Sziasztok,
Feléleszteném kicsit ezt a fórumot

Nálunk most aktuális az iskola keresés. Megdöbbenve láttam, hogy milyen sok iskola fogad autit. Nem tudjuk, merre szeretne menni, így gimiket céloztunk meg. De nem tudom, hogy melyik erős, versenyistálló és melyik "sima". Jó tanulók közé tartozik a fiam, 4-es és 5-ös minden tantárgy, így a gimi nem is annyira tűnik elrugaszkodott elképzelésnek. Úgy vélem így kaphat még minimum 4 évet a pályaválasztásra. Persze jártunk tanácsadóban, de érdemi segítséget nem kaptunk

A kérdésem, hogy tudtok-e tippet adni, hogy hol lehet utána járni, egy iskola mennyire erős? Gyakorikérdések oldalon vannak infók, de a sértett volt diákoktól nem remélek hasznos infót. 4 tetsző suliba elmentünk, 3 maradt bent esélyesként, de fel kellene töltenem a jelentkezési lapot majd még pár sulival.
Óbudaiak vagyunk, így a környéken nézelődtem, max 1 óra utazással, max. 1 átszállással kerestem az iskolákat. Ami bejött:
1. GyermekekHáza: ez 2 átszállásos, de nagyon-nagyon bejött a gyereknek, sajnos a magatartás tavaly 3-as lett, így nem sok esélye van

Ha esetleg behívják szóbelire, talán el tudja majd magyarázni, hogy az autizmusa miatt lett kivételesen 3-as

De nem igazán látok rá esélyt... Mindegy, a remény hal meg utoljára..
2. Addetur: anyám, hát ott egy újabb szintre emelték az integrációt :o, a gyerek az ebéd/ebédlő hiánya miatt el akarta vetni, de aztán megbeszéltük, hogy megoldjuk az ebédet másképp... Hát az a suli a bestof2... Tetszik, hogy kiemelték, nem a felvételi pontszám fog számítani... Lehet, hogy rossz írásbelivel is felveszik, mert tudják hogy mennyit ér az a vizsga...
3. Varga István -> ez utolsók közé fog kerülni, de a közgáz és a közelsége miatt bejött a gyereknek. Akár papucsban is átsétálhat, annyira közeli... A közgáz meg szerintem bejönne a gyereknek, szereti a matekot... És van ebéd, ebédlő

Ez egy elég sarkalatos pont nálunk

Amikről infókat keresek:
Kerék Gimi
Újpesti Könyves Kálmán
Újpesti Csokonai
Újpesti Bródy
Újpesti Károlyi
Budenz
Könnyítéseket kapott (pc, számológép, idő, helyesírás alóli felmentés), határozat is megvan a felvételihez, tök korrekt volt a PedSzolg... Szeptemberben jeleztem, hogy kellene mielőbb a vizsgálat, mert aktuális és mert könnyítéseket szeretnénk a felvételihez... Októberben mehettünk is... Mindent kiírtak, amit kértünk. Eddig nem volt könnyítése, de a felvételi elég nagy hangsúlyt kap, emiatt fontosnak gondoltam. Szerencsére a mostani suliban alapból differenciálták, helyesírásból pl.nem értékelte a magyar tanár... Mondta, hogy nem akarta nagyon lehúzni a dolgozatainak jegyét, mer látja, hogy tanul és nem azért nem megy neki, mert lusta... Tök érdekes, mert a szabályokat szépen elmondja, de használni nem tudja... Igaz, egy autinál ez már-már alap

Szóval, ha valakinek esetleg lenne infója a fenti 6 suliból 1-1-re azt megköszönném.
Boldog Új Évet mindenkinek!