LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Óvoda, iskola

Téma: Szegregált óvodai csoport

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #345

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Ez a hangérzékenység egy érdekes dolog. Andris utál néhány körforgalmat, reklámot a tv-ben, jelzőlámpákat. A jelzőlámpák Karintiában viszont nem zavarták se a körforgalmak. Kipróbáltuk más autóval az utat, felvettük videóra a hangokat. A kis videón szereti visszanézni pedig ott a saját "szenvedését nézi" és akkor nem fogja be a fülét. Sőt az egyszervolton a Zivatar lánykát utálta, de mindig rákattintott. Ki érti ezt.:)
De változnak ezek az érzékenységek, van amit egy idő után kezd tolerálni, van ami teljesen megszűnik.
Most a mikróval lehet felkergetni az emeletre.
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #346

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
  • 10 éves középsúlyos auti kislányom van
Remélem én is, hogy tovább csitul az érzékenysége, látom már a jeleit!
Nálunk nem bizonyos hangokra ugrik, hanem minden zaj zavarja, elviseli persze, mert nem tehet más, de ha elér egy szintet kitör, jön a pánikroham.
Ezt azért igyekszünk elkerülni.

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #350

:ohmy: A zivatarlányka nálunk is ugyanígy megvolt!!!!! Utálta, és folyton hallgatta! Én meg megőrültem tőle. :woohoo:

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #354

Jut eszembe, a Háztáji nótával hogy álltok? :cheer:

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #355

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Mi már több, mint 1 éve látogatjuk az oldalt. A Háztájiból csak egy-két állatot nem csipázott.
Én amitől megörülök az a bicikli, bicikli vánszorog a bicikli...stb, volt egy farkas szörnyű éhes, szörnyű mérges. Sajnos már nagyon tudja kezelni és tudja visszajátszani. Ettől a bátyja enyhén szólva ideges lesz. Vannak időszakok amikor a repertoár kb.3-4 és nem változtat. Ti játszotok is az egyszervolton? Mi sajnos nem.
Viszont fotóalbumot néz, házi videóinkat(fényképezővel csinálom) letöltött Thomasokat néz. És ami bámulatos, ha eldugom a gépen amire rákattan, hogy pihenjek :blush: , hát egy-két alkalom és már tudja hol találja, van hogy én felejtem el.

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #356

Még 2 éves se volt, mikor a számítógépeket már készségszinten kezelte. A Montessori tornyot nem tudta összerakni, nem evett egyedül, nem beszélt, nem is nagyon voltak önállósági törekvései, de a számítógépet már egérrel, touchpaddal, ülve-állva-fejenállva is tudta használni. :laugh:
A kedvenc weblapjait be tudja írni a címsorba (a kezdőbetűt, és a legördülőből megtalálja), a meséit elindítja a media playerből, a zenéket szintén, albumok közt váltogat, a játékos oldalakon simán játszik. A youtube-ot nem engedem neki egyedül használni, a többinél hagyom érvényesülni.
Nálunk is volt a bicikli... :laugh: Nekünk is volt ismétlős időszak, de akkor nem 3-4 ment, hