhárítót, ennyi), minek? Azzal is csak az idő megy. :unsure: Csak baromi bosszantó.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12899

Szanya!

Ez igaz. Tényleg bosszantó. Inkább nem írom le, mit csinálnék az ilyennel :-)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12900

Egyébként nekem már az is elég para, hogy az NT fiam gyerkőcei között lesznek-e érintettek. Már kiválasztotta az oviban azt a kislányt, aki majd a felesége lesz, és két gyerekük lesz (hihihi), és bár pici az esélye, azért több, mint full NT családokban. Czeizel szerint 1% körüli, hogy az érintett testvér gyerekei is érintettek legyenek.

Ráadásul NT fiamon hiperaktivitás jeleit kezdjük felfedezni, ami szintén neurológiai fejlődésbeli rendellenesség, az tuti, hogy az ő idegrendszere is eléggé érzékeny.

Szóval már ezen is gondolkodtam, bár még nem aktuális.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12901

Ezen eddig nem is filóztam, de tényleg, ez is jó kis para. :unsure:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12902

Kisstim, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12903

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Kistim:
Te vagy a szakember, de én úgy veszem észre, hogy ha az összes, mindenféle neurológiai, viselkedés problémás, fejlődési rendellenességtől stb. mentes gyermeket hívunk NT-nek, akkor már ők vannak kisebbségben!
Persze, Szanyának igaza van, amikor eljutunk arra a pontra, hogy gyereket szeretnénk, akkor nem kezdjük olvasgatni a statisztikákat, hogy mire számíthatunk, milyen "nyavalyák" vannak a pakliban. Viszont látom a gyerek vállalás előtt álló szűk környezetemen, hogy a fiamról kapott infók milyen szinten döbbentik meg őket, és hirtelen átfut az agyukon: "Úr Isten! Még ez is!"

Az én fiam is készül a családra: azt mondta, még nem tudja ki lesz a felesége, de majd lesz két gyereke: egy Péter és egy Zsuzsanna! :) Olyan édes, tök komolyan mondja! Remélem bejön majd neki, és talál hozzá petesejteket is! :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12904

Parát mindig talál magának az ember. ;)

Bár ráérek még ezen filózni, és ki tudja, lehet, hogy 20 év múlva, már tök egyszerű kezelési lehetőségek lesznek ASD-re. Úgyhogy ráérek majd akkor parázni rajta, de azért néha eszembe jut.
Oldalmegjelenítési idő: 0.588 másodperc