Szanya.
Azért ha végig gondolod logikus amit írtam és az ovira meg az iskolára készít fel.
Sajnos nincs olyan suli vagy ovi ahol az asszisztens csak egy gyermekkel tud foglakozni , muszály a gyerekeket , rugalmasságra és önállóságra tanítani .Nagy feladat de muszály. Én ezért készítek rengeteg vizuális eszközt , mert ezekkel ha megtanítom neki tud boldogulni a suliban , utána meg már rutinná válik és nem is kell , hogy használja.
Kis osztály létszám 8 gyerek és a tanitónéninek még sincs ideje felirni a leckét a füzetbe , most erre kell még tanítanom .
Az egész osztálynak készítettem napirendet és hívó képeket , hogy ha elakad a fiam akkor ne csak a sajátja legyen támpont .
Most Ő irja fel a táblára /tanár helyett/ az aznapi napirendet és rakja mellé a kártyákat .Ezt is megtanulta .
Rugalmassággal kapcsolatban -
4 évesen csak egy útvonalon mehettünk az orvoshoz vagy a Koraiba iszonyatosan kiborult ha dugó miatt kerülni kellet , örjöngött a kocsiban .De muszály volt más úton menni nem akartunk elkésni .Sokszor volt ilyen .Mindenki ismeri a Budapesti forgalmat.
Ma Ő változtat utírányt , buszmegállót , vagy legutóbb távolsági buszjáratot .Térképeket rajzol .
Ragaszkodott megszokott dolgokhoz , rutinokhoz , sorrendiséghez , mindig feszegettem a határait soha nem hagytam belerögződni ezekbe .
Mára már egy ilyen , rituálé maradt csak , egyéb nem szerencsére és nem jött helyette új .
Egyetlen egy maradt alváshoz :a születése óta meglévő plüss kacsa , micimackó malackája és a Harry Potter varázs pálca , Jedi kard - ezek fontos kellékek az alváshoz így nem fél.