LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: Könyves topic :)

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13188

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
kimni: Na akkor erre majd válaszolok a másik topokban. :)
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13283

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Örülök én is ennek a könyves topicnak. :)

Általában esténként én is olvasással szoktam kikapcsolódni.
Azt hiszem, elég sokféle műfajt szeretek, szépirodalmat, krimit, sci-fit...
Utóbbi olvasmányaim: Dürrenmatt: Az ígéret, D. Keyes: Virágot Algernonnak, Kepes András:Tövispuszta és az Alapítvány trilógia, újraolvasva.

A sci-firől most eszembe jutott, hogy kb. 2 éve megkaptam Dan Simmons frissen kiadott Hyperionját. Nekem nagyon tetszett, csak sajnos akkor nem találtam rá a folytatására, de most utánanéztem, és nemrég megjelent a tetralógia 3. része is. Már tudom, mit kérek karácsonyra. ;) Sci-firajongók, olvastátok???

A Virágot Algernonnak-ot is most olvastam újra. A nemrég készült monodráma (láttam egy részletet belőle a TV- ben) adta az ötletet, hogy újra elővegyem. Egész más szemmel olvastam most, mint hajdanán, eléggé megrázóak voltak számomra a főhős visszaemlékezései, főleg azok a részek, amikor az édesanyjára emlékezik...

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13284

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Tomger!
A találkozón meséltem neked a Böngésző sorozatról. Rosszul mondtam, a tél az első, és utána jön a többi évszak. És van egy éjszakai böngésző is.
www.naphegykiado.hu/index.php?mode=dinamic&menu=1_20

A fiam nagyon szerette ezt a sorozatot régebben. Most is, amikor elővettük, jó sokáig nézegettük és beszélgettünk róla. :)

Ajánlanám a többieknek is, nagyon sok képességet lehet vele fejleszteni (megfigyelőképesség, összefüggések felismerése, időbeli, térbeli tájékozódás, beszédkészség, stb.).

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13290

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok,

Miri, nekünk az őszi van meg, nagyon jó rajzok vannak benne, rengeteg lehetőség van a könyvben, az biztos.
Nekünk még tetszik a Findusz sorozat, annak is van több része, nagyon poénosak abban is a grafikák.

Felnőtt olvasmányok közül nekem a szépirodalom és a krimi jön be.
Komolyabb könyvek közül Németh László Iszony -a zseniális, és a filmváltozata is tökéletes (azt láttam először, utána szereztem meg a könyvet).
Szeretem még az orosz prózát, nagyon tetszett a Varázshegy Thomas Manntól, és ajánlok még egy érdekességet, mely a Lipótmezővel, ill. annak lakóival foglalkozik, Benedek István: Aranyketrec című regénye. A szerző tudtommal maga is szakember, ugyanakkor nagyon jó írói vénával van megáldva, legalábbis nekem nem sokáig tartott a könyv. Most megint belelapoztam, több mint 10 év után, tény, hogy felkavaró némileg, de azt hiszem, újból elolvasom.
Sajnos én sem tudok annyi időt szánni olvasásra, mint szeretnék, főként az elgondolkodtató, nehezebb témákkal vagyok így.

Szanya, Csányitól nekem a Jeromos, a barátom van meg, de olvastam tőle a Jeromos és Bukfencet is (ha ez a címe egyáltalán pontosan). Nagyon szimpatikus ember.

Miri, az Ígéretet én filmen láttam (aztán meg is vettem, de még nem került rá sor), nagyon tetszett, bár a vége nem lett happy end, sajnáltam nagyon, azt hiszem, Jack Nicholson játszotta a főszereplőt benne.

A sci-fihez nem tudok sajnos hozzászólni, bevallom, az egyik műfaj ez, amit nem szeretek, egy-két filmet láttam ebben a témakörben csupán.
Ha már itt tartunk, E.A.Poe Rejtelmes történetei viszont kedvencek, azt misztikusnak lehetne talán jellemezni leginkább.

Végül meg kell hogy említsem örök kedvencemet, Agatha Christie-t, mind könyvben, mind filmen képes vagyok többször is megnézni, elolvasni, pedig már tudom, ki volt az elkövető. De az a hangulat, Poirot és Miss Marple... Szóval, értitek.

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13292

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
Hercule Poirot-ot én is szeretem, meg úgy általában az ilyen stílusú filmeket. Olvasni érdekes módon már nem annyira.

Pettson és Findusz is jó tényleg, rajzfilmben van meg nekünk, meg egy karácsonyos könyvet olvastunk belőle.

