Tomger, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Waldorf: vannak autik, akik integrálódni tudtak, az EMÚban is mondják, hogy oda is járnak waldorfos autik és jól megy nekik. De ez ritka és felsőbb évfolyamokba járnak ezek a gyerekek, ahol kevesen vannak és nem autiként mentek oda (vagy még nem tudták a diagnózist vagy eltitkolták, de volt olyan, ahol elmondták és a tanítónő annyira különleges volt, hogy így is elfogadta, de ilyenről ezt az 1 esetet tudom, általában be sem hívnak, ha megtudják, hogy bármilyen gond van a gyerekkel). A mostani waldorf osztályok (1-2 évfolyam) ugyanúgy magas létszámmal indulnak. A miénk(= hozzánk közel lévő) speciel 30 főset indít idén, tavaly 28 főset indított (csak elmentek páran, de ez más kérdés). Előtte 26 főset. Mivel a tavalyi évfolyamon extra sokan voltak és a mostani és a következő évfolyamokban is irtó sok gyerek van, így ez még 1-2 évig várható. Azaz nem nyújtja a waldorf jelen pillanatban azt az előny, hogy kevesen vannak egy osztályban. Nincsenek.
Én senkinek sem javasolnám, hogy a waldorf legyen az auti gyerekének a kiszemelt iskola, szvsz nem nekik való. Túl sok függ a tanítón, jóval több, mint ami normál suliban és 26-30 gyereket ennyire liberálisan nevelni úgy, hogy közben terelje a mi kis autinkat, szerintem nem lehet. A normál suliban olyan katonás rend van, hogy ott az NT gyerekek azért nem zavarnak sok vizet, van egy kis plusz energia az auti gyerekre is (nem mindenhol, de erről írtunk már, hogyha nincs túl sok viselkedészavaros egy osztályban, akkor ez igaz). A waldorfban a szabadság miatt ez lehetetlen ennyi gyereknél.
Hogy miért próbálom mégis az NT gyerekemnek most? Abszolút nem kell egyetérteni velem, de én ki nem állhatom a normál oktatási rendszert. A Waldorf a ló másik oldala, ez igaz, de egy 6 éves gyereknek inkább a waldorf hátrányait vállalom be, mint a normál iskoláét.
Nekem a Kincskereső iskola módszere tetszik, ők a montessorinál is jobbak szerintem.
Süni, nekem a montessorival az a bajom, hogy ugyanezt az irányíthatatlanságot éreztem és mostanában ott is 30 fősek majdnem az osztályok. 30 főt csoportokba osztani, 6 csoportot egyszerre, de külön-külön tanítani és kezelni, szerintem erre nem képes senki. Így könnyen el tud szabadulni a pokol szerintem. És érvényét veszti ez a módszer. Legalábbis én ezt láttam a nyílt órákon... 24-en voltak ott a gyerekek és nem is voltak kicsik, de a káosz érzése lejött azért, hogy ha 24 4.-es gyerekkel érzem, hogy ez könnyen káoszba fulladhat, akkor 30elsőssel hogy lesz?