LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: Könyves topic :)

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 2 hónapja #15735

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
MOst hallgatom Lajkó Félixtől A bokorból című művet, zseniális, érdemes végighallgatni.
Amúgy szerintem sem humornak szánja, hanem csak mondja, amit gondol. És érdekes, hogy pont nem a lényeges dologra válaszol, egyáltalán. Mikor arról kérdezi Fábry, hogy honnan jön, mert tegnap még nem volt itthon, válasz, de igen itthon voltam. És nem mondja tovább. :) Vagy a családjáról...
És ha nem lenne a kezében hegedű, szerintem akkor is mozognának az ujjai, nem semmi sztereotip mozgás ez. :D
És Fábry hogy küzd! Hihetetleln! :D
Köszi Marco, nagyon érdekes a gondolatfelvetés, és jó, hogy kicsit belehallgatok a műveibe megint. :)
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 1 hete #17316

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Március 9.-ig ingyen letölthető e-könyvek itt: egyesulesazekonyvert.blog.hu/2013/03/03/...konyvet_ezen_a_heten

Válasz: Könyves topic :) 11 éve 11 hónapja #17516

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Philip K. Dick: Egy megcsúszott lélek vallomásai
Nem sci-fi kivételesen.
Fülszöveg:
Jack Isidore egy megcsúszott lélek. Ez kétségtelen: nemcsak a legeszelősebb ötleteket gyűjti és vallja magáénak (mint például hogy a napfénynek súlya van), de emellett egyáltalán nincs birtokában azoknak a képességeknek, melyek a mindennapi élethez szükségesek. Így aztán húga és annak férje kénytelen-kelletlen magukhoz veszik. Csakhogy kiderül, a boldog élet álcája mögött ők is ugyanolyan megcsúszott lelkek, és más, sokkal veszélyesebb rögeszmék rabjai.

Az Egy megcsúszott lélek vallomásai Philip K. Dick egyetlen olyan nem science-fiction regénye, mely még életében megjelent, az ötvenes évek kisvárosi Amerikáját mutatja be a rá jellemző könyörtelenséggel, de egyúttal finom humorral és együttérzéssel.

A teljes őrület. Az egyetlen normális ember a könyvben a -szerintem- autista Jack Isidore. Rendkívül nyomasztó és érdekfeszítő, a közepétől már nem bírtam letenni.

Válasz: Könyves topic :) 11 éve 8 hónapja #20015

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Most olvastam egy szerintem zseniális stílusban írt könyvet: Peter Marshall: Tombol a hold
Nem akarok lényeges részeket elárulni, de amiről szól, az harc a másság elfogadásáért, lázadás a szűklátókörűség, és a bigott vallásosság ellen. Két fiatal szerelme, akiket ugyanaz a tragédia hozott össze.
Mindenkinek ajánlom, aki szereti az igényes írásmódot, mikor egy egy mondat magával ragad.

Válasz: Könyves topic :) 11 éve 8 hónapja #20039

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Labolen, köszi, érdekesnek tűnik, felveszem a listámra! :)

Válasz: Könyves topic :) 11 éve 7 hónapja #20904

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Az Alexandra könyvesboltban 50-90%-os akció van közel 2000 könyvre szept.15ig!

Válasz: Könyves topic :) 11 éve 4 hónapja #23718

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Olyan témájú könyvek érdekelnének ami gyerekmatek, de nem a dedós 1,2,3 számok csak, hanem igazi "felnőttes", mert Gizmo csak a tankönyv típusúakat szereti.
pl:Montague-Smith Kivonás, Összeadás még éppen jó.

Válasz: Könyves topic :) 11 éve 4 hónapja #23728

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Szia Süni,
írtam a mailedre (freemalire), két kiadványt átküldtem, még van, majd még küldök, ha lesz időm jobban átbogarászni. Ajánlom még a Lük füzeteket, Logicot, ha esetleg még nem nézted őket, abban is vannak jók a témakörben.
Egyébként most jelent meg a Lük 24 lapos változata, asszem, már felsőbb osztályosoknak.

Válasz: Könyves topic :) 11 éve 4 hónapja #23737

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Lucy: Még 1x köszi! A Logico-táblát nem akarja használni és a számok állatos megközelítése se nagyon jön be. Azt vettem észre őt inkább a különböző sorozatok érdeklik növekvő-csökkenő számsorok, de a mennyiség az annyira nem. Szereti a kimaradt számokat is a helyére illeszteni és a számokat összekötni az, hogy mi lesz belőle, mint rajz az nem lényeg. Csak a folyamatosság. :laugh:

Válasz: Könyves topic :) 11 éve 4 hónapja #23739

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Süni,
szívesen. Hátha megtetszik valami a gyerkőcnek belőle :laugh: .
Esetleg még meg lehet próbálni a számos puzzle-kat, pl. fából egy-egy szám vagy 4-5 db-ból áll össze, H. nagyon szereti.

Válasz: Könyves topic :) 11 éve 4 hónapja #23746

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Lucy: ha lenne egy olyan módszer, mi számokkal is megtanulnánk beszélni már! :laugh: Lehet, hogy kódfejtés kéne? :whistle:
Számokkal közelítünk meg mindent: egyenes vonal, hullámvonal átrajzolása 1-2-3 eljutunk, labirintusban számok keresése, összekötő, almát úgy színez, hogy egy 6-os van benne, ragaszt 30-as számot kis négyzetlapokból, kártyákat vágtam szét puzzlenak, egy lapon bingószerűen vannak számok és be kell karikázni a 22-t. Labolentól kaptunk Thomasos vonatok, szám, mennyiség, szín egyeztetős feladatot.
A könyvekből is az a jó amiben sok szám van, emiatt jó az angol szótár. :laugh:

Ha van még számokra felhasználási ötleted vevők vagyunk rá!