Az űrhajózáshoz vonzódó kicsiknek és nagyobbaknak, és mindazoknak aki szeretik a mókás animációs filmeket ajánlom az Egon és Dönci című rajzfilmet, szerintem nagyon jó, vagy legalábbis nekünk nagyon tetszett. Sajna csak egy könyv van hozzá, amin a nagyfiam igen sokat szokott derülni. Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
**
Hyperion ... címről nem ismerős.

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13296

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Lehet újraolvasom a Virágot Algernonnak-ot. Tíz éve még mást jelentett nekem, mint talán most fog. Akkor is nagyon tetszett már.
A szerzőtől olvastam másik könyvet is, azt is mindenkinek tudom ajánlani, akit kicsi érdekel a pszichiátriai témakör: egy 22 személyiségre hasadt tudatú emberről szól. Megtörtént eseményeken alapuló mű, a fickó életét és harcait mutatja be az intézmények, és igazságszolgáltatás buktatói közepette. Nekem nagyon tetszett. :)
moly.hu/konyvek/daniel-keyes-szep-almokat-billy
moly.hu/konyvek/daniel-keyes-billy-milligan-haborui
Kétkötetes, de rohamtempóban olvassa az ember. ;)

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13300

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Lucy, a Varázshegy nekem is nagy kedvencem, meg a nagy oroszok is. Nyáron voltam egy könyvtári kiárusításon, ott vettem néhány klasszikust, többek közt az Anna Kareninát (szerencsére egy-kétszáz forintért adták a köteteket), régen sokat kölcsönöztem könyvtárból is, de most újra olvashatom ezeket.
És Agatha Christievel kapcsolatban értelek. ;)

Én is láttam pár éve a filmet, Az ígéret megszállottját. Igen, Nicholson volt a főszereplő. Nagyon tetszett! Bár most, hogy elkezdtem a könyvet, fogalmam sem volt róla, hogy ez ugyanaz a történet, csak más környezetben és időben. Aztán egyszer csak rádöbbentem. :laugh:

A Findus sajnos nem kötötte le a fiam, legalább is filmen, könyvben nincs meg.

A fiam egy időben még nagyon szerette Vipo, a repülő kutya kalandjait, (Kimni ez nem jutott eszembe a talin). Nekem nem tetszik teljes mértékben, mert a vinnyogás időnként idegesítő. Ez amellett, hogy mese, egyben ismeretterjesztő is, mert a szereplők világ körüli úton vannak, és minden epizód más helyszínen játszódik. Lehet, hogy azért is szerette a Á., mert ő is mindig utazni szeretne. :huh:

Hárommackó, pedig benned bíztam Hyperion ügyben! :)

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13314

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
champ Írta:
"Jót röhögtem, a te fiad Tolsztojt olvas, az enyém meg ipari vízgazdálkodást! :-D
Nem ismered az Ég és Föl című könyvet? Nem is biztos, hogy ez a címe... Ez egy enciklopédia szerű könyv a csillagokról, kisiskolásoknak. Öcsémnek megvan, majd megnézem a pontos címet. Én nagyon szerettem, mert rajzokkal, egyszerű leírásokkal egy csomó dolog benne van a bolygókról, a földről. Van egy másik, hasonló könyv is, az meg ha jól emlékszem, fizikát magyaráz 8-9 éveseknek simán érthető szinten! Ha nagyon érdekli a fiad, akkor lehet, hogy fiatalabb ugyan, de tetszene neki!"

champ: Az ég és Föld között megvan valahol, nagyon ismerős a borítója legalábbis, de emlékeim szerint azért ez még sok lenne neki, de nézegetni jó lehet azért, meg is próbálom előkeresni. A másik egyenlőre távol áll tőle, de ki tudja ha nagyobb lesz még érdekelheti. :)

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13325

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
3Maci:
Igen, tudom, hogy még kicsi, de ha megmarad ez a tök klassz érdeklődési kör, akkor ezek nagyon jó könyvek!

Miri: Az igéret megszállottja az egyik kedvenc filmem! :)

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13556

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
A kint lévő cikkhez akartam írni, hogy ajánlanám elolvasni a Házirend című könyvet Picoult-tól, az pont azt dolgozza fel, hogy egy aspergeres fiatal felnőtt, (vagy tizenéves, nem emlékszem), hogyan kerül szembe az amerikai igazságszolgáltatással. Nagyon jó könyv.

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 3 hónapja #13764

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Végre van pár percem, hogy ehhez a témához is hozzászóljak. :)

Kimni, rákeresek a Nanny McPhee-re! Még nem is hallottam róla.

