LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Beszélgessünk a mindennapokról, sikerekről, problémákról, hírekről, programokról.

Téma: Könyves topic :)

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13134

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Süni, köszi a Popper könyvet, imádom, utána is nézek ennek a könyvnek, nem olvastam még!

Amúgy észrevettem, hogy sztem nekem van valami enyhe diszes problémám. Főleg, amikor fáradtabb vagyok, képtelen vagyok normális tempóban olvasni, rengeteg szót olvasok félre, ettől nem áll össze a kép, újrakezdem a mondatot és ettől aztán 2 oldal után fáj a szemem és becsukódik, hiába érdekel marhára az olvasmány. És lassan olvasok a többiekhez képest, nagyon lassan, mindig is lassan olvastam az osztálytársaimhoz képest, bár olvasni gyorsan megtanultam. Én progmatos voltam, így félig matematikus szakot végeztem és ott döbbentem rá, hogy valami gond tuti van velem, mert ott is a hibáim nagyja félreolvasás volt (rosszul írtam le a feladatot meg ilyesmi), ugyanakkor a számok világa, amikor nem írás volt valahol, nagyon közel állt hozzám, könnyen megjegyeztem bármilyen számot, a matematikában használt jelöléseket, midnig a szöveges részekkel volt bajom (amikor nem számokkal és jelekkel volt valami leírva, hanem szavakkal akár ugyanaz). Süni, szerinted ez lehet valami ilyen diszes dolog?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13135

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
HáromMackó, azt nem írtam, hogy Ursula K. Le Guint is nagyon szeretem, gondom Te is. :)

Mostanában olvastam pár Austert. Sajátos, tetszeni épp nem tetszik, de letenni nem bírtam. Kortárs író, elég felkapott.

Olvasta valaki Csányi Vilmos: Kisfiam, Ikarosz c. könyvét? Imádom Csányi Vilmost, de megelőzően a kutyás könyveit olvastam, úgyhogy nem kicsit volt meglepő a könyv.

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13137

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Kimni: diszesek között is annyi fajta féle van. Itt nem csak a gráfokra, kalkulásokra és lexiásokra gondolok. Itt is megvannak egy csoporton beül a spektrum melyik szélén állsz. Én a jó kis betűtévesztő vagyok ami este ahogy fáradok úgy jön jobban elő. De képes vagyok úgy elolvasni egy szöveget, hogy egybe írtak mindent v. ékezet nélküli a szöveg. Régen fejjel lefelé és visszafelé is ment az olvasás. Feleltem úgy, hogy a tanár könyve nyitva volt én meg olvastam a válaszokat a könyvből. :whistle:
Te is lehet, hogy kapnál BNO kódot! :laugh:
Drágám írtam levelet megkaptad és csak lusta voltál válaszolni v. meg se kaptad? :angry:

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13140

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
Jó ez az olvasó topic, így nemcsak az életünket leginkább befolyásoló autizmusról beszélgetünk. Ráadásul veletek szívesen beszélgetek is. ;)

*
Szanya:

Igen ismerem, két könyvem van meg tőle.

*
Kicsit nehezen tanultam meg olvasni, lehet, hogy a módszerben is volt hiba (képolvasási kisérleti tananyagunk volt anno). Viszont most elég gyorsan olvasok, így bár sok időt nem tudok olvasásra fordítani, de mégis haladok a könyvekben. :)
Családunk: apa, anya, három gyerkőc és két kandúrka
Családi szóvivő: anya azaz én ;)

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13141

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
Sünöcske:
Ha eljön a heti "mozinapunk" Apával, akkor ha megkérdezi mit nézzünk, hát ... fantasztikus, sci-fi, vagy kosztümös a nyerő. :)

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13143

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
HáromMackó beküldte:
Sünöcske:
Ha eljön a heti "mozinapunk" Apával, akkor ha megkérdezi mit nézzünk, hát ... fantasztikus, sci-fi, vagy kosztümös a nyerő. :)
Kosztümöset szereti a férjed? :D Tök jó :)
Én nagyon büszke vagyok a férjemre, mert az aspergere ellenére sikerült megszerettetnem vele az elgondolkodtató családi filmeket, meg a mélyebb romantikusokat is. Rengeteg dolgot nem ért belőlük, de megkérdez engem film közben és megbeszéljük, így a végén mindig megvan neki a lényeg és talán emiatt rájött, hogy tényleg jók tudnak lenni az ilyen típusú filmek is.

Egyébként visszatérve az Időutazó felesége filmre (könyvre), nagyon érdekes volt olvasni, hogy Labolent mi fogta meg benne, mert engem pl egészen más, nekem a fantasztikum volt benne lenyűgöző, napokig ezen járt az agyam, hogy volt-e benne logikai botlás vagy sem, pedig amúgy a romantika szokott megfogni.

3maci, te biztos tudsz ilyen gyorsolvasást :) Agykontroll tanfolyamon lehetett elvileg elsajátítani, de gondolom, tényleg van valami problémám az olvasással, mert nekem az annyira érthetetlen és haszontalan volt, míg a haverom, akivel akkor ott voltunk, simán megtanult gyorsolvasni onnan.

