LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22291

Lucy, nálunk nincs nekünk szóló "műsor", ha valamin kiakad, akkor teljesen mindegy, ki van ott.
Sajnos újabban nagyon mereven ragaszkodik a rituáléihoz, ez korábban nem volt így. Teljesen igaza volt ebben is Emmának. :( (Mármint, hogy ezekben a dolgokban szokott változás bekövetkezni, nem feltétlen jó irányban.) Pedig még öltözéses folyamatábrát is kiraktam, amivel adtam egy kis feladatot, hogy eltereljem. Nem egyszerű dolog ez az autizmus. Múlnak el dolgok, de mind helyett jön valami más. Most pl. azt találta ki (új "auti tic"), hogy szaggatottan megy, össze-vissza kacsázik, hol rövidet lép, hol hosszút, időnként külső lábélen, időnként sarkon, közben ugrál és az ugrálásból adódó fejrázkódásra rájátszik és "rázkódtatja a fejét". Nem semmi a látvány! Tegnap egy nő alig bírta elfojtani a vihogást, mikor nézte... (De inkább vihogjon, mint sajnáljon.)
Szerencsére beszoktatás most nincs, még az kéne. :pinch:
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22292

• frog
  • frog profilkép
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Szanya

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Örülök, hogy mindenkinek végeredményben jól sikerült :)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22293

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Szanya,

ez a jön másik dolog nekünk is megvan. Olyan is előfordul, hogy elfelejtett szokás tér vissza, mostanában itthon pl. megint tépett időnként ezt-azt, de pl. a dobálás elmúlt, mikor vége lett az ovinak. Vezető probléma volt ez ott, remélem, nem jön elő megint.
Mostanában előrukkolt egy tök új furcsasággal: elteszi a mintás szalvétákat és poharakat az asztalról (kivéve az ő mintás poharát), azt mondja, zavarja :huh: . Ilyen nemigen volt korábban. Rajzfilmekben megijedt egy-egy bajszos figurától, de ennyiben kimerült ez a fajta probléma.
Az oviban gondolom nem zavarja ilyesmi, mikor itthon kérdeztem, ott is gond lesz-e a mintás teríték, azt mondta, ott nem :pinch: .

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22294

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Tegnap sokat gondoltam rátok és a gyerekekre.
Örülük, hogy egész jól indult az első iskolai nap mindenkinél. :)
Remélem azoknál is, akik még nem írtak.

Visszaemlékezve két évvel ezelőttre, amikor Á. kezdte az elsőt, ő is rettenetesen kifáradt az első héten, olyannyira, hogy többször is elaludt délutánonként, pedig azelőtt már évek óta nem aludt az oviban. Persze idővel belerázódott és azt is elfogadta, hogy a házi feladatot meg kell írni.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22295

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Szanya, Lucy:
Sajnos nálunk is mindig vannak új rituálék, ragaszkodások a régiek helyett vagy mellett. :(

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22297

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Örülök, hogy mindenki túlélte az első nap izgalmait!

Kimni: Ez nem hangzik rosszul! Cseréld már ki pár napra az avatárodat arra a képre, amit küldtél nekem!
Szerintem bőven elég amit mondtál első körben a tanárnak.

Szanya: Lesznek jobb napok is! Vissza kell rázódnia ebbe az óvis dologba újra!

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22299

• frog
  • frog profilkép

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22301

Frog, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

A ma reggeli hiszti bent még 5 percig folytatódott, de utána mindent csinált rendesen. De nagggyon el van önfejűsödve. Bent is. :unsure: Délután kimentek az apjával befejezni a rituálét a Városligetbe...

Lucy, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Miri, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Süni, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Frog, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22302

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Frog:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Miri:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Szanya: mégis csak eljutott a gyerek a Városligetbe! :laugh: Amit ő a fejébe vesz! ;)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22303

• frog
  • frog profilkép

őszinteség szerintem minden gyermek itt az. Ez bennük a nagyon közös.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22304

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22305

Na , én is leírom akkor az első napokat.

