LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Szegregált óvodai csoport

Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #300

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Ismer bárki is szegregált óvodai auti csoportot Budapesten, ahol "jó gyakorlat"szerint folyik a fejlesztés?
-PECS, TEACH, egyéni fejlesztési terv, vizuális megsegítés és személyi segítő?
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #303

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Tudom, hogy nincs.
De gondoltam megkérdezlek benneteket is, mielőtt az oktatási államtitkárságot faggatom erről! ;)

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #304

Azontúl, hogy egyetértek az államtitkárság megkeresésével, azért azt javaslom, hogy nézd végig az összes EGYMI-t, mert az, hogy valakinek valami nem tetszik, vagy nem felel meg, az szubjektív. És nincs minden iskolából-óvodából közvetlen tapasztalatunk! Max. kerületi szinten tudsz reklamálni, hogy a körzetes óvodákban nincs megfelelő fejlesztés. Mivel az ottani ovikat megnézted. (Arról meg nem is beszélve, hogy sok helyen használják a TEACCH-et, csak rosszul!)

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #305

Zuglói Benedek EGYMI:
www.valtozzavilaggal.hu/intezmenyek/benedek.htm
Pl.: "Tanári módszertani szabadság (drámapedagógia, művészetterápia, egyénre szabott differenciálás, különböző terápiák: Delacato-alapozó mozgásfejlesztés, Porkolábné-féle fejlesztő program óvodás és kisiskolás korban, Sindelar részképességeket vizsgáló és fejlesztő terápia, Frostig-terápia, logopédiai terápiák, Gósy-féle beszédészlelés, beszédértés terápia, Meixner-féle diszlexia prevenció/reedukáció, diszgráfia reedukáció, Dékány-féle diszkalkulia terápia, TEACCH program; PECS- képes, kommunikációt segítő módszer; ELA-terápia alkalmazása)"

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #306

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Kerületi szinten nincs szegregált autista óvodás csoport.
3 integráló óvoda van, ahol érzékenyítve vannak az óvónénik, utazó gyógypedagógus jár hetente a gyerekhez és délelőtt van asszisztens, 2 csoportban van 1-1 autista gyerek, az asszisztens köztük ingázik.
Nem reklamálni szeretnék az oktatási áll.titkárságon, hanem kedvesen információt kérni. Figyelem felhívásnak szánom.
Az pedig, hogy melyik EGYMI mit ír a honlapjára, nem sokat számít. A Benedekből is hozta már el egy mentorszülő a gyermekét 1 év után, PECS-et nem használtak!!!!

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #307

Igen, ez van mindenhol, amit írsz. Nálunk is 2 gyerekre vesznek fel 1 asszisztenst (ha egyáltalán).
Megnézem ezt a Benedeket most már, kíváncsi vagyok mit használnak és mit nem, annyira dicsérte az egyik gyógypedagógusunk. Kiírják, hogy TEACCH és nincs PECS? Ezt látnom kell. És megkérdezem, hogy miért nincs.
Erre nagyon kíváncsi leszek, mit mondanak majd az államtitkárságon. Tartok tőle, hogy semmi használhatót.

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #308

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Persze, hogy semmit nem mondanak!
Jó esetben halvány lövése lesz az ügyintézőnek arról, hogy mi az autizmus specifikus fejlesztés, rosszabb esetben látta az Esőember filmet, és ennyit tud az ügyről.

De kíváncsi vagyok, mégis mit mondanak erről, majd megírom!

A kisfiú akit elhoztak a Benedekből 1 év után, most kezd PECS-et tanulni az Autizmus Alapítványnál,ezért írtam az előzőeket.

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #320

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Voltam az Oktatási Hivatalnál:

gondolom hallottátok, hogy állami kézbe veszi a kormányzat az oktatást az óvoda után, magyarul nem az önkormányzat feladata lesz ezután, hogy a gyermekeinket beiskolázza, hanem állami feladat lesz.

Mit hoz ez ?
Iskola összevonásokat, költség csökkentést, nem kell kerületen belül megoldani az elhelyezést, kijelölhetnek Isten háta mögötti intézményt is, bentlakásost is :evil: , ha kéred , ha nem !
Sok minden más is szóba került, majd beszámolok róla.

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #321

Igen, olvastam.