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13144

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Süni , sikerült válaszolnom a leveledre :)

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13146

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
kimni:
Én szeretem a kosztümös filmeket, de a fantasztikus, és a sci-fi azért a férjemnek is többnyire bejön. Ő a vígjátékokat kedveli jobban. De azért sok más témájú film is bejött már mind a kettőnknek. Van átfedés az izlésünkben szerencsére. ;)

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13147

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Én is szeretem a sci-fit filmen is. Úgy vártam az új Total Recall-t, de milyen gyenge, nem? Tök csalódás volt.

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13148

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
Még nem láttam. A házi "mozinkba" még nem jutott el.
Vannak olyan filmek műfajtól függetlenül, amiket nem érdemes feldolgozni, újra elkészíteni, mert rontanak rajta.

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13149

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Szanya1 beküldte:
Én is szeretem a sci-fit filmen is. Úgy vártam az új Total Recall-t, de milyen gyenge, nem? Tök csalódás volt.
Hu, nem is tudtam! Megszerzem :) Bár, Svárcit túlszárnyalni... gondolom, nem ő játssza az út total recallt, vagy de?

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13151

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nem bizony, de nem is az a baj, hanem dögunalom az állandó menekülés. És vizuálisan sem jó valahogy.

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13152

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Kimni: Azért én is agyaltam sokáig a logikáján! :) De nem találtam benne hibát, gondolom jól át volt ez gondolva már előre. Engem tényleg az is foglalkoztatott benne, hogy mit miért teszünk az életben, min tudnánk változtatni, és mi lenne akkor. Kicsit amúgy is fatalista vagyok, és illett az életfelfogásomhoz ez a fajta megközelítés. ;) Szóval mindenkinek tudom ajánlani Az időutazó felesége könyvet, olvasva jobb, mint filmen. Bár tény, hogy a pasi is jó színészi alakítást nyújtott. :whistle: :laugh:

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13154

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Azt hiszem nagyon kilógok közülletek:( Néhány lightos pszichokönyvet olvastam csak mostanában, amik említésre méltóak és tetszettek. Gary Chapman könyvek, (Egymásra hangolva, Gyerekekre hangolva...) és Jean Shinoda Bolentől a Bennünk lévő Istennők. (A fiú változatához-Bennünk élő istenek-viszont már nem volt türelmem, így aztán nem tudom, hogy a párom valóban illik e hozzám:)- )
Popper Pétert én is nagyon szeretem!
Sorozatokat már jó ideje nem nézek, korábban volt rá példa.
Filmek közül, amiket nemrég láttam és nagyon tetszettek:
Kóristák
Aranytó
Bakancslista
Mindegyik kicsit érzelgős, kicsit mélyen szántó, de azért nem túlzottan:) Ha nem láttátok volna, szerintem érdemes megnézni ezeket.
Egyébként bármilyen műfajt megeszek, kivéve a trillert.

Maci, igen, a Rumini könyvek mehetnek 9 évesen. Az én fiam is kb 2 éve olvasta őket, nagyon tetszett neki. Ő extrém sokat olvas. Már 10 évesen Verne könyveket olvasott. Most 11 és nyáron a 3 kötetes Monte Cristot is lenyomta. Nagyon gáz, én pl azt csak filmen láttam.
Neki egyébként 6 évesen a Winnetout olvastam estimeseként, imádta.
Hiányzik. Nem hiszem, hogy Gergővel valaha is ilyen szintekre emelkedünk...

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13156

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Szanya, tegnap elég gyorsan megszerződött a total recall itthon, így elkezdtem nézni és igazad van! Azokat a feldolgozásokat nem szeretem, amikben nincs annyi változás, hogy megérje a feldolgozás. Sőt, jelen esetben sokkal gyengébb valóban.

Labolen, én sem találtam logikai bakit egyelőre az időutazóban :) Biztos, hogy jobb könyvben különben, lehet, hogy el kéne olvasnom.

Tomger, tudod, nálunk fordítva van, a nagyobb az érintett, így már beleszokni sem tudok ebbe az olvasós világba. És nekem így is hiányzik :( A sógornőméktől rengeteg könyvet kaptunk (nekik való könyveket), jó könyveket (bölcsész a sógornőm, szóval nem a szemetet adja :)), és állnak a polcon, a guta üt meg, úgy olvasnék nekik. Pl itt van a nagyon is nekünk való Julijuli és a mackó (5 éves kislány London és itthon között ingázik és közben meséket mesél), de nem jutunk túl az 1 kép, 3 sor szöveg felállású könyveken, pedig fiam már fél éve ír-olvas magától (azaz nem folyékonyan olvas, de ki tud olvasni akármit, csak a mondatokhoz, könyvekhez kedve sincs).
És a legnagyobb baj, hogy a kicsi, aki extra jól érti az olvasást (4 éves, játszik a földön, olvasok közben a nagynak és a kicsi simán értette az egészet kép nélkül, míg a nagynak képpel sem ment minden), de mivel a naggyal sem tudok olvasni rendesen, így a kicsit esélyem nincs rávenni, hogy üljön le olvasni. Olyan szinten ellenáll, amit nem értek (a nagy nem áll ellen, csak nagyon dedós könyveket lehet olvasni, mást nem fogad el). Nem is tudom, hogyan kéne egy NT gyereket ilyen szituban, mint a miénk, rávezetni, hogy ez jó?

