LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12712

Szia Patri!

Köszi az infót, átírtam a Humánus címét.

Labolen, Miriék a Gyermekházba járnak, de nem a 4. kerületbe.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12713

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Jaj, hogy ez ennyire különböző dolog? Én csak a nevet néztem...

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
De most mindezen túllépek egy időre, és elmegyek kiképzőtáborba a játszótérre. :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12714

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Labolen!
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12715

De most változik a finanszírozás. Hogy mi lesz, azt a hóhér tudja, de valami más, mint eddig. Reménykedjünk, hogy legalább a normál iskolai finanszírozás jobb lesz, mint volt.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12716

Bundáskenyér, mindenhol véges létszám vehető fel... Vagy kirúgják az iskola falát? :woohoo:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12717

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Szanya!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12718

:angry: :angry: :angry:

A Humánusba járt eddig Patri fia, néhánnyal lejjebb írja.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12719

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
A mi iskolánkban infrastruktúra, felszereltség tekintetében nincs semmi extra. A fiam osztálya pl. konténer épületben van, de megvan benne minden, ami kell. Az udvar mondjuk giga nagy, kb. mint 3 szabvány focipálya. Első ránézésre inkább túl egyszerűnek tűnik minden, de végül is nem ez számít. A szülőktől beszedett lóvét nem luxusra költik, hanem tényleg a gyerekekre, a pedagógusok fejlesztésére. A diri szerint gyerekenként évi 160-180 e. forintnak kell befolyni egy tanévben, hogy a jelenlegi szinten fenn tudják tartani a sulit. Én úgy tudom, hogy egy állami suliban is nagyjából ennyi a fejvkóta. Nem kértek többet, amikor az ovi vizesblokkját kellett felújítani, a szülők külön összedobták az anyag árát és a hozzáértő apukák megcsinálták.
Totál egyetértek Kimnivel a pesti és vidéki árak közti különbségek okáról. Nagyon megnézném azt a fővárosi magánsulit, ahol a vidékinél 3-4 X több a tandíj, hogy mekkora szorzó jelenik meg a nyújtott "szolgáltatásokban"!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12720

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Kimni: az önkoris támogatásról majd írok privit! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12721

• mimmo
  • mimmo profilkép
Az óvodákban is találgatnak csak, és várják a januárt, hátha okosabbak lesznek.
Sok gyerekről, akinek a szülei eddig nyugodtak voltak, hogy a gyerek úgyis évvesztes most kiderült, hogy mégsem. A nagyfiam csoportjában is bepánikolt egy-két anyuka. Amikor a szülői értekezleten meghallotta, hogy az óvodában maradásról is csak a bizottságok dönthetnek majd. Ha a gyerek betölti a hatot ha nem iskolaérett, akkor is inkább a felzárkóztató osztályt javasolják majd neki, mint az óvodát, mert az ovikban is kell a hely. De most még mindenki csak találgat, hogy kinek a kompetenciája lenne ezeknek a gyerekeknek az iskolára való felkészítése és hol.
Várják, hátha kijön valami halasztó rendelkezés.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12722

• mimmo
  • mimmo profilkép
Az önkormányzatoknak eddig kényelmesebb,és sokszor olcsóbb is volt támogatást adni arra, hogy elvidd a gyereket máshová tanulni. Mert lehet, hogy helyben biztosítani drágább lett volna nekik....ráadásul még egy problémás gyerektől is megszabadították a helyi iskolát.
Sőt, ha jól kommunikálják le a dolgokat, a szülő még hálás is nekik, hogy milyen nagylelkűen állnak hozzájuk, és így nem is pattog.

Így sok helyen boldogan adták át a helyi iskolák fenntartását az államnak, mert egy kisebb településnek a költségvetésében az intézmények fenntartása és a bérek kifizetése a legnagyobb tétel. Most viszont nem tudnak az önkormányzatnál válaszolni, hogy ki fog dönteni egy adott kisgyerek fejlesztéséhez szükséges pedagógus/asszisztens kérdésében. Mert ha az állam csak finanszíroz, az önkormányzat könnyebben rábólint bármire, mintha az ő zsebéből húznák ki a pénzt. De ha az állam itt is megszorításokat tervez és ezen is spórolni akar? Már csak a felmerülő lehetőségek is összerántják a gyomrom. Valamiért nem merem remélni, hogy megnyugtatóbb, jobb lenne majd a helyzet. De meg kellene próbálnom kicsit derűlátóbbnak lenni.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12723

Champ, oké, lehet, hogy van magasabb szorzó. De ez ugyanolyan vállalkozás, mint a sarki hentes, a profitra törekednek. A hentestől se várjuk el hogy csak azért adja olcsóbban a húst, mert nekünk kevés pénzünk van. Nem a magániskolák hibája a jelenlegi iskolarendszer tragikus állapota.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12724

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: igazad van, a magániskolai rendszer világon sehol sem működik szociális alapon. Talán még non profit alapon sem. Csak ennek megint az a vége ami az egész oktatási rendszeren látszik: ha van pénzed tanul a gyereked, ha nincs akkor nem. Csak ép a mi gyerekeinknek nem a diplomájukról van szó, hanem az írás-olvasás, szorzótábla megtanulásáról. Úgy tűnik senki sem látja (vagy nem akar 20 évre előre gondolkodni) ott fenn, hogy hosszú távon olcsóbb most fejleszteni a gyerekeinket és a társadalom értékes tagjának kinevelni, mint 16 év múlva osztani nekik a segélyt. És ezen a ponton nincs összhangban az állami és a magánszektor az oktatásban!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12725

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Mimmo: hát én pattogtam az önkormányzatnál! :laugh:
Nekünk mondjuk, ha nem is kerek-perec, de megmondták, hogy igen, olcsóbb kifizetni a gyerek tandíját, mint helyben megoldani!
És saját fülemmel hallottam azt is a testületi ülésen, hogy az alapító okirat felülvizsgálatára felkért szakértő mondta a városvezetőknek: vegyétek ki az alapítóból az AS-t, mert anyagi öngyilkosság az önkorinak, sulinak az ilyen gyerekek fogadása! :sick: :woohoo: :evil: :( :angry:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12726

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Szanya!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12727

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Iskolakeresőknek:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12728

Champ, itt hosszú távon senki nem gondolkodik. Egyet néznek, mit lehet államosítani és utána privatizálni a haveroknak (vagy legalább a munkahelyeket leosztani az ismiknek) .

Bundáskenyér, mindjárt megnézem.

Champ, érdekes, ezt én is megosztottam, de eltűnt! Imádom a facebookot. :unsure:
Ha lesz rá módom 23-án kinézek, bár nem hiszem, hogy okosabb leszek tőle.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12729

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Szanya!

132. oldalnál kezdődik az autik tanterve

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12730

Köszi, már épp feladtam... :laugh:

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12731

Értem a problémát. De ez csak áthidalható?! Valóban profinak tűnik, ha ettől eltekintek.
Oldalmegjelenítési idő: 0.582 másodperc