LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Iskolakezdés

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 2 hete #28010

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Champ,
azért is írtam én is,Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 2 hete #28011

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Champ, tényleg nagyon jó lett!
A facebook-on is körbeért, mert megkaptam a M V A-tól értesítésként :)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 2 hete #28017

• April
  • April profilkép
Zorka, már nem akarok erőszakoskodni. Kicsit pihentetem a témát, azért nem is írtam, de így is ideges vagyok azért. Hogy pl. milyen lesz a tanító, mert abban az iskolában ezt végül is egyáltalán nem láttuk.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28018

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Lucy, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28022

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Kimni,

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28027

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Lucy: szerintem ez a tévképzet csak azért van az emberekben, mert Magyarországon a Waldorf a leginkább elterjedt alternatív iskola. Most olvastam egy cikket, állítólag 250 ilyen ovi/suli van Mo-on.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28028

• Lucy
  • Lucy profilkép
  • Nem elérhető
Champ,
az könnyen lehet tényleg.
Ráadásul még gyerekekkel foglalkozó szakemberek sem mindig látnak bele a dolgokba, pl. az egyik óvónő nagyon ajánlgatta nekünk is.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28029

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Lucy Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28055

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Waldorf:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28075

• tomger
  • tomger profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiaim 19 és 12 évesek (a kicsi érintett)
Egyetértek Waldorf ügyben, én sem adtam volna oda, még a nagyomat sem.
De nem elképzelhetetlen hogy van akinek bejön, sőt.

Kimni, hogyhogy nem maradhattok még egy évet? Úgy látom ebben az évben már sokkal liberálisabban kezelik a 6 éves kori kötelező beiskolázást.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28080

Én is nézegetem a Waldorfot, nyílt napon is voltam, és nekem bejönne, ha nem azúzt mondták volna telefonon, hogy nem vesznek el ilyen gyereket, legalábbis a sashalmiba, a óbudait is megkérdem majd. És talán túl sok a szabadság ott és a döntéshelyzet, ami nekik nem az erősségük. Kis vagy kisebb (mint 30) létszámú, Budapest-i osztály, iskola merre van, valaki tud jót? És a Montessouri suliról tapasztalata van már valakinek? A Heltai érdekel főleg.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28081

Nem létezik normál, többségi kis létszámú osztály sehol. Esetleg véletlenszerűen ha nem jön össze megfelelő gyerekszám áprilisban valahol, akkor előfordulhat, főleg vidéken.

A Heltai -momentán- nem integrál autit. A Waldorf sem.

Ez a cikket olvastad már? auti.hu/index.php/gyik/748-friss-diagnoz...zsgalo-bizottsag-ele

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28085

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Tomger, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Waldorf: vannak autik, akik integrálódni tudtak, az EMÚban is mondják, hogy oda is járnak waldorfos autik és jól megy nekik. De ez ritka és felsőbb évfolyamokba járnak ezek a gyerekek, ahol kevesen vannak és nem autiként mentek oda (vagy még nem tudták a diagnózist vagy eltitkolták, de volt olyan, ahol elmondták és a tanítónő annyira különleges volt, hogy így is elfogadta, de ilyenről ezt az 1 esetet tudom, általában be sem hívnak, ha megtudják, hogy bármilyen gond van a gyerekkel). A mostani waldorf osztályok (1-2 évfolyam) ugyanúgy magas létszámmal indulnak. A miénk(= hozzánk közel lévő) speciel 30 főset indít idén, tavaly 28 főset indított (csak elmentek páran, de ez más kérdés). Előtte 26 főset. Mivel a tavalyi évfolyamon extra sokan voltak és a mostani és a következő évfolyamokban is irtó sok gyerek van, így ez még 1-2 évig várható. Azaz nem nyújtja a waldorf jelen pillanatban azt az előny, hogy kevesen vannak egy osztályban. Nincsenek.
Én senkinek sem javasolnám, hogy a waldorf legyen az auti gyerekének a kiszemelt iskola, szvsz nem nekik való. Túl sok függ a tanítón, jóval több, mint ami normál suliban és 26-30 gyereket ennyire liberálisan nevelni úgy, hogy közben terelje a mi kis autinkat, szerintem nem lehet. A normál suliban olyan katonás rend van, hogy ott az NT gyerekek azért nem zavarnak sok vizet, van egy kis plusz energia az auti gyerekre is (nem mindenhol, de erről írtunk már, hogyha nincs túl sok viselkedészavaros egy osztályban, akkor ez igaz). A waldorfban a szabadság miatt ez lehetetlen ennyi gyereknél.
Hogy miért próbálom mégis az NT gyerekemnek most? Abszolút nem kell egyetérteni velem, de én ki nem állhatom a normál oktatási rendszert. A Waldorf a ló másik oldala, ez igaz, de egy 6 éves gyereknek inkább a waldorf hátrányait vállalom be, mint a normál iskoláét.
Nekem a Kincskereső iskola módszere tetszik, ők a montessorinál is jobbak szerintem.
Süni, nekem a montessorival az a bajom, hogy ugyanezt az irányíthatatlanságot éreztem és mostanában ott is 30 fősek majdnem az osztályok. 30 főt csoportokba osztani, 6 csoportot egyszerre, de külön-külön tanítani és kezelni, szerintem erre nem képes senki. Így könnyen el tud szabadulni a pokol szerintem. És érvényét veszti ez a módszer. Legalábbis én ezt láttam a nyílt órákon... 24-en voltak ott a gyerekek és nem is voltak kicsik, de a káosz érzése lejött azért, hogy ha 24 4.-es gyerekkel érzem, hogy ez könnyen káoszba fulladhat, akkor 30elsőssel hogy lesz?

