LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Középiskolára való készülés

Középiskolára való készülés 8 éve 7 hónapja #41562

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Szia evazentai!
Az Én fiam is 7. o.megy
Nem tudok ilyenrôl, hogy aspiknak lenne külön pálya választás.
Tervezem ,hogy
Szeptembertôl utána járok. Az Én fiam jár auti.spec fejlesztésre és ezért a gyógypedagógusunkkal , szoktunk errôl beszélni.
Szerintem fontos lehet, hogy miben jó és mi érdekli. Az Én fiam szereti a szinészetet és az autókat, matematika jól megy Neki. Mi ezekben a témakörökben gondolkodunk.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Középiskolára való készülés 8 éve 7 hónapja #41572

• evazentai
  • evazentai profilkép
Szia Edina!
Akkor egyformán gondolkodunk!
Én is fogok beszélni majd a gyógypedagógusunkkal, csak tartok tőle, hogy nem tud majd ebben segíteni, ezért is gondoltam, hogy elkezdek én (is) kutatni ebben a témakörben.
Szerintem is az alap az érdeklődési kör és a képességek, de ha rendőr, színész vagy kaszkadőr szeretne lenni, akkor ez egy picit nehéznek látszik. És a matek nagyon-nagyon nem megy neki (így sok minden kiesik).
Ti merre laktok?
Mi Dél-Budapesten, a XVIII. kerületben.

Középiskolára való készülés 8 éve 7 hónapja #41573

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Szia evazentai!
Én úgy tapasztalom a családomban lévô aspiknál , hogy olyat amit nem szeretnek , egyszerûen nem csinálnak.max kényszerbôl ideig óráig!
Csak amit szivbôl szeretnek az köti le ôket és azt csinálják. Vagyis az Én fiam hiába szereti a matekot és jó is benne (hozzá teszem ez a fantasztikus matek tanára miatt van) nem szeret legózni nem köti le .Vagyis épitész nem akar lenni. Ellenben autó mérnôk és tervezô nagyon szeretne lenne. Viszont a kommunikácio neki nehezen megy.
A szinészkedés nagyon megy neki , imádja . Csak valakinek elôtte el kel magyaráznia a szöveget. Szóval ez is nehéz ügy . De pozitivan gondolkodunk, az akarat hegyeket mozgat! II.kerben.

Középiskolára való készülés 8 éve 7 hónapja #41587

• evazentai
  • evazentai profilkép
Szia Edina!
Én is úgy gondolom, hogy kell a pozitív hozzáállás.
Kérlek, ha majd tudsz valamit a pályaválasztási tanácsadással kapcsolatban, oszd meg velem is, és ha megtudok valamit, én is jelzem. Bár nem egy körzethez tartozunk, de én elmennék bárhová, ha tudnám, hogy van valahol erre lehetőség. Gondolom, hogy erre inkább szeptembertől van igazán mód...

Középiskolára való készülés 8 éve 7 hónapja #41588

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Szia evazentai! :) Természetesen , írom ha lesz infóm.Szerencsés helyzetben vagyok ,mert iskolában dolgozom . Szeptembertől naprakész leszek. Ami pozítiv hir, hogy a most ballagok között is volt egy aspi srác és sikerült neki a tovább tanulás.Nagyon izgalmas lesz a következő két év az tuti! :)

Középiskolára való készülés 8 éve 7 hónapja #41607

• evazentai
  • evazentai profilkép
Nagyon szépen köszönöm!

Középiskolára való készülés 8 éve 5 hónapja #41794

• evazentai
  • evazentai profilkép
Szia Edina!

Néhány link:
palyaorientacio.munka.hu/altalanos/kerdoiv
palyaorientacio.munka.hu/altalanos/film

Még nem néztem meg őket, én is kaptam.

2016. Szeptember 26-29. lesz a Középiskolák 26. börzéje, mely ingyenes
ujkk.hu/program-reszletek/ifjusagi-haz-uj-galeria/#kb-26

Jó böngészést!

Üdv: Évi

Középiskolára való készülés 8 éve 5 hónapja #41876

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Szia Évi!
Köszi.:)

Amit megtudtam,
Nem érdemes pálya választási Tanácsadóba menni, mert nem értenek az autizmushoz és csak negatív élménye lett a családnak.

Amit érdemes nézegetni mindenképp az alternatív sulik.
Még "térképezem" ,hogy milyenek vannak és mennyiért.
Kérdezgetem itt a Tanárokat , tavaly melyik gyerkőc hová lett sikeresen felvéve.

Középiskolára való készülés 8 éve 5 hónapja #41924

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin

Középiskolára való készülés 8 éve 3 hónapja #42279

• eszabados
  • eszabados profilkép
  • Nem elérhető
  • 19 éves fiam aspie
Sziasztok!

Fiam nyolcadikos, pályaválasztás előtt áll. Asperger szindróma a diagnózisunk. Többségi iskolában négyes az átlaga.
Szíve-vágya, hogy mozdonyvezető lehessen. Nem tudjátok, hol lehet utánanézni, hogy milyen szakmák nem alkalmasak az aspiknak?

Előre is köszi.

Középiskolára való készülés 8 éve 3 hónapja #42280

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
A járművezetés lehet probléma (de egy csomó aspi vezet autót, tehát lehet, hogy ez se gond). Amúgy nem tudok olyasmiről, hogy bármit konkrétan kizárna az aspiság. Még pszichológus is van, meg az orvosok közt is gyakori, pedig ahhoz azért nem ártana a jó empátiás készség. Inkább az egyén konkrét nehézségeit érdemes figyelembe venni szerintem.