Válasz: Könyves topic :) 11 éve 4 hónapja #23747

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Ma reggel az oviban Z. talált egy 16-ost (úgy nézett ki, mint egy fél dobókocka, csak 16-os volt rajta). A mellette ülő kislány röviden jellemezte Z.-t az anyukájának ("Z. nem tud...") aztán megjegyezte : "Azt hiszem, meg akarja tartani!"
Mire Apa -csak azért, hogy a család genetika nehogy kétségbe vonódjon- megjegyezte: "Jó az, ha az embernek van egy 16-osa..." :laugh:

Válasz: Könyves topic :) 11 éve 4 hónapja #23748

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Süni: számok felhasználása: egyszerű figyelemfejlesztés és kommunikációs fejlesztés, ha összekötöd a babzsákos feladattal. Mindenkinek van egy számsora, csak hiányzik belőle 5 szám. Mindenkinek másik 5 szám. És akkor te felmutatod a számot, ha kell neki, el kell kérnie, ha meg nem akkor nem.
Van egy erre épülő zingó játék is számokkal, mondjuk itt mennyiséggel is kell variálni.
www.tulli.hu/zingo-1-2-3-tarsasjatek-16235

Amúgy igen, tanulok, és tételezek, és estére csak kidőlök. :D De ha már így rákérdeztél, akkor bejelentkezek. ;)

Válasz: Könyves topic :) 11 éve 4 hónapja #23904

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Labolen: Babzsákon színeket gyűjt a N.-nál. és tényleg mért ne lehetne átültetni számokra! Köszi lehet, akkor 0, 1, 5-re végződőeket is gyűjteni, majd!-a matekra vhogy jobban rááll az agyam, de a magyart annyira nem tudom tanítani.

Tanuljál csak szépen, hogy okos légy! ;) Sikeres vizsgát várunk el! :angry: Melyik nap kell majd szurkolnunk? Csak óvatosan, nehogy a csuklástól ne tudj vizsgázni. :)

Válasz: Könyves topic :) 11 éve 4 hónapja #23905

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Süni: decemberben lesz a vizsga, sőt vizsgák. 5 napos lesz... :sick:

Mit akarsz tanítani neki magyarból? Betűket? Mi a tanmenetetek? Aszerint kéne talán otthon kicsit megsegíteni, nem tudom ők most épp hol tartanak.
Írok a másikba.

Válasz: Könyves topic :) 11 éve 4 hónapja #24268

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Lucy:

Már régóta le akartam írni neked, hogy az ajánlásodra elolvastam az Aranyketrecet (jó ideje itt porosodott a polcon, 57-es kiadásban). Eléggé lehangoló volt, de nagyon tetszett. Köszi :)

Válasz: Könyves topic :) 11 éve 4 hónapja #24269

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Eszembe jutott egy gyerek verseskönyv, Varró Dániel: Nem, nem, hanem című könyve. Vendégségben láttuk még májusban, Á. nem nagyon foglalkozott a könyvvel, de a 4 éves kis unokahúga gurult a nevetéstől. Lehet, hogy egyébként is nehéz autiknak, de ki tudja? :whistle: Nekem minden esetre nagyon tetszett.
olvassbele.com/2013/04/30/varro-daniel-a...m-nem-hanem-reszlet/

Válasz: Könyves topic :) 11 éve 2 hónapja #25397

• andidem
  • andidem profilkép
  • Nem elérhető
  • Kisfiam 7 eves asperger, kislanyom 4 eves NT.
Mindenkinek Boldog uj evet kivanok ebben a topikban is.

Miri megneztem a linket (a nem nem hanem ..konyvrol .) M.nak nagyon fog tetszeni szerintem megrendelem legkozelebb. Kinyomtattam egy ilyen hasonlo tortenetet a telaporol ahol ilyen viççes valaszok vannak es jokat nevettunk rajta egyutt. Peldaul mi tortenik a telapoval amikor bemaszik a kemenyen. Kormos lesz a ruhaja?, Meggyullad a feneke ? Vagy nem lesz semmi baja? Mellette meg a kepek es tenyleg jobban meg tanulja igy a dolgokat. Meg is nezem meg van e meg es ide teszem a linket.
Andi

Válasz: Könyves topic :) 11 éve 2 hónapja #25438

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Andidem, szerintem nagyon aranyos a könyv, nekem nagyon tetszett, csak Á. már szerintem kinőtt az ilyesmiből. :whistle:
Nemrég voltunk vendégségben ugyanott, most ezeket a könyveket olvasgattam a kislánynak, ezek is nagyon aranyosak. :)
www.olvaslak.hu/2013/10/10/nicholas-oldl...-a-melegszivu-medve/

Megtaláltad azt a Mikulásos linket? Az is nagyon aranyosnak tűnik.

Válasz: Könyves topic :) 11 éve 2 hónapja #25462

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Miri,
csak most néztem be ide, és olvastalak. Örülök, hogy tetszett a könyv :) .
Oldalmegjelenítési idő: 0.137 másodperc