LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12843

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Szia Glor!! Én úgy szeretem az írásaidat, a pozitivizmus, a sok szeretet még akkor is süt belőlük, amikor el vagy kenődve... És igen, Jázmin nagyon kicsi még!!!! Még mindig nem tudni, mi lesz belőle, mi lesz 1, 2 év múlva! Olyan hihetetlen módon tud ebben a korban még minden segítség nélkül is fejlődni az idegrendszer, még bármi lehet. Persze, nyilván nem lesz közel NT, valszeg nem lesz enyhe aspi, de attól még hihetetlen fejlődésen mehet keresztül!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12844

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Ágiviki:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Bmshare-re töltöttem fel egy új eszközt. Ezzel próbálom most rávenni a fiamat, hogy reggel vegyen sapkát, és ne fusson, míg megyünk az oviba. Holnap próbálom ki. Hiába, az időjárásváltás még mindig nehézségeket okoz nekünk. Pedig van kint tábla is, mit kell felvenni reggel. De tiltakozik így is. Talán ezzel...

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12845

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Labolen:
Jaj, mi mit szenvedtünk a ruhákkal... Amilyen összeállítást egyszer megszokott, azt kellett hordani. A téli kabát része lett a kesztyű, még akkor is kérte, ha már bőven + fokok voltak, de azért még kellett pl. reggel a vastag kabát. :S
Kicsit még most is hasonló: ha melege van napközben nem veszi le magától a kapucnis pulcsiját, szólni kell neki, akkor vetkőzik. Ovis korában felszólításra sem vette le az udvaron a reggeli hideg miatt ráadott + egy réteg ruhát, mert anya reggel abban hozta, azt kell hordani az udvaron. Az óvónénik nem győzték az árnyékban tartani, hogy nehogy túlmelegedjen...

Ágiviki: Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12846

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Champ: akkor egy cipőben járunk, remélem idővel ez javulni fog. :)
Most vettünk neki új cipőt egy hónapja, és még mindig nem vagyok biztos benne, hogy jó-e a lábára, mert annyira tiltakozik ellene, hogy neki még a régi kell. Pedig szerintem meg az már kicsi. Ez meg lehet nagy... Vagy pont jó, és ez is csak a rugalmatlanságból ered. :D
Szegény fiad, ahogy elképzelem túlöltözve a melegben egy fa alatt... :unsure: Az én fiam ilyenkor a fordítottja, most is könyörögni kell neki, hogy vegye fel a kabátját. Tegnap megevett egy kis csomag pezt, mert azt kapott, ha nem vette le a kabátot. :( Igaz a kabátért csak egyet kapott, de után meg kérte a többit, és mindenféle feladatot kellett neki kitalálni, hogy keress diót, és kapsz egyet, rúgj egy gólt, és kapsz egyet... :)
Mondjuk a pezt jobban szeretem, mint a gumimacit, ez legalább csak szőlőcukor. ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12847

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Labolen:
Igen, a PEZ nálunk is menő!
Sokat ücsörgött az oviban a nagy fűzfa alatti padon, vittek ki neki papírt, ceruzát, és írogatott. Ennek szerintem azért is örültek, mert nem kellett szaladni utána és figyelni, hogy nem csinál-e valami zűrös dolgot...

Ha kinövi a cipőt, akkor szól, meg ha kényelmetlen, akkor is. (Múltkor feltuszkoltam úgy a lábára a tornacipőt, hogy benne volt a kitömőanyag :whistle: , rögtön nyöszörgött, hogy ez a cipő kicsi. Én meg ott pillogtam, hogy ennyit nem nőhetett a gyerek lába! :silly: ) Ő az új ruhákat szereti, általában nem is ragaszkodik a régiekhez, de mindig megmutatom, hogy mit teszünk el, mert már nem jó.És ha választhat, hogy csíkos vagy Pókemberes pólót vegyen fel, akkor mindig a Pókember jön be! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12848

• Glor
  • Glor profilkép
  • Nem elérhető
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a bátorító, kedves szavakat. Az viszont, hogy szembenéztem és elfogadtam azt, hogy Jázmin valószínűleg mélyebben érintett, elengedhetetlenül szükséges volt ahhoz, hogy ne támasszak irreális követelményeket vele szemben. Nekem az a dolgom, hogy kihozzam a képességeiből a maximumot, úgy, hogy közben még véletlenül se frusztráljam. Sose érezze, hogy esetleg csalódást okozott, mert én esetleg más gondoltam az Ő jövőjéről. Ehhez pedig tudni kell a határait.
Az összehasonlítás más hasonló korú gyerekekkel azért fontos, hogy tisztában legyek azzal, mi az, amit tudnia kéne nagyjából, hogy mire kell gyúrni.
Annyira édes a Párom ebben a tekintetben, ő nem hajlandó tudomást venni más gyerekekről, mintha csak az övé lenne az egyedüli, fogalma sincs, hogy milyen egy 3 éves NT gyerek, nem is érdekli, szerinte Jázmin tökéletes és nagyon büszke rá. Ezzel én is így vagyok, csak több tudással rendelkezem és aggódósabb alkat vagyok. Néha irigylem a hozzáállását.
Ha megtáltosodik, mert valóban, az is bene van a pakliban, akkor nekem csak annyi dolgom van, hogy örüljek neki!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12850

Viki, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12851

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Szanya:
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12852

Spammelnek. Nem lehet annyi védőkiegészítőt feltenni, hogy ne tudják átugrani. Megint valami újat fel kell majd tennünk.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12853

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Szanya, jobban vagy?

