LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: Beszélgetős! :)

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 3 hónapja #2138

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Ez is jó ötlet! Mit lehet csinálni még a hungarocell-formákkal? Vettünk egyszer egy szív-formát, de csak addig terjedt a kreativitásunk, hogy befestettük. :unsure:

Kár, pedig az tényleg sok mindenre használható. A kisautók garázzsal is jó, azzal is lehet igéket meg helyhatározókat tanítani.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 3 hónapja #2140

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Szanya .
Mézes kalács folyamat ábra esetleg ?Küldjek?
Anyukának is vizuális segítség a sütéshez :laugh:

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 3 hónapja #2141

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Már megint eltünt a hozzászólásom!?!?

Mi nemrég egy nagy papírdobozból csináltunk házat. (Nem babaház, hanem amibe bemehet a gyerek) A nagyfiamnak is volt emlékeztem milyen jókat játszott vele-benne. De inkább kicsiknek való 2-3-4 éves. Ablak ajtó és azt is ki lehet dekorálni. Csak nehéz ilyen nagy (1*1*1 m-es)dobozt találni, obi, ikea, ilyen helyeken lehetkérdezni.Most hogy megint van emlékezett az övére a nagy is és nagyonszeretnek belebújni-hancúrozni a kicsivel.

Nekünk annyi játéka van-volt a nagynak, h a kicsinek azokat húzom elő és nem is nagyon veszek újat...Legalábbis nagyon keveset. (Ruhát viszont tényleg nem veszek, csak alsóneműt)

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 3 hónapja #2143

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Edina, küldjed légyszi, nagyon jó! :)
Lehet, hogy nekem még az is kevés lesz. :laugh: :laugh: :laugh:

Eltűnögetnek hozzászólások? Nem tudom, mit művel a tárhelyszolgáltató, de állandóan kihagyások is vannak. Csak annyira drága az összes többi... :(

Nagyon jó ez az órásdobozos ötlet. Hogy tetszene a fiamnak. De ha még azt is beteszem ide a lakásba, akkor meg kell tanulnunk repülni. :laugh:

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 3 hónapja #2148

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Ilyen dobozházat mi is csináltunk.Kis doboz ami költözésből maradt illetve olyan doboz amiben több olajat vettünk.- csináltunk kisautót, repülőt v. csak beleült és húztuk-toltuk a parkettán. Mostanában a teregető kosárban utazunk.

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 3 hónapja #2149

• Nikuc
  • Nikuc profilkép
Jajj, ne is mond... épp most kell vennem új teregető kosarat, mert teljesen szétjátszották. :laugh: :laugh:

Szerintetek ez hasznos játék?:
www.lidl.hu/cps/rde/xchg/lidl_hu/hs.xsl/index_21960.htm

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 3 hónapja #2150

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
Hű de jó ez az ilyen-olyan topik. :)

Hát akkor sorjában, kb ahogy elolvastam mit írtatok.

- A héten volt az én fiam is bábelőadáson, igaz ez egy nagyon kötetlen előadás volt, szőnyegen ültek, és a saját ovijukban tartották a bábmesterek. De végig ott volt, akkor kiabált, amikor a többiek, akkor szolt be amikor nem volt zavaró, vagy éppen odaillő volt. Igaz végig hasalta, hemperegte, bukfencezte az egészet, de részt vett benne és az óvónénik szerint tetszett neki.
- Két nappal ezelőtt hallottam a fiamtól először éneket. "Csigafiú gyeje ki, ég a házad ide ki, kapsz tejet vasat, holnapra is majsat." Némi szabad költői véna megcsillogtatásával. :)
- Karácsony: Nekünk rengeteg duplonk van, szerintem nagyon-nagyon jó játék, de mi szinte mindet használtan vettük, kb harmad áron. Jellemzően a nagyfiam játszott, néha még most is játszik vele, de a két kicsi is be-be kapcsolódik az építkezésbe.
- Már megvettem az ajándékokat nekik. Főleg mesekönyv lesz az idén, de a nagyfiú kap legót, a középső (4 éves) fiam kap egy űrhajót (mi más is lenne :) ) a törpike meg egy plüssit.
- Nálunk nagy móka lesz a mézeskalács sütés, idén már Zolika is be fog kapcsolódni, mert a mamával is gyömöszölte a tésztát rendesen, és ha úgy nézem ez is fejleszteni fogja őt, közben meg jól elszórakozunk. Hát folyamatábrát azt nem tudok mellékelni. :laugh:
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 3 hónapja #2152

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nikuc, szerintem jó lehet! Kép alapján!

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 3 hónapja #2154

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
Ehhez hasonló játék online - nincsen esetleg valamelyik oldalon? A fiam eddig itthon kirakózni, színeket keresgetni így volt hajlandó.
A gyógypedagógusoknak persze megcsinálta hagyományos módon is, de nekem nem sikerült rávennem itthon, s ekkor próbálkoztam a számítógéppel, és az érdekes a számára.

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 3 hónapja #2155

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Az Egyszervolton volt egy olyan, nem tudom, még fönt van-e, hogy "Színek és formák". Imádta a fiam.

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 3 hónapja #2156

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
Igen ezzel játszott az enyém is. :)

De mondjuk olyasmi van-e, ami az előtte, felette ,mögötte, meg hogy melyik a boci, mit eszik stb.

