LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: Beszélgetős! :)

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 2 hónapja #2628

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
:laugh: :laugh: :laugh:
Anyósnyelv nekünk is bejött idén, tavaly még félt tőle. Az ajándékok nálunk se váltak be idén. :( Csak a nagybátyáméktól kapott villogós labda. Pedig kapott 2 doboz Legót, társasjátékokat, de nem érdekli.
Viszont a kommunikációja nagyot ugrott, jók voltak a motivációk. :)
Pl. mikor durrogtak, akkor mondta, hogy "Nagyon hangos, félek!" Még a ragozás is jó volt!
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 1 hónapja #3130

• gigi82
  • gigi82 profilkép
Sziasztok!

Most csak ennyi:

Tegnap este Tamás: Beültünk a kocsiba (ami ugye nem mai darab és rozsdás is), becsukja az ajtót, megsimogatja a kárpitot és így szól:
-Rozsdásodj békében, kis diesel autóm!

Ui: Astro Boy-ból vette!

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 1 hónapja #3131

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
:laugh: :laugh: :laugh:

Ez valami rajzfilm?

Erről jut eszembe, mit szóltok ehhez az eszméletlen magas üzemanyagárhoz?

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 1 hónapja #3132

• gigi82
  • gigi82 profilkép
Igen rajzfilm! Több száz filmünk van, így minden poént onnan vesz általában.
Jól alkalmazva.

Üzemanyag árak? Idáig napi 2000 Ft-ból megvolt az oviba való viszem hozom.
Most már közel 3000 Ft.
Heti ötször: minimum 12000 Ft. A dugótól függ, mikor mennyi! De 2000 Ft egy napra kevés!
Alig várom a júniust hogy vége legyen az ovinak és ne kelljen többet Pestre járni minden nap. Az iskola itt van közel oda gyalog is elmehetünk!!!!

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 1 hónapja #3133

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Te jó ég! :ohmy: Az önkormányzat nem támogatja az utazást? Mert ha nem helyben látja el, akkor fizetnie kell az utiköltséget. Azt meg igazolhatod, hogy nem lehet tömegközlekedéssel vinni, hivatkozva az állapotára. Havi 40.000 ft csak hogy elmenjen oviba... El vagyok képedve.

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 1 hónapja #3134

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Ezt tényleg fizetnie kellene az önkormányzatnak.

Persze Budapesten belül nem fizetnek, és az integráló ovi-suli többnyire a lehető legmesszebb van.

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 1 hónapja #3135

• gigi82
  • gigi82 profilkép
Oh dehogynem fizet.

Második éve járunk ebbe az oviba minden hónapban ott voltam az önkormányzatnál, segélyt kérni, mindig kérdeztem nincs e valami más mert ez az egy évben háromszor kérhető 3800 Ft semmit nem segít. Hát nincsen, volt a válasz.
Aztán én néztem meg a kitett nyomtatványokat jártam utána és így 2011. Novemberétől sikerült elintézzem, (úgy hogy szeptemberbe adtam be a papírokat)
Havi 13.600 Ft hozzájárulást!!!
A gyermekjólétinél is voltam ott is kérdeztem van e valami, ott is hát csak az évi kétszeri 5800 meg a kétszeri kaja, mire mondta valaki nekem lehet kérni egyszeri 20.000 Ft-ot! Na azt is megkaptam most. Az OEP is fizet utazás térítést, de ugye az oviból ez idáig 5 havonta kaptuk a papírt, most sikerült elintézzem a három havi odaadást, így az üzemanyag fele utólag fizetve van.
ezen kívül fizetek havi étkezés térítést is az ovinak. Tudom nem kéne, de alapítványi és már megkérdeztük miért kell fizetni, mert nem kapnak annyit az államtól állítólag mint amennyibe nekik kerül egy hónapba az étkezés.
Az, összesen általában havi 15-16 ezer forint, ebből kell 6-7-8 ezret fizetnem.
Plussz tisztasági csomag, plussz füzetek, apróságok.
Én, akinek nem fizet az önkormányzat terápiát, én fizetek mindent, rajtam kívül szinte csak néhányan fizetnek. Olyan sok Önkormányaz kötött velük szerződést a miénk nem! Ezért nem kapunk ovis tornát,logopédiát és a fizetős terápia, ugye azt sem, mert nem fizetjük.
Tulajdonképpen csak vigyáznak a gyerekre! Az óvónő nagyon aranyos, kedves és fejleszt is. De sajnos az alap, előírt dolgokat nem kapja meg Tamás.
De már nem sok van hátra! Alig várom, hogy vége legyen. Bár munkahelyet sem találok, de így nehéz is lenne megoldani. Ha már ide fog járni a közelbe talán könnyebb lesz nekem is.

