Lányok,
megvettem az Asperger kézikönyvet, nagyon tudom ajánlani mindenkinek.
Nekünk pont illik, ráadásul így kimondottan Aspergerről elég kevés szakirodalom van, tényleg érdemes beszerezni egyet, akinek hasznos lehet.
Nem szakirodalom, de nagyon tetszik és javaslom, hogy nézzetek bele Beck Andrea: Titoktündér című könyvébe, van több folytatása is, azok még várnak ránk, az elsőt olvassuk esti mesének, fantasztikus könyv.
Kb. 3 oldal szöveg és kis kép, felolvasós vagy önolvasós, és szerintem elég könnyen érthető a nyelvezete, kimondottan lelki problémák feldolgozásában segít, szuper!
Megrendeltem Bartos Erika új könyvét is, az Együtt lenni jó címűt, majd írok róla, még nem vettem át.
Illetve szintén nem szakirodalom szűken véve, de adhd-sok számára íródott, autiknak is hasznos lehet, a Lassíts! című feladatgyűjtemény, ahogy belenéztem, talán már kicsit nagyobbaknak való, de jó.
A Rajzbeszélgetések is érdekes, bár első látásra némely ábra kicsit bonyolultnak tűnik nekem.
Szóval, lehet költekezni.
Én megtettem, hadd ne mondjam, mennyit

. Pedig kéne redőny az ablakokra

.
Tréfát félretéve, még megvettem a Számolás című többrészest is, 4 része van, a 100-as számkörig megy, egész ovis kortól használható, disz-megelőző terápia részeként is funkcionál, először a munkahelyemen láttam meg, és megtetszett. Szívesen ajánlom másoknak is.
Az első rész Csonkáné Polgárdi Veronika, a többi rész Tálas Józsefné nevéhez köthető.