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 3 hónapja #2157

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Ugyanott a Tódi juhász állatetetős!
Helyhatározóst még nem láttam, pedig az nekünk is jól jönne. A HOR Zrt-nél van egy csomó erre irányuló fejlesztőjáték, de olyan drágák! Inkább nyomtatok hozzá valamit én, pont most fogok erre vonatkozó feladatokat gyártani (a korábban említett PECS-es feladatba). De jobb lenne a számítógépes játék.

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 3 hónapja #2158

• Nikuc
  • Nikuc profilkép
Az okostelefonokhoz lehet sok ingyen alkalmazást letölteni, amik okosítják a gyerekeket. Az én fiam is szereti, de azt nagyon ritkán kapja meg, mert utána órákon keresztül csak játszik.
Nagyon jó készségfejlesztők vannak, állathangos, színezős, zenélős, stb..

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 3 hónapja #2160

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Szólok apának, hogy szedjen le ilyeneket. Úgyis állandóan lenyúlja a telefonját. :cheer:

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 3 hónapja #2174

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nagyon vicceset csináltunk az előbb. Egy régi Teletubbies-ból van az ötlet. Egy edénybe fürdőhabot, temperát meg egy kis vizet tettem. Aztán szívószállal fújtuk. Dőlt a kék hab. :cheer: Nagyon tetszett a fiamnak. Most a maradékkal a mosdónál pancsol. :)

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 2 hónapja #2364

• eszter
  • eszter profilkép
Hát az elmúlt 2 évben mérhetően semmit nem fejlődött, de valamit én látok: beteg,testvére aludt. Megkérdezte,szereti-e őt csirke (a tavaly karácsonyra kapott alvótárs, minden este azóta megkérem,adjon neki puszit,de eddig csak vicc volt az egész)Mondtam,persze, erre kérte,hozzam ki neki. Maga mellé,hasára tette,és vele pihen. Lehet, másnál ez természetes,nálunk inkább csoda,mert semminemű kötődést,érzelmet amúgy nem mutat.(csak hozzám,az is furcsa,csak szagolgatni szeret :D,esetleg nagyszülőkhöz,se testvér,se tárgy, se senki nem érdekli)
Voltak színházban. Megkérdeztem, na mit néztek. A válasz kb: A sárga lámpa világított. Azután a piros,aztán mind a kettő. Sötét lett.Utána a sárga és a piros,aztán zöld is. Xy néni ölébe dőltem. Megint a piros is világított,meg a sárga.Aztán a sárga...Hát ennyi volt a színház, még 10 lámpakapcsolást mondott,a mesének a címét sem (annyit tudott össz, hogy vmi kutya volt benne).Sem mese, sem játék nem érdekli...Ha kérem,mesélje el az esti mesét,ált. elmondja,méghozzá saját mondatokkal, nem szó szerint,mint régen. De ha megkérdem,ki mondta ezt, arról már fogalma sincs. Nem is értem,hogy lehet így megjegyezni vmit,nyilván csak a mondatokat érti, az egész történetből semmit... Na mindegy, de ilyen 0-ról is indulhat némi fejlődés még 8 évesen is (csirke)Végre bír magával az iskolában is.

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 2 hónapja #2365

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nagyon érdekes,amit írsz. Tegnap a gyerekem odajött hozzánk és elmondta József Attila Altatóját. Még hónapokkal ezelőtt betettem a naplójába, és néhányszor elolvastuk, de hogy hogyan tanulta meg ennyi idő alatt, és hogy tudta most előadni, azt nem értem, főleg, hogy a szavak 85%-át nem érti, összefüggésben meg pláne nem. Kívülről tudja a kedvenc meséit is, de nem tudja megnevezni a szereplőket, ha rájuk mutatok. Színháznál meg szerintem őt is csak a lámpák érdekelnék. Tegnap ment a foci a tévében, látjuk, hogy tetszik neki, kommentálni is kezdtem, hogy "pattog a labda, belerúg a bácsi, tyű elesett!" Aztán rájöttem, hogy a palánkon lévő hirdetési csík villog, az tetszik neki...

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 2 hónapja #2372

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Eszter: Ez mutatja, hogy fejlődnek ők,még ha csak szépen lassan is! Annál nagyobb öröm nekünk! :) Jó hallani,hogy az iskolában jobb a helyzet.
Ja,és milyen illatod van, hogy érdemes szagolgatni? :laugh: :laugh:

Én is szerettem szaglászni az anyumat gyerekként olyan megnyugtató volt. Most a gyerekekkel teszem megharapdálom a nyakukat is hozzá! ;)

Foci,jégkorong baromi jó műsor,bár a nagyok nehezen viselik mikor az eredményjelzést v. az időt letakarja az Andris! :lol:

Mi tavaly voltunk a Thomas előadáson, hogy mi maradt meg a műsorból belőle azt nem tudom, de nagyon élvezte és utána sokáig nézegette a képeket amiket csináltam róla.
Villogó lámpák, diszkógömb kell nektek ami váltogatja a színeit, v. ezek a lávaoszlopok, meselámpa, világító földgömb.
Mi szórakoztunk azzal, hogy befestettük az égőket különböző színűre.

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 2 hónapja #2386

• eszter
  • eszter profilkép
Már az összes kínai villogó kütyüt beszereztem, + üvegszálas lámpa, lávalámpa :D. Egyedül a lávalámpa nem jött be, túl lassan melegszik fel.

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 2 hónapja #2389

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Ezt az üvegszálas lámpát nekem is mondták + a vízoszlopot.
Oldalmegjelenítési idő: 0.131 másodperc