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 1 hónapja #3137

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nem semmi! Kérdés, hogy ez rosszindulat, vagy egyszerűen nincsenek képben?
És mi ez a 13600 Ft?

A kaja is jó drága, ha figyelembe veszem, hogy ehhez még kapnak kiegészítést. Legalább visszaadják a pénzt a betegségek idejére?

Azért én annyira nem várnám a végét, ki tudja, mi lesz az iskolában. Én attól rettegek!!! Bár egyelőre max. az EGYMI-től retteghetek, mert nem elég, hogy a beszéde még minimális szintű, de most már a feladatozásra is oda kell cibálni, napirend ide vagy oda. :(

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 1 hónapja #3156

• gigi82
  • gigi82 profilkép
Le kell mondani reggel 9-ig a kaját de persze az aznapit már nem törlik és jóváírják egyszer.
Az összeget a nő kiszámolta, mennyi a tömeggel való utazás és ez jött ki neki, és a helyi utazást nem térítik, itt még nekem hévvel vagy busszal fel kell menjek az állomásra és az is napi 300 lenne!
Már túl vagyok azon, hogy ezen dühítsem magam! Örülök, hogy volt ovi, Tamás jól érzi ott magát.
megoldok mindent, nagyon nehezen, de megoldjuk. Apa hétfőtől vasárnapig, reggeltől késő estig nyomja a munkát.Már ha van, mert most eljött a holtidőszak. Én meg itthon, csinálom a dolgom, tanulok, intézem Tamásnak amit kell, stb.
Már a pénztelenséghez is hozzá szoktam, sajnos.
Az iskola meg remélem jobb lesz, igaz nem a legjobb gyógypedagógiai oktatás, de itt van a közelbe. meglátjuk! Aztán lehet úgy járunk vele mint az ovival itt helyben: Megfelelő képzettség hiánya miatt két év múlva innen is kiraknak minket!Pedig Tamás okos jó gyerek, tény és való akaratos és néha tud hisztis is lenni, de ki nem?

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 1 hónapja #3157

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Remélem, beválik! Sajnos tényleg gyakori, hogy 1-2 év után iskolát kell váltani. :( De azért bízzunk benne, hogy nem kell.

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 1 hónapja #3159

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Azt kell mondanom, hogy most már én is rettegek az iskolától. Eddig bizakodó voltam, de most már... Aggódok Latka képességei miatt, mármint, hogy hajlandó lesz-e igazodni a szabályokhoz, és aggódok a többi gyerek miatt is. Hogy hogyan fogják fogadni őt.
Most láttam egy jelenetet, ami nagyon elkeserített. Adva van egy aspergeres fiú, a húga és egy apuka. Továbbá két nt kisgyerek és azok anyja, vagy csak az egyiknek, mindenesetre ő volt velük. A gyerekek ismerik egymást. A két Nt elkezdte szekálni az aspi kisfiút, aki már a végén kiabált, hogy hagyják abba. (csörgős dolgokat ráztak a füle mellett, és a fejére rakták). Apuka nem szólt semmit, majd mikor hugi elkezdte megvédeni a bátyját, rászólt, hogy ez nem az ő dolga, majd a kisfiú megoldja. És mindeközben a két nt- vel lévő szülő semmit nem szólt a fiúkra!
Kérdem én: szabad ennyire magukra hagyni akármelyik gyereket is? Hogy majd megoldják? Mert ha nem adok a kezükbe viselkedési mintát, hogyan várjam el, hogy megoldják? És tényleg hagyni kell, hogy a két nt úgy szívasson egy harmadik gyereket, akármilyet is, ahogy akar? Én nagyon ledöbbentem, de lehet csak az én nevelési elveim régimódiak. Vagy én vagyok túl érzékeny. De én mindkét felnőtt helyében közbeszóltam volna. És attól ijedtem meg igazán, hogy mit várjak el a gyerekektől, ha a szüleik sem tanítják őket semmilyen közösségi szabályokra.
De most tényleg, én vagyok ennyire naiv?