Ez dermesztő. Viszont megeshet, hogy akkor felszámolják a körzeteket is! Ez esetben, ha van az iskolától befogadó, akkor elképzelhető,hogy más kerületbe is lehet vinni a gyereket!

És hova fog tartozni akkor a TKVSZRB? Kinek jelent, kin kér számon? Egyáltalán marad a rendszere?

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #322

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Minden tanköteles korút vizsgálni fog a TKVB , utazó bizottságok is lesznek, járják a településeket.
Az SNI gyermekek testvérei automatikusan hátrányos helyzetű besorolást kapnak, rákerül a törzslapjára, akkor is ha a szülők palotában laknak és saját gyógypedagógusa van a gyereknek (ezt így mondta az ügyintéző).
Ugyanígy hátrányos helyzetű lesz az a gyerek, akinek nincs fürdőszobája. eszem megáll!
Állami feladat lesz az oktatás, tehát az illetékes kormányhivatal lesz a felügyelő szerv.
A körzetekről nem hallottam semmit, de ez vidéken nagy gond lesz, gyakorlatilag a szegregáltan tanítható autisták vidéken heti iskolákba kényszerülnek majd, mert így költséghatékonyabb. Jórészt már most is így van.

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #324

Ez elmebaj. :(((((((((((((((((((

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #329

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Igen.
Én szeretem a hazámat és soha nem gondoltam volna, hogy így döntök, de megbeszéltük a családdal, hogy alapos felkészülés után, de pár éven belül elköltözünk Magyarországról.
Az utolsó kapcsolja le a villanyt! :angry:

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #330

Hol jobb? Én attól félek, hogy a fiamnak nehéz lenne az angol, mivel még a magyarral is gondja van. Márpedig ha elköltözünk, azt miatta tennénk. Ráadásul nekem Ausztria lenne magátólértetődő, de a német még nehezebb.
De azt sem tudom, hol van jobb auti fejlesztés és felnőttkori ellátás! Vagy pl. mi a helyzet az autistát alkalmazó munkahelyekkel.

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #331

Viszont az osztrák helyzetnek utána tudok kérdezni, ha valakit érdekel.

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #336

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Anglia az etalon , Hollandi ami jónak mondható .A németek tőlünk tanulnak , legalábbis a szellő suliban német.o-ból a mi kisérleti első osztályunkban , volt gyakorlaton Fiam imádta , mert ugyan úgy nem tudta a magyart mint Ő :lol:

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #339

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Most találtam .
Felvételi lehetőség autista csoportba óvodáskorú gyerekeknek
2011. augusztus 01.
Autista csoport indul szeptember 1-től a Hidacska Fejlesztőházban (XI. ker. Bornemissza térhez
közel) Várják a 3-6 év közötti gyermekeket,
szakértő gyógypedagógussal, autizmus specifikus programmal. További részletek: Erdélyi
Kriszta 30/383-69-81
1

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #340

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Most induló magánóvoda, miután 7 gyerekre 2 felnőtt lesz, az egyik zenepedagógus, főként jó képességű és nem hangérzékeny gyerekeknek való.

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #341

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
Lehet , nem ismerem milyen.

A hangérzékenységen nekünk , pont a zene óra segített a Koraiban 4 évesen .
Szeptemberben , fogta a fülét , síkított , elbujt a szekrénybe a párnák közzé , tombolt, a zene óra alatt .Íszonyú volt nézni , hogy szenved az alatt a fél óra alatt . :(

Fél évkor már hangszereken játszott a fiam, Boldogan és mindent elsőnek akart csinálni . . :)
Nekünk bejött .

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #343

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Mi is jártunk zeneterápiára, de a végén a terapeuta mondta ki, hogy többet árt, mint használ.
Igaz, nálunk régóta tart a hangérzékenység és nagy fokú, az elmúlt 1-2 hónapban kezdett enyhülni kissé. De a tévét még némán nézi, mi pedig esténként fejhallgatót használunk. :)

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #344

Húúú! Nálunk ennyire nem súlyos, tévé, rádió normál hangerővel mehet, a zeneterápiát is bírja, de ha valaki kiabál, vagy sikít, abból nagy sértődés van, és a továbbiakban a hangoskodó jelenlétében fülbefogás. De van, akinek meg is előlegezi a "bizalmat". :S
Oldalmegjelenítési idő: 0.179 másodperc