Sziasztok,
Szanya, igen, az Iszony nekem nagyon tetszett, éppen gondoltam is rá nemrégen, hogy újra elolvasom. Nyomasztó egy kissé, de ebben áll a lényege többek között, gondolom én.
Az Átváltozás is jó, én azt pl. sokkal lehangolóbbnak látom előbbinél, pedig hát képtelen történet, mégis ráül az emberre az atmoszféra. Kafkától a Per az, amit elkezdtem, de még nem olvastam végig, talán filmen láttam, ha jól rémlik.
A Varázshegy nagyon-nagyon jó, persze ízlések és pofonok. Engem nagyon megfogott.
Nem volt még említve Moravia, szuper.
A Virágot Algernonnak című filmet én is láttam, és tetszett, a könyvet nem olvastam.
Már felnőtt koromban, nagyon megszerettem a novellát mint műfajt, ill. a kisregényeket.
Máraitól a Bébi vagy az első szerelem nagyon jó, ill. kiemelném még Csáth Géza írásait, utóbbi kissé beteges itt-ott, állítólag ópiumot szívott az író, mondjuk ezt meg is örökíti naplójában.
Ami számomra a legnyomasztóbbak közt volt, és nem is tetszett ráadásul, az Illyés Gyula Puszták népe című műve.
Filmekben is többnyire a thriller, krimi, horror a műfajom, ezenfelül a drámák, szépirodalmi feldolgozások, és bizonyos vígjátékok. Utóbbiban inkább a régi darabok jönnek be, éppen az említettek közül a Csengetett, Mylord? az egyik favoritom, és az Adrian Mole, ez nekem is megunhatatlan, jó lenne megszerezni dvd-n.
A Folytassa... sorozatokat is szeretem, ill. a Nap, széna... kezdetű régi csehszlovák vígjátékokat, végül említeném még az olaszokat, most a Narancsos kacsasült jutott eszembe Ugo Tognazzival, én az ilyeneken halálra tudom magam röhögni.
A Halló, halló is nagyon jó, és volt egy olyan, hogy Tom, Dick és Harriet, emlékeztek? Az sem semmi.
Amiket nem bírok megnézni, az a klasszikus akciófilmek, sci-fik (a Gömb mondjuk tetszett, ha az annak számít), kalandfilmek, katasztrófafilmekés, egész estés animációs filmek, ezekhez nincs türelmem.

De pl. Doktor Bubót beraktuk a gyereknek, és most fedeztem fel, micsoda szóvirágok vannak benne, haláli, ezen nagyon jól elszórakozok pl., anno ezt biztosan felnőtteknek szánták.
Elvont vagyok kicsit, nekem az Etűdök gépzongorára is nagyon bejött, Csehovot amúgy is szeretem.
Meg kell hogy említsem a Twin Peaks-et, kedvencem, imádom. Lynch filmjeit amúgy is szeretem, a T.P. a csúcs (nekem).
Közelmúltban látott filmek közül a Titokzatos folyó volt az egyik legnagyobb hatású számomra Sean Penn-nel.
Tudtok jó tárgyalótermi krimiket? Alig találni.

Meg volt egy olyan film, amiben egy vak nő szerepelt, akibe beleszeretett egy gátlásos irodalomtanár, és már majdnem összeházasodtak, de a nőt megműtötték, és végül máshoz ment hozzá. Később találkoztak, a csaj a hangja alapján ismerte meg a hapsit. Sehol sem találom a címét, pedig úgy megnézném még egyszer.
Champ, nekem sem jut sok időm olvasásra, pedig komoly gyűjteményem van könyvekből, sokszor eszembe jut, mikor fogom én ezeket mind elolvasni??