Nem volt zökkenőmentes az első két nap. Az első nap felforrt a hűtővíz az óriási szeptember eleji évnyítós dugóban való araszolásban , úgyhogy 40 percet késtünk, nem a legjobb indítás : ) A második nap tömegközlekedéssel próbáltuk, de a busz 30 percet késett, a vonat meg eleve megbízhatatlan:P Egy álom tőlünk bemenni.
A tanító néni iszonyatosan kedves, de elég határozott is ; mikor megjöttem Marciért , ő csapot-papot otthagyva galoppozott felém, ahogy az óvodában megszokta, de a tanítónő visszarendelte elpakolni a ceruzáit-cuccait, amit szépen meg is csinált.
Az első napokon még inkább játszanak, ragasztanak, rajzolnak, kicsit oviból iskolába való átmenet. Az első nap arra mentem be, hogy a tanítónő leguggolva játszik a gyerekekkel egy játszószőnyegen ; mindenki hozhatta a kedvenc játékát.
Tréningezték őket az iskolai életmódra, mit szabad , mit kell csinálni az iskolában. Mindezt VIZUÁLIS SEGÍTSÉGGEL , hihetetlen :)
Gyakorolták az alap dolgokat is (Marci mondjuk hülyeségnek tartotta, mert szerinte csak babáknak nem megy:) : a tanítónő által kért füzeteket, könyveket , íróeszközöket kellett elővenni, eltenni, stb. Szerintem nem baj, ha ezt is "átveszik".
A terem szép világos, egyszemélyes padokban ülnek körben, most néztem, hogy még egy nagy kanapé is van, ahová le lehet néha huppanni. Tök jó, hogy a rajz stb. cuccokat (ha nem adnak ilyen HF-et) bent tartják, és ott adják nekik ami kell (mindenkinek mindenből ugyanolyan van, a suli szerezte be).
Marci azt mondta, hogy tetszett neki az első két nap, csak ami rossz, hogy valami rettenetesen elfárad, nagyon nehezen edződik hozzá a koránkeléshez. Remélhetőleg ez majd javul., mert mire hazaérünk, olyan mintha egy olyan zombi lenne, aki nagyon bal lábbal kelt fel.
Ja, a gyerekek nem is tűnnek durvának, szerintem . Azt hiszem talán 4 auti van Marcival együtt, ami 9ből nem egy jó arány, de nem tűnt úgy,hogy extrémek lennének, úgyhogy talán lehet őket kezelni.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22306

Ja és bocsánat, hogy nem reagáltam rátok , de ritkán olvasom most a fórumot, és most olvasgatok vissza:)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22307

Sünöcske, hát merek én ellenkezni...? :woohoo:

Bundáskenyér, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Marcoverde, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22308

Szanya:

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.t.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22309

Marcoverde, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22310

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
bundaskenyér, írtam emailt, elég jó segítséget találtam szerintem neked :whistle:

Süni, úgy látom, minden speciális iskolában káosz van, biztosan jobb lesz később mindenkinek!
Írok még, csak most pisilni sincs időm!!

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22311

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Marco:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Úgy megreformálnám kicsit Rózsika agyát :angry: , találnék neki olyan pályamodellt is :whistle: , de nem politizálok! Kicsit nehezen indul idén a szekerem!

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22312

Süni:

Mi a 7:44es busszal mentünk, úgyhogy nem is kéne szólnom semmit :D Sajnos Marci elég nagy alvásigényű, ennyire szerintem nem kéne kibuknia.
Rózsi agyáról : ehhez az egészhez semmi köze nincs Hoffmann Rózsának, ő csak végrehajtó droid. Kicsit magasabb beosztású ember agyával kéne foglalkozni (hadd ne mondjam, milyen szerszámmal).

Szanya: Igen 9kor kezdődik, de nekünk még ez is korai :lol:

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 7 hónapja #22313

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Második nap letudva, a gyerekeim alszanak.
Nálunk is belerázódás van, nagyjából minden iskolai dologba. Ma megint égre földre kerestük a benti cipőt, de lényeg, hogy meg lett.
Hát, kicsit bejött a félelmem, ma már mondták, hogy eléggé támaszkodik G-re, bár többször a lányomra is rászóltak, hogy ne csináljon meg mindent Z. helyett. Nagyon segítőkész, csak így kicsit sokat áldoz fel önmagából, Z. meg nem tud kiteljesedni, önállósdni.
A napirendünk nagyon bejött, minden gyerek imádja, az elsősök is, hiszen képek sokat segítenek nekik. Nagyon lelkesen csinálják, nem túl nagy könyv szerű, mindig, aki ép elmegy mellette, az teszi arrébb a kártyát. Az autikat nem zavarja, a lényeg, hogy értik, tudják követni.
Lesz "osztályállatuk", törpesünit kapnak! Az egyik tanítónő hozza majd be, csak még lábadozik, megműtötték a lábát.
A nem pakolunk mások cuccainál szabályt ma reggel kitettük a padjára, ezzel volt eddig gond. Zsigerből nem megy még ennek betartása, de ha közelít valahová és rászolnak, akkor szépen bocsánatot kér és aznap többet nem pakol. Azon a padon. Auti agy... :S
Oldalmegjelenítési idő: 0.180 másodperc