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 1 hónapja #3161

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
Ha én lettem volna valamelyik Nt gyerek anyja, az első pillanat után, mikor már láttam volna, hogy annak a 3. gyerkőcnek nem tetszik amit csinál vele az én gyerkőcöm is, simán rászoltam volna, sőt valószínűleg többes számban, és nem azért mert auti a 3 gyerek. Ez a normális szerintem. Azt remélem ez egy ritka történet, mármint, hogy felnőtt jelenlétében szabadon tegyenek ilyet a gyerekek. Sajnos attól nem fogjuk tudni megóvni a gyerkőceinket, hogy más gyerek szekálja majd, de talán fel tudjuk őket készíteni. Az én fiam pl nagyon hamar mérges lesz és ő is ordit olyankor, és üt, persze ilyenkor ő a rossz ... :(
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 1 hónapja #3163

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Borzasztó. :( Pontosan az ilyenek miatt rettegek. Az iskolára nem ír elő a törvény teljes munkaidős asszisztenst, aki az ilyen szituációktól megvédené. Márpedig a gyerek még azt a másodpercet is kihasználják, amíg félrenéz a tanár.
Sajnos az emberek egy része úgy gondolja, hogy normális dolog ez a módszeres kínzás, a "hierarchia-kialakítás része". Hülyeség. Ez egyszerűen gonoszság, egy részük pedig szerintem diagnosztizálhatóan pszichopata. Nálunk az általánosban annó ez minden áldott nap így ment, pedig nem is volt SNI az osztályban. Aki kisebb volt, vagy gyengébb, azt alapból kínozták, 2 gyereket emiatt el is vittek más iskolába még elsőben. Amúgy meg ment a szervezkedés és kis csoportok kipécéztek valakit, akit utána egész nap nyúztak.
Ennek az volt a következménye rám nézve, hogy végigpofoztam a fél osztályt az első 4 évben. De ha egy auti kezd el pofozkodni egy integráló iskolában, azt azonnal kivágják. Szerintem csak asszisztenssel lehet megoldani ezt a problémát. Akit nem biztosítanak.
Rita blogján olvastam ezt: autizmussalelni.blog.hu/2012/01/10/tolerancia_neveles
Ha nem lesz asszisztens, akkor magántanuló lesz a fiam. Én ilyeneknek nem fogom kitenni.

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 1 hónapja #3164

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Remélem a Ti hozzáállásotok az inkább gyakori, és nem az, amit láttam.
És mit gondoltok az apuka viselkedéséről? Mert lehet, ő úgy gondolta, hogy nem lesz mindig a gyerek mellett, meg kell tanulnia megvédeni magát. Én viszont nem tudom magam ennyire távoltartani magam az eseményektől. Én most is kiállok a gyerekem mellett, (bármelyik mellett), ha úgy érzem, hogy valaki nem megfelelően viselkedik vele szemben. Nem harciasan, de azért jelzem, hogy ez nem okés. Bár szerintem az én fiam még kicsi, hogy felfogja, hogy valaki nem szépen szól hozzá, vagy ilyesmi.
És ezen is aggódok, hogy nem is beszél semmiről, akkor hogyan fogom megtudni, hogy valaki bántja? Mindig kérdezzem majd a tanárt?
Valahogy most nagyon fáradtnak érzem magam. Elfogyott a lendületem. Lehet a rossz idő az oka, de elég pesszimista hangulatban vagyok. Nem látom olyan fényesen, tisztán a jövőt, sokat aggódok mostanában. Remélem hamar eljön a tavasz, olyankor azért jobb egy kicsit. Én nem is tudom, Ti hogyan találtok erőt magatokban... Nincs valami lélekemelő tippetek? Amit csak bekapok, elolvasok, meghallgatok, megiszok és vidámabb a világ? És legális és nem addiktív? :))))

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 1 hónapja #3166

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
labolen: Ma ez a dal adott egy kis lendületet :) (nagyon sokszor megy itthon valami jó zene).