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13158

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
Szerencsémre (mert hát én is szeretem a meséket :) ) sokat olvasok nekik, már a kicsi is van, hogy jön és közli Anya olvass!. Van, hogy fél órát olvasok, van, hogy külön-külön kell olvasni a nagyoknak és a kicsinek, mert a kicsi még inkább csak kérdez és kotyog közben és hát úgy nehéz mesét olvasni a többieknek. Úgy érzem, hogy Zolika a lényeget megérti, de biztos segít neki, hogy olyan könyvekből mesélek, amiben sok-sok kép van.

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13159

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Kimni: Sajnálom, igaz, hogy a nagy sokat profitál a testvéréből, da az NT tesó nálatok is szív. Nagyon nehéz ez a szitu amiben vagytok, tartalmasan én csak akkor tudok a nagyommal foglalkozni amikor a kicsi elaludt, vagy elmegyünk kettesben. (Ráadásul nálunk nagyon nagy a korkülönbség) Neked is ilyen szitukat kellene keresned a kicsivel, kettesben. Tudom, ilyen kevés akad, de ha sikerülne összehozni egy-egy kettesben töltött estét (a nagy estleg a nagypapánál alszik) felovasnál valami nagyon izgalmasat, ez változhatna.
3 Maci, nagyon jó hogy Zolika beszédértése ennyire jó, sokszor rácsodálkozom mennyire rendben van nálatok a beszéd. Igaz hogy Gergőnél bindult a beszéd és ezzel szembetűnőbbé válik számtalan egyéb probléma is, de még mindig a beszédbeni elmaradottságot érzem a legnagyobb bajnak. Fogalma sincs annak, akinél jól beszél az érintett gyerkőc, hogy az micsoda előny!
Gergő beszédértése most kezd odaérni, hogy megért szóban olyat: Ha hisztizel akkor nem lesz ez meg az.
Bocs hogy elvittem a topikot.

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13161

• HáromMackó
  • HáromMackó profilkép
  • Nem elérhető
  • Auti kisfiam 10 éves
Azt mondják a fejlesztők, hogy a beszédértése még így is elmarad attól ami elvárható. Egyébként ha ez lesz akkor az lesz, ha megeszed ezt, akkor kapsz azt szitú 3 éves kora után lett világos neki is csak.

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13162

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Megnéztük tegnap a Loopert. Az eleje még egész jó volt! De aztán... Látszik, hogy nem tudták, hogy milyen fordulat is legyen benne, befejezni meg aztán főleg nem. Kár volt beletenni a King-es stílust, főleg ilyen minimál verzióban minek.

Válasz: Könyves topic :) 12 éve 4 hónapja #13163

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Tomger, köszi a tippet, időnként próbálkozom, de olyan nagyon keveset vagyok kettesben a kicsivel, hogy akkor nem tudom rávenni az olvasásra, mert birkózni akar, meg barkobázni (van hozzá kártyánk), meg szerepjátékozni, meg zenét hallgatni, azt amit ő akar és nem amit a nagy akarna, meg ilyenkor követeli ki magának azokat a filmeket, amiket ő szeretne, de a nagy nem engedi, mert a nagy utálja (pl a dinós filmeket). Nálatok nincs ilyen, hogy amikor csak a nagyobbaddal vagy, akkor hirtelen olyanokat akar csinálni, amiket akkor nem lehet, ha a kicsi ott van? Mondjuk ő már érett, talán neki az olvasás is ide tartozik, de a kicsimnek még nem. De igyekszem, én is próbálom belecsempészni a kettesben töltött időbe :P

3maci, inkább talán a másik topikban rákérdezek, hogy mindig csodálattal tölt el, mennyire nem egy tipikus auti a fiad! Az érzelmek kifejezése, megértése, a verbális oldal NT szintű fejlettsége, ezek nem semmi előnyök egy autinál! Hihetetlen szerencsés a fiad, hogy ilyen, ez sokat fog neki segíteni a jövőben is. Sosem értettem, hogy az ovitok mitől tart vele kapcsolatban, sztem még papír nélkül is ellenne simán, max fura lenne.

Szanya, mi nemrég kezdtük el nézni a gyerekekkel a Nanny McPhee-t (a második részét, amit lényegében Emma Thomson csinált) és nemcsak a gyerekeknek, de nekem is nagyon nagyon tetszik. Nem tudom, szereted-e az ilyen stílusú filmeket (bár nemtom, ezt mihez tudnám hasonlítani :O), de még az apukám is elkezdett rajongani ezért a filmért. Ha nem láttad, esetleg...
Ja, és megnéztem a Terápia sorozatot. Nekem borzasztóan tetszett, jó, én Mácsai rajongó vagyok, de akkor is jó szerintem.
Oldalmegjelenítési idő: 0.151 másodperc