Miri, nem olvastam a Hyperiont! Annak is utána fogok nézni. Én most egy Dick-et végeztem ki: A Frolix-8 küldötte. A szokásos prekogos-telepatás vonal, de nagyon érdekes párhuzamokat lehet felfedezni Fehér Klára Oxygéniájával.

A Virágot Algernonnak meg kéne, hogy legyen a családban, de nem találják. :( Kénytelen leszek azt is megrendelni. Már nagyon rég el akarom olvasni.

A Böngészőből nekünk is van egy, nekem egy kicsit túl sok. De a gyerek jól elvolt a böngészésével régen. Elő is veszem, kíváncsi vagyok, megyek-e vele valamire most (kérdés-válasz).

Lucy, Neked tetszett az Iszony?? Szerintem borzasztó. Végig se tudtam olvasni. :( Thomas Mann-tól én csak a Mario és a varázslót olvastam. Nagyon megviselt, nem is értem, hogy tehetnek be ilyet a kötelezőbe? Meg Kafka Átváltozását... Csoda, hogy nem voltak tőle rémálmaim.

Csányi kutyás könyvei nagyon jók, nekem is nagyon tetszettek. Aki még nekem hasonlóképpen szimpatikus az írásai alapján az Mérő László. Minden, amivel foglalkozik, nagyon érdekes.

Poe-t és Agatha Christie-t én is szeretem, de előbbihez azért kell egy hangulat... :)

Labolen, Daniel Keyes-től az Ötödik Sallyt olvastam, az is személyiség hasadásos. De akkor úgy látszik, Keyes-ből többet is meg kell vennem. :) Tiszta szerencse, hogy jön a karácsony. :)

A Házirendet elolvastam, nekem annyira nem jött be. Az eleje ígéretes, meg vannak benne érdekes részek, de nagyon sok az ismétlés és túl sok szó esik az alternatív kezelésekről, ami egy idő után fárasztó. Pedig maga a sztori jó, csak kicsit meg kellett volna vágni.

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 3 hónapja #13770

• marcoverde
  • marcoverde profilkép
  • Nem elérhető
Nagyon szeretem Philip K. Dicket és olvastam is tőle jó pár könyvet, de erről a Frolix-8-ról még csak nem is hallottam. Megközelítii az Android-Scanner Darkly - Valis vonalat? mert akkor megszerzem; sajnos azért neki is kiszaladt pár gyengébb műve is.
Érdekes ,hogy azt írod, nem szereted, ha egy könyv megvisel, mert azért Dick-nél sokkal nyomasztóbb könyveket nem olvastam, ; az Android után pl. elég érfelvágós hangulatba kerültem,ráadásul tetéztem a "bajt": egymás után olvastam Huxley Szép Új világát, Vonneguttól a TItán szirénjeit- bár ez utóbbinál legalább volt egy katarktikusan gyönyörű befejezés - és ezt, mind ezt egy egyébként is lélekemelő novemberi nyálas, napsütéshiányos időszakban:)

Meg tudom erősíteni, hogy a Virágot Algernonnak egy mestermű, bár, ha valami felemelőt akarsz olvasni, akkor lehet,hogy nem aktuális - meglehetősen felkavaró könyv lelkileg. Olvastam mást is Keyes-től, de ő szerintem nem igazán tudta megközelíteni ezt a színvonalat, az Ötödik Sally irodalmi érték szempontjából nekem nagyon közepes volt, ha meg a tudathasadásos dolgok érdekelik az embert , akkor már sokkal inkább érdemes elolvasni a Szép álmokat, Billyt és a Billy Milligan háborúit, ezek viszont kicsit dokumentarista jellegűek inkább.

Az utóbbi időben 2 Orwell-t olvastam, A Fikusz és az antikrisztust és a Légszomjat, nem kezdenék elemzésbe, nekem tetszettek , nem 1984 és Állatfarm szerű utópiára kell számítani, inkább társadalomkritikai a megközelítés.

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 3 hónapja #13771

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nem, annyira azért nem jó, de én annyira rá vagyok kattanva, hogy mindent elolvasok tőle.

Hát igen, ezek nem vidámak, az biztos, de annyira más dimenzió, hogy én nem érzem valóságosnak. Erről a Titán szirénjeiről beugrott, hogy emlékszem én azért Vonnegutra is. :) A Titán szirénjei valami egész fantasztikus, nekem iszonyúan tetszett, szemben Huxley Szép új világával. Ezek szerintem nem olyan nyomasztóak, mint az Átváltozás, vagy az Iszony. Azoktól fizikailag rosszul voltam.

