Szerintem két külön dologról beszélünk. Az egy dolog, hogy most mindenre próbálom megtanítani, hogy mit szabad, mit nem, hogyan csináljon dolgokat.
Én arra mondom, hogy nem lehet a jövőt úgy tervezni, hogy már most felíratkozok egy bentlakásos intézménybe, mert majd 30 évesen oda kell beköltöznie.
Amúgy nagyon jók az ötleteid, később biztos mi is alkalmazni fogjuk őket. Készítettem én is énkönyvet, egyenlőre csak pár képpel. De mikor mutattam neki, hogy van benne szabályoldal is, akkor már nem tetszett neki!

De majd nézegetjük, és remélem megszokja. Amúgy nálunk még csak ilyen szabályok vannak, hogy pisilni a wc-be kell és nem a nappaliba, és nem haraphat meg üthet, hanem simogasson és öleljen. Ennyi.
Viszont pont ma derült ki, hogy egy nála nagyobb termetű csoporttársa most lökdösni kezdte, meg ráül, amire az óvónők mondták, hogy szeritntük játékból fajul el ebbe. Latka mondta is, hogy igen szokott ez is történni, de amúgy ő szeret ezzel a kisfiúval játszani, és én ne szóljak bent, hogy ő nem akar játszani ezzel a gyerekkel. No erre lehet például én is csinálok majd a hétvégén valami rajzot, hogyha lökdös mondd ezt, ha rádül mondd azt.
Néha elgondolkozom, hogy hiába képes beszélni, lehet csak jobb lenne pecset használni. Csak nem tudom, hogyan lehet azt elkezdeni. Van ehhez valami alapcsomag, amit meg lehet venni? Vagy azt is mindenki magának készíti? Vagy lehet csak erre a szituációra megcsinálni? Néhány képet kinyomtatok, és kérem, hogy válaszza ki mit szoktak csinálni? Szerintetek? Érdemes pecsezni akkor is ha beszél? És muszáj hozzá tanfolyam?