LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Középiskolára való készülés

Középiskolára való készülés 5 éve 9 hónapja #47149

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Geszter,
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Középiskolára való készülés 5 éve 9 hónapja #47150

• Geszter
  • Geszter profilkép
  • Nem elérhető
Miri,
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Középiskolára való készülés 5 éve 9 hónapja #47151

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető

Középiskolára való készülés 5 éve 9 hónapja #47152

• Geszter
  • Geszter profilkép
  • Nem elérhető
Oké, nagyon köszönöm. Akkor nagyon időben el kell kezdeni mindent intézni.

Középiskolára való készülés 5 éve 9 hónapja #47153

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Szívesen. :)

Középiskolára való készülés 5 éve 9 hónapja #47154

• Geszter
  • Geszter profilkép
  • Nem elérhető

Középiskolára való készülés 5 éve 9 hónapja #47174

• latonya
  • latonya profilkép
  • Nem elérhető
Geszter,
8 éves ASDs kislány

Középiskolára való készülés 5 éve 9 hónapja #47175

• latonya
  • latonya profilkép
  • Nem elérhető
8 éves ASDs kislány

Középiskolára való készülés 5 éve 9 hónapja #47180

• Geszter
  • Geszter profilkép
  • Nem elérhető
Latonya,
köszi, abszolút jogos a figyelmeztetés. Akkor úgy tűnik, kevesebbet veszítünk, ha nem szerzünk SNI-s papírt, legfeljebb nem lesz olyan jó a felvételije. Úgysem szánjuk nagyon erős gimnáziumba. Ha meg azt nézem, mennyit fejlődött szövegértésből pl. az elmúlt két évben, akkor az is lehet, hogy nyolcadikig behozza nagyjából a lemaradásait ezen a téren, és gyorsan megérti a feladatokat...

Középiskolára való készülés 5 éve 4 hónapja #47574

• Márton tóth
  • Márton tóth profilkép
  • Nem elérhető
  • Sziasztok! Autista vagyok!
Autistaként szerintetek felvesznek mozdonyvezető-nek?
Ω@ฯ©|

Középiskolára való készülés 5 éve 4 hónapja #47576

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Szerintem ahhoz speciális végzettség kell, tehát a kérdés az, hogy az adott iskolába felvesznek-e. A szakmáknak általában van egy alkalmassági listája, a középiskolába jelentkezéskor ezt szűrik. Azt kell megnézni, hogy ennek a szakmának mi pontosan az alkalmassági feltétele. De hogy ennek hol lehet utánanézni, arról fogalmam sincs. Talán a felvi.hu -n? Vagy a suli oldalán esetleg.

Középiskolára való készülés 5 éve 1 hónapja #47764

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Sziasztok!!!
Lassan szó szerint ezer éve nem jártam erre. Nálunk most van a felvételi Kingánál, (nyolcadikos, Aspergeres). Most kezdek aggódni, mégpedig azon, ahogy ő aggódik. Nagyon stresszelt ez az utolsó év felvételi nélkül is. Félek, hogy így jól alulteljesít.
Igazából az a kérdésem, hogy tudtok-e olyan gimit, ahol nem SNI státusszal is fogadnak és elfogadó, normális a suli (Érd és vonzáskörzete). Mint B verzió...

Meséljetek, kivel mi van??

Középiskolára való készülés 5 éve 1 hónapja #47765

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Nahát, Manka!
Gimit azt nem tudok arrafelé. Amúgy mizujs?

Középiskolára való készülés 5 éve 1 hónapja #47766

• Manka197
  • Manka197 profilkép
  • Nem elérhető
  • Lányom 9 éves Asperg, fiam 7 éves auti
Nahát, ez jó hír, hogy tudtok integrálóba járni. Én nemtudom, bírnám-e a rám háruló plusz munkát a tanulásban...
Petinek jó a suli, ötödikes, tiszta hepi gyerek. Szegregált. Kapott egy enyhe ért fogy diagnózist is, ami reális. Ő jó helyen van. Írj(atok), akár emailen is!

Középiskolára való készülés 3 éve 7 hónapja #50431

• airelle
  • airelle profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok! Rég jártam itt, főleg olvasgatok. Felfrissíteném ezt a témát! Budapestiek közül kinek hova sikerült beiskolázni a gyerkőcét nyolcadik után az elmúlt években? Minden tapasztalat érdekel, gimnázium, szakközép, szakiskola, állami vagy alapítványi. Nagyon küzdünk a figyelem megtartásával, szerintem árnyék nélkül nem fogja tudni megírni a fiam felvételit, árnyékot meg gondolom a szakértői nem javasol az írásbelikre.

Középiskolára való készülés 3 éve 7 hónapja #50434

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Szia Airelle!

Nem tudom, hogy egyáltalán segítő személy engedélyezhető-e. Nem hinném. Miért, van árnyékotok a suliban?
Én nem is viszem el az enyémet felvételizni, mert semmi értelme. Egyébként az SNI-s gimnáziumok egy része nem kér felvételit. Nézd meg, hogy az iskolakeresőbe milyen infókat írtam be, azért abból sok minden kiderül.

Középiskolára való készülés 3 éve 7 hónapja #50435

• airelle
  • airelle profilkép
  • Nem elérhető
Árnyékunk nincs, de asszisztens van, aki néha visszatereli mondjuk egy dolgozathoz, hogy ne az ablakon bámészkodjon ki helyette :) Nem érzi a számonkérések súlyát, éppen ezért nem jó nekünk ez a felvételis rendszer.