Az Ötödik Sally szerintem is ponyva szint. Az volt az első, amit "pszichiátria" témakörben olvastam, még középiskolában, de már akkor is gyengének tűnt irodalmilag. Azért elolvasom a többit, hátha azok jobban bejönnek majd.

Hát én Orwellnek nem mernék nekiállni az Állatfarm után. Na, ha van még nyomasztó könyv, az az. Hozzáteszem, az is társadalomkritika szerintem.

Azt hiszem, az Iskola a határon-t még nem írtam. Az is nagy kedvencem, pedig vidámnak épp az se mondható.

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 3 hónapja #13774

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: én az Átváltozást húztam érettségin. Egyszerűen imádtam! :) Nekem bejönnek ezek a kicsit morbid dolgok, és ha ezen túllépsz, akkor egy nagyon jó lélekrajz.

Pszichológiai olvasmányom, ami még tetszett:
moly.hu/konyvek/joanne-greenberg-nem-igertem-rozsakertet

Skizofrén lányról szól. Szerintem nagyon jó, érdemes ezt is elolvasni, akit érdekel ez a téma. :)

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 3 hónapja #13777

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Szanya: a Nanny McPhee filmen is jó, az én gyerekeim nagyon szeretik.

Elképedve olvasom, hogy miket nem tömtök a fejetekbe! :laugh:
Én az iskola óta nem jutottam el odáig, hogy ismét normális, felnőtteknek való könyveket olvassak. Akkoriban nagy kedvencem volt a Legyek Ura és minden, amit Steinbeck írt.

Most már inkább a filmekre vagyok ráállva, de arra nagyon vigyázok, hogy e nézzek meg olyat, amit valaha olvastam. Én még soha nem láttam jó könyv adaptációt... :(

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 3 hónapja #13784

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Labolen, ez nem kicsit morbid... Nehéz elvonatkoztatni. Én valami magyar húztam, de már nem emlékszem, mit. Talán a Kőszívű ember fiait.

Hú, a skizósat elolvasom. :) Most egy darabig elláttatok olvasmány ötletekkel. :)

Champ, azt hiszem, Steinbecket egy darabot nem olvastam. Pedig biztos van itthon.

Azért van egy-két jó film, ami könyvek alapján készült. Főleg a Dick novellák, azokból azért sok jó film (is) lett. Ja meg a gésás, az Egy gésa emlékiratai. Szerintem az egész jó lett.

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 3 hónapja #13792

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Én az érettségin Arany balladáit húztam! Tök örültem neki, majdnem elénekeltem a Vörös rébéket, a Koncz Zsuzsa fél változatot! :laugh:

Szanya: a könyveket olvastad először, vagy a filmeket láttad? Én pont Steinbeck-kel jártam úgy, hogy elolvastam az Édentől keletre című könyvet (én kötelezővé tenném, de lehet, hogy valahol az is) és gondoltam megnézem az ominózus filmet, ha másért nem, akkor James Dean miatt. Aztán döbbenten vettem tudomásul, hogy a film a könyv felénél kezdődik! :woohoo:
De Helen Fieldig Bridget Jones könyvei is sokkal jobbak, mint a filmek. Egy rakat poént képtelenek voltak filmre vinni.

Esküszöm, hogy a legjobb filmadaptáió, amit láttam, az az Adrian Mole sorozatból készült angol filmsorozat. Lehet, hogy gyerekes vagyok, de a mai napig ez az egyetlen olyan könyv (6 kötet), amin kb. 20 X elolvasás után is képes vagyok visítva röhögni!

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 3 hónapja #13793

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Aranynak én is jobban örültem volna. :)

A gésásat előbb olvastam, utána néztem meg. A Dick-eket nem tudom. Aztán van egy pár, amit még nem láttam, csak olvastam, de félek, hogy csalódást okozna a film (pl. Száll a kakukk).

Adrian Mole-ból én csak egyet olvastam, de annyira nem jött be. Nem is tudtam, hogy lett belőle film.

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 3 hónapja #13794

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
A Száll a kakukk egész jó filmen, de azért a könyv lényegesen jobb.

Az Adrian Mole sorozat ált. sulis koromban ment a magyar TV-ben. Nekem bejött, de én Monty Pythont meg Mr. Beant is nagyon szeretm, nekem bejön az angol humor!

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 3 hónapja #13795

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
A Monty Python az nagyon beteg... :cheer: Mr. Bean-t viszont nem bíírom. Viszont volt egy sorozat ami hatalmas volt, de mi volt annak a címe? Megvan, az Olsen banda! Hát azt meg kéne nézni újra. :cheer:
Oldalmegjelenítési idő: 0.649 másodperc