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12854

Azt nem mondanám. :( Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12855

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Tök "jó", nálatok is vannak ruhás merevségek :laugh: :(
Nálunk a lányom ilyen: amint szeptember 1-ét mutatott a naptár és ősz lett, követelte a trikót a póló alá, kint meg 40 fok volt. Na akkor berajzoltam a hetirendes saját naptárjába szept 24-ére egy trikót, hogy aznaptól már hordhatja. De rövid ujjú pólókat is már nagyon elvétve tudtam ráadni.
A trikó amúgy is nagy becsben van tartva, fürdésnél nagyon fontos, hogy az kerüljön le róla legutoljára és azt kell azonnal felvenni. Ennek a lánynak megváltás az ősz és tragédia a nyár. Mondja is ezt egyébként.
Glor, tényleg nagy szeretettel nevelitek Jázmint, ez sokmindenben segíti majd őt és titeket.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12856

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Szanya!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12857

Bundáskenyér, valahol meg kell kötni a kompromisszumot. A kérdés az, hogy hol.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12858

Sziasztok!

Becsekkolok gyorsan: még élünk, jól vagyunk, csak mióta kisebbikkel a koraiba járunk, két nap kiesik az életünkből, és hát ezt igen-igen megérzem, alig bírom behozni magam.

Ezen kívül hétvégén lett vége az NFB tanfolyamnak, ahova jártunk, sok idő maga a tanfolyam+tanulás+vizsga.... gyerkőcök mellett kissé bonyi volt.

Elborzadva látom, hogy legutóbbi hsz-em óta 50 oldalnyi hsz-t kéne behoznom, :-) hát, remélem lassan, de sikerül.

Szülőtali nov. 4-én áll, vmikor du, nem beszéltünk még Szanyával, de sztem a 2-8ig kb. ahogy eddig is volt, az tartható. Ellátmánnyal kapcsolatban írok a résztvevőknek priviben.

Kicsi fiam ügyes koraiban egyébként, és egyre jobban kezd beszélni. Sajnos ritkán tudtam benézni, és én is leginkább kérdezek. Most pl, azt hogy jó integráló ovit a X. XI. és II. kerületben tudtok-e javasolni. Ezekbe tartozunk ugye hivatalosan, a lakcím és a munkahelyek alapján. Azt látom, hogy nagyon kéne fiamnak egy jó közösség struktúrával, de egyelőre fogalmam sincs, hogy hova mehetne.

Próbállak követni benneteket. Nagyon kíváncsi vagyok, ki hogy van. Remélem, jövő hétvégén talizunk a szülőtalin. Addig is próbálom felvenni a fonalat ;)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12859

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Szanya!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12860

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Bundáskenyér:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Glor, Kisstim: örülök, hogy jelentkeztetek!

Labolen: köszi a jegyzetet!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12862

Sziasztok !

Kicsit megkésve jelentkezem .Ígértem pár napja,hogy írok egy rövid összefoglalót a szombati előadásról .Labolen nagyon jó vázlatot írt ,ezt szerintem elég sok mindenkinek elküldte ,akit érdekelt ,így én ezt már nem tenném meg ,hogy leírom még egyszer. Amit Labolen elküldött nektek anyagot az kb. az előadás 3/4-e ,így a maradék 1/4-ét leírtam ,hátha ez is hasznos lehet valakiknek . (Próbáltam egy-két gyakorlati trükköt is beletenni ,ami elhangzott az előadáson ; hogyan kezelhetünk egyes viselkedési problémákat.
Felraktam az irományt word formátumban dropboxba ,az 'Anyagok' mappába. Ha valakinek nincs hozzáférése, akkor elküldöm emailben, kommentnek elég hosszú, de ha Szanya szerint nem probléma,hogy itt nyilvánosan fent van az oldalon, akkor kommentben is felrakom.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12863

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Szia Andesz,
légyszi nekem küldd el priviben, amit írtál, ha belefér. Ha nem, elküldöm az e-mail címemet is. Köszi szépen előre is :) .

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 5 hónapja #12864

Szia Lucy!

Priviben nem fér el ennyi karakter ; ha megírod a mailcímedet priviben, akkor elküldöm máris.
Oldalmegjelenítési idő: 0.132 másodperc