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28087

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Kimni: Én nem húztam vonalat a Montessori és a Waldorf közé! Én mint módszerről nyilatkoztam. Hozzám közelebb áll az előbbi. Minden módszer csak akkor tud működni igazán, ha megfelelő aki csinálja és nem sok gyerek van egyszerre. Egy ember gyerek átláthatósága (amennyit koordinálni tud) nem 30 fő.

Nekem Champ mondata van a fejebe amit azt hiszek az igazgatójuk mondott:-Vagy a mi iskolánk nem Rogers v. a Bp.-i.

Gödön van Waldorf óvoda ide az érzékenyebb, kreatívabb, természetközelibb szülők íratják a gyerekeiket ill. ez fizetős, tehát az aki nem akarja az államiba. Persze rengeteg jó programjuk van a Márton-napi Libakergetős, vagy Waldorf baba készítés, de van olyan amikor lemennek a Dunához és a kis lámpásaikat a vízre bocsájtják este.
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28088

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Süni, igen, a módszer elméletben egészen más kérdés, mint ahogyan a valóságban megy! Én most valamiért a megvalósuló módszerekre gondoltam :) De az elméleti módszerekkel kapcsolatban szerintem is jobb a montessori, hozzám is közelebb áll!
A Kincskeresőt nem ismered? Ők a valóságban is jók szerintem :)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28090

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
A Kincskeresőt nem ismerem. Hé Gödön lakom! ;)

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28092

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Igen, tudom ;) Csak ez egy nagyon spéci iskola és országos híre van, a módszerük egyedi, Vekerdy is szokta emlegetni (szokta volt... mert egy jó ideje mintha csak a waldorfot emlegetné...).

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28093

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
Egyébként tök érdekes ez a felfogásbeli különbség a gyerek taníttatásáról, Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28094

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
A Waldorf-ot annyira nem ismerem, de nálunk is elég nagy a gyerekek döntési szabadsága. Egyenlőre nem érzem azt, hogy ezt a gyerekem, számára végül is előnytelen módon kihasználná. Inkább akkor él vele, amikor egyedüllétre van szüksége, és nem vesz rész a többiekkel a közös, szabad játékban, hanem inkább könyvtárba megy, vagy lefekszik aludni.
A tanulásba nagyon igyekeznek belevonni, ott nem igazán engedik azon önálló döntéseit realizálni, hogy ő most inkább játszana, mint írást gyakorolna. Erre van bent a rengeteg viz. segédlet, motivációra zsetonok.
Ha meg nem akar a többiekkel együtt játszani, akkor jobb is, hogy nem erőltetik.

Válasz: Iskolakezdés 11 éve 1 hete #28096

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
Kimni:
Oldalmegjelenítési idő: 0.182 másodperc