Középiskolára való készülés 8 éve 3 hónapja #42281

• eszabados
  • eszabados profilkép
  • Nem elérhető
  • 19 éves fiam aspie
Köszi! Csak azért kérdeztem, mert azt hallottam valahol, hogy egyes szakmáknál kemény alkalmassági orvosi vizsgálat van, és az Asperger kizáró ok lehet.

Más: nem tudom kicserélni az avatár képet.

Középiskolára való készülés 8 éve 3 hónapja #42282

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Igen, ez igaz, ennek utána lehetne nézni. De ha jó képességű és nincs gondja a suliban, akkor kérdés, hogy nem célszerűbb-e levetetni a diagnózist ebben az esetben. A középiskolai felvételi eleve nagyon nehéz, mert kevés suli integrál autit.

Középiskolára való készülés 8 éve 3 hónapja #42283

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Az avatar sikerült úgy látom. Ha le akarod venni, akkor ha rányomsz valamelyik választható képre, akkor leveszi, amit feltettél.

Középiskolára való készülés 8 éve 3 hónapja #42285

• eszabados
  • eszabados profilkép
  • Nem elérhető
  • 19 éves fiam aspie
Nem szeretném levetetni a diagnózist, mert bár egész jól tanul mostanában, viselkedési gond elég sok van. Mindent elhisz, folyamatosan ugratják. Mindig csak a magáét hajtja, nem igazán hallgat meg másokat. Az osztályban kilóg a sorból. Szóval, látszik, hogy más, és a felsős tanárok jól integrálják, külön odafigyelnek rá.

Meg tudom kérdezni a középiskolát, hogy befogadják-e. Azt nem tudom, hogy elvigyem-e orvosi alkalmassági vizsgálatra, mielőtt beadjuk a továbbtanulási papírt. (mert a vizsgálatot csak később kéne megcsináltatni)
Én is középiskolában tanítok, és nálunk is van aspi. (De az enyém gimnázium, és ahhoz, hogy hozzánk jöjjön, jobban kellene tanulnia.)

A régi profilképet nem hagyja kicserélni a rendszer egy frissre.

Középiskolára való készülés 8 éve 3 hónapja #42286

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nekem most simán cserélte. Próbáld azt, hogy először a választhatót állítod be és mented el, és utána töltesz fel újat.

Értem. Akkor tényleg a középiskolát kellene megkérdezni, egyrészt, hogy egyáltalán fogadnák-e, meg talán oda tudják adni az eü. alkalmassági feltételrendszerét. Ez tényleg egy érdekes felvetés, eddig nem merült fel a fórumon. Utánanézek a jogszabályoknak.

A gimnázium, ahol tanítasz, az alapító okiratában is szerepelteti az autizmust? És sikeres a dolog?

Megírnád nekem a fiad jelenlegi suliját privátban?

Középiskolára való készülés 8 éve 3 hónapja #42287

• eszabados
  • eszabados profilkép
  • Nem elérhető
  • 19 éves fiam aspie
A Gimnázium alapítò okiratában szerepel at autizmus. Kettõ Iilyen gyerekünk van, mindkettõ kimagaslòan tehetsèges. As egyikhez jár utazò gyògypedagògus, osztályfõnöke vette a fáradságot ès utánanèzett sok mindennek, ès az én tanacsaimat is elfogadta.

Középiskolára való készülés 8 éve 3 hónapja #42288

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Mázlisták... Nem sok ilyen van.

Annyit találtam eddig, hogy a pályaalkalmasságit a fogadó iskola iskolaorvosa csinálja, (vagy egy központi helyen csinálják az iskola megbízásából) és a jogszabályban van egy űrlap, amin azt kell ikszelgetnie az orvosnak, hogy milyen tevékenységekre nem alkalmas a jelölt, pl. "Jó beszélőképességet igénylő munka végzésére nem
alkalmas": net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99800033.NM
Viszont ez nem tartalmaz listát arról, hogy x betegség vagy állapot konkrétan mit zár ki. Még keresgélek, hogy van-e ilyen. Nem kizárt, hogy van, mert pl. a jogsinál felsorolják a jogszabályban, hogy mik azok a betegségek, amivel nem kaphat az ember jogosítványt.

Középiskolára való készülés 8 éve 3 hónapja #42289

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Találtam valamit: www.hrportal.hu/hr/nem-minden-munkara-al...rbeteg-20110405.html
Attól függetlenül, hogy cukorbetegségről szól a cikk, gyakorlatilag nekünk is választ ad.

Egyéni elbírálás van: "A munka és foglalkozás-egészségügyi szakértő elmondta: nem lehet egy adott betegség alapján kategorikusan kijelenteni, hogy valaki nem alkalmas egy adott munkára, ez mindig az adott állástól, annak egészségügyi kockázataitól, a betegség stádiumától - beleértve az összes tényezőt - függ - húzza alá Grónai Éva. Általános útmutatás tehát nem adható, minden esetben az adott egyénre és helyzetre vonatkozóan kell a döntést meghozni." .
Viszont a járművezetésre konkrét jogszabály vonatkozik: "A járművezetéssel kapcsolatos foglalkozások hivatásszerű gyakorlását - ideértve a repülőgép- és hajóvezetés speciális szempontjait is - külön jogszabályi előírások korlátozzák. /33/1998. (VI. 24.) NM rendelet/"

Középiskolára való készülés 8 éve 3 hónapja #42290

• eszabados
  • eszabados profilkép
  • Nem elérhető
  • 19 éves fiam aspie
Köszi.

Sokat segítettél. :)
Az asztali gépem nem mutatja az új profilképemet, csak a tablet. Ez egy rejtély.
Oldalmegjelenítési idő: 0.149 másodperc