LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Szegregált óvodai csoport

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 6 hónapja #555

Szia!
Nem nagyon írtunk a Hidacskáról semmit, mivel nem próbáltuk. Nyilván, ha az Aureus Alapítvánnyal együttműködve működik, akkor a TEACCH szakszerűsége megvan. Nem merült fel, hogy csak aspik mehetnének, ezt honnan vetted?
Csak annyit írtunk, hogy nem lesz jó a felnőtt-gyerek arány, pontosan úgy, mint általában mindenhol (mivel nagyon alacsony az állami támogatás mértéke).
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 6 hónapja #556

• laurana951
  • laurana951 profilkép
"Most induló magánóvoda, miután 7 gyerekre 2 felnőtt lesz, az egyik zenepedagógus, főként jó képességű és nem hangérzékeny gyerekeknek való."
ez hangzott el. Ebből, tapasztalataim szerint a "zenepedagógus", "főként jó képességű" és "nem hangérzékeny" ami nem fedi a valóságot. A gyerekszámról nem tudok nyilatkozni, mert most 3 gyerek van még csak, mivel most indultak.
És amennyire tudom, semmilyen állami támogatást nem kapnak egyébként. Szerintem egy jó kezdeményezés, mert máskülönben a nem szobatiszta, nem kommunikáló, kb 1-1,5 éves szinten is alig lévő 5 éves gyerekemet hova tudnám tenni? Sehova nem vennék fel, nem találtam más alternatívát, ahol közösségben is van és ennyire specifikusan fejlesztik. (TEACCH, Pecs, zeneterápia, egyéni fejlesztés,....)

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 6 hónapja #557

Így már értem. 3 gyerekkel a dolog nyilván még ideális, de gondolj bele, 7 súlyosabb gyerekre szerinted elég 2 felnőtt? Szerintem még kifejezetten jól funkcionáló gyerekeknél is jó, ha van legalább 2 gyerekenként 1 felnőtt (nekem ez a tapasztalatom).
Tehát erre vonatkozott a "jó képességű", hogy 7 jó képességű gyerekre inkább elég 2 felnőtt, mint 7 nem jó képességűre. Hangérzékeny gyerek mellett meg nem biztos, hogy ideális a zenélés, de ehhez én nem tudok hozzászólni, mivel az enyém annyira nem hangérzékeny.
Húúú állami támogatás nélkül azért ez kemény lesz.
Nagyon jó kezdeményezés! Remélem, sikeres is lesz! És remélem, hogy lesz állami támogatás!

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 6 hónapja #558

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
A legnagyobb gond az lesz, ha nem kapja meg az óvoda státuszt, mert tanköteles kortól, 5-6 évesen kötelező a gyereket óvodába vinni, vagy marad a fejlesztő felkészítés.
Nem ellendrukker vagyok, sőt!

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 6 hónapja #559

Igen, az tényleg nagyon lényeges. Te tudtad, hogy SNI gyerek kérhet halasztást? Ha ezt korábban tudom, kérünk még egy évet, és akkor lehetett volna Edina az asszisztensünk. :(
Bár ki tudja, lehet, hogy az asszisztensi szerződés határozott idejű, és akkor még lehetséges ez is következő évtől.

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 6 hónapja #560

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Tudtam, sőt mi meg is kaptuk, az óvodára is. Viki tavasszal múlt 5 éves és csak 2012-ben kell megkezdenünk az óvodát.
remélem addigra összejön...

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 4 hónapja #1675

Vegyes csoport, tehát az autisták és Down-osok, értelmi fogyatékosok együtt, de használnak idéntől vizuális segítségeket!
Benedek EGYMI, 14. kerület!

Válasz: Szegregált óvodai csoport 12 éve 2 hete #17417

• wertzuz
  • wertzuz profilkép
Sziasztok!
Voltunk a héten a Prizma óvodában. Kisfiam 3,5 éves, nem beszélő, nem szobatiszta auti. Bár nem kifejezetten autista gyerekek vannak, befogadják Gergőt. Mivel Káposztásmegyeren lakunk és itt nincs olyan ovi, ahol autista csoport lenne, max integráló, így kénytelenek voltunk máshol keresni. A zuglói lett volna a legjobb, mert van kifejezetten auti csoportjuk, de mivel nem vagyunk kerületi lakosok, azonnal eltanácsoltak mikor kiderült, hogy nem beszél a kisfiam. Utána már azt mondták egyáltalán nem is férne be a csoportba még ha kerületiek lennénk se. :angry:
Sajnos Óbuda, vagyis a Szellő, vagy a San Marco borzasztóan messze van nekünk. Így valamennyire örülök a Prizmának. Bár nincs náluk autizmusra szakosodott ember. Csak gyógypedagógus.
Így azért jó lenne olvasni véleményt, mennyire hátráltatja majd ez a kisfiamat, hogy ide kerül? Mivel 107 cm, és 17 kiló, a bölcsiből nagyon szeretnék, ha eltűnne. Igaz mi is nagyon el szeretnénk hozni onnan (külsérelmi nyok vannak rajta rendszeresen). De mivel erről az oviról semmit sehol nem lehet olvasni, így kicsit elbizonytalanodtam. Szeptemberben kezdjük, akkorra beveszik.
Ha bárkinek van valami infója a Prizma oviról, nagyon hálás lennék, ha írna.
És a vélemények is érdekelnének, mennyire lesz esetlegesen neki hátrány ez az ovi.

Köszi!
Oldalmegjelenítési idő: 0.127 másodperc