Egyébként bennem a férjem tartja a lelket (én vagyok a pesszimista, ő meg az optimista), így ha mégis összeveszünk valamin, végem van, ... a megoldás gyorsan kibékülni :laugh:

(ha esetleg nem szabadott volna ilyet belinkelnem, majd törlitek)

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 1 hónapja #3167

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
Ja igen, és hát apuka sem viselkedett túl helyesen, valószínűleg nem fogadta el, hogy mi a baja a fiának, hókuszpókusznak tartja az egészet. Egyébként az én férjem sem fogadta el tulajdonképpen, talán ezért is bírja jobban. De biztos vagyok benne, hogy nem hagyta volna, hogy szekirozzák a fiát, vagy egyszerűen arrébb vonta volna a fiunkat, kiszedi a szituból, vagy rászól a piszkáló gyerkőcökre.
Én meg azt hiszem túlféltem a fiamat, amióta tudjuk, hogy autista.

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 1 hónapja #3168

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Elolvastam a bejegyzést. Nagyon remélem, hogy csak provokációnak írták. Egyrészt, mert egy pofontól nem ült volna le a gyerek, másrészt hinnem kell, hogy nincs olyan élő ember, aki azzal dicsekszik, hogy megütött egy autista gyereket. Hinnem kell, hogy ilyen nincs. De nehéz...

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 1 hónapja #3169

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
3Mackó! Köszönöm a zenét, tetszett nekem is. :)
Nálunk sajnos nem szólhat zene, a gyerek nem bírja. Túl sok az inger akkor, szól, hogy kapcsoljuk ki. Én meg már úgy megszoktam, hogy nem is hiányzik. :)
Nálunk sem fogadta el a férjem. Úgy gondolja a gyerek olyan, mint ő volt, és ennek megfelelően olyan is lesz. Csak hogy a férjem még nálam is szociálisabb, simán beszélget bárkivel, minden kollégával viccelődik. Én meg nem. Nem tudom miért gondolja, hogy a gyerek olyan lesz, mint ő. De tény, egy párterápiás pszichológusnő mondta, hogy örüljek, hogy ő nem veszi olyan komolyan a dolgot, mert akkor mi lenne, ha mind a ketten belesüppednénk az aggodalomba.
Csak sajnos még egy filmet sem tudtam neki megmutatni, egyáltalán nem olvas szakirodalmat... Nem tagadja, hogy Latka autista, csak nem foglalkozik a szakmai részével. Azt mondja, a gyerek ilyen, elfogadja, de a filmeken más emberek vannak, és a mi fiunk nem olyan lesz. Ő csak azokat az infókat engedi be az agyába, mikor arról beszélnek, hogy 15 évesen minden rendben van a gyerekkel. Jó lehet, hogy így lesz, de én aggódok, hogy mi van ha nem? De én is többet aggódok, mint kellene. Valahogy össze kéne gyúrni az ő feltétlen optimizmusát, és az én "szakmai" érdeklődésemet.

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 1 hónapja #3170

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
Szerintem nem igaz. Egy autistát ha megütsz, akkor vagy elkezd valami önnyugtató dolgot csinálni, vagy visszaüt, vagy ordítani kezd stb, de tuti biztos nem lesz rendes gyerek tőle.
Azt elhiszem, hogy megütötte (vannak ilyen emberek sajnos, bár milyen alapon üt meg egy vadidegen gyereket, aki azon túl, hogy mászkál és azt kéri tőle, hogy rajzoljon egy buszt, és nem mondjuk egy késsel hadonászik feléje), de ami utána valójában történt az nem írja le.

Válasz: Beszélgetős! :) 13 éve 1 hónapja #3171

• Curasso
  • Curasso profilkép
  • Nem elérhető
Az iskolától én is félek.

Hova adjam, hogy viszem-hozom, hogy fogadják, hogy védi meg magát stb...

Pedig még csak most töltötte a 4. évét!!!!

:(
Oldalmegjelenítési idő: 0.128 másodperc