A térképet már végignéztem és azt láttam az iskoláknál, hogy majdnem mindenhova kell a felvételi, max. lehet ilyen-olyan könnyítést lehet kérni, amit vagy elfogad az iskola, vagy nem. Egyedül a Tüskevárnál olvastam határozottan, hogy nincs felvételi. Van még ehhez hasonló iskola?

Középiskolára való készülés 3 éve 7 hónapja #50436

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Akikről tudok, hogy mostanában középiskolába mentek, azok megírták a felvételit, tehát erre nézve nincs pontos infó.
De célszerű szerintem megírni a felvételit, ha van rá bármi esély, hogy megírja.

Középiskolára való készülés 2 éve 2 hónapja #57089

• Bettica77
  • Bettica77 profilkép
  • Nem elérhető
Sziasztok,

Feléleszteném kicsit ezt a fórumot :) Nálunk most aktuális az iskola keresés. Megdöbbenve láttam, hogy milyen sok iskola fogad autit. Nem tudjuk, merre szeretne menni, így gimiket céloztunk meg. De nem tudom, hogy melyik erős, versenyistálló és melyik "sima". Jó tanulók közé tartozik a fiam, 4-es és 5-ös minden tantárgy, így a gimi nem is annyira tűnik elrugaszkodott elképzelésnek. Úgy vélem így kaphat még minimum 4 évet a pályaválasztásra. Persze jártunk tanácsadóban, de érdemi segítséget nem kaptunk :(
A kérdésem, hogy tudtok-e tippet adni, hogy hol lehet utána járni, egy iskola mennyire erős? Gyakorikérdések oldalon vannak infók, de a sértett volt diákoktól nem remélek hasznos infót. 4 tetsző suliba elmentünk, 3 maradt bent esélyesként, de fel kellene töltenem a jelentkezési lapot majd még pár sulival.
Óbudaiak vagyunk, így a környéken nézelődtem, max 1 óra utazással, max. 1 átszállással kerestem az iskolákat. Ami bejött:
1. GyermekekHáza: ez 2 átszállásos, de nagyon-nagyon bejött a gyereknek, sajnos a magatartás tavaly 3-as lett, így nem sok esélye van :( Ha esetleg behívják szóbelire, talán el tudja majd magyarázni, hogy az autizmusa miatt lett kivételesen 3-as :( De nem igazán látok rá esélyt... Mindegy, a remény hal meg utoljára..
2. Addetur: anyám, hát ott egy újabb szintre emelték az integrációt :o, a gyerek az ebéd/ebédlő hiánya miatt el akarta vetni, de aztán megbeszéltük, hogy megoldjuk az ebédet másképp... Hát az a suli a bestof2... Tetszik, hogy kiemelték, nem a felvételi pontszám fog számítani... Lehet, hogy rossz írásbelivel is felveszik, mert tudják hogy mennyit ér az a vizsga...
3. Varga István -> ez utolsók közé fog kerülni, de a közgáz és a közelsége miatt bejött a gyereknek. Akár papucsban is átsétálhat, annyira közeli... A közgáz meg szerintem bejönne a gyereknek, szereti a matekot... És van ebéd, ebédlő :D Ez egy elég sarkalatos pont nálunk :D
Amikről infókat keresek:
Kerék Gimi
Újpesti Könyves Kálmán
Újpesti Csokonai
Újpesti Bródy
Újpesti Károlyi
Budenz

Könnyítéseket kapott (pc, számológép, idő, helyesírás alóli felmentés), határozat is megvan a felvételihez, tök korrekt volt a PedSzolg... Szeptemberben jeleztem, hogy kellene mielőbb a vizsgálat, mert aktuális és mert könnyítéseket szeretnénk a felvételihez... Októberben mehettünk is... Mindent kiírtak, amit kértünk. Eddig nem volt könnyítése, de a felvételi elég nagy hangsúlyt kap, emiatt fontosnak gondoltam. Szerencsére a mostani suliban alapból differenciálták, helyesírásból pl.nem értékelte a magyar tanár... Mondta, hogy nem akarta nagyon lehúzni a dolgozatainak jegyét, mer látja, hogy tanul és nem azért nem megy neki, mert lusta... Tök érdekes, mert a szabályokat szépen elmondja, de használni nem tudja... Igaz, egy autinál ez már-már alap :)
Szóval, ha valakinek esetleg lenne infója a fenti 6 suliból 1-1-re azt megköszönném.

Boldog Új Évet mindenkinek!

Középiskolára való készülés 2 éve 2 hónapja #57090

• Szanya1
  • Szanya1 profilkép
  • Nem elérhető
  • admin
Szia Bettica77!

Én drukkolok, de nagy vonalakban esélytelen, hogy ezekről infót kapj itt (kivéve Addetur, esetleg Budenz). Mindazonáltal még a jelentkezés előtt mindegyikkel beszéld meg, hogy valóban felvennék-e a gyereket, ha beadjátok a papírt.
Arról nem tudok írni, hogy melyik iskola mennyire hajtós, de az Addetur meg a Budenz jellegénél fogva gondolom megértőbb. Szerintem a fb-on a kerületi csoportban nagyobb sikerrel járhatsz infók tekintetében.

BUÉK!
Oldalmegjelenítési idő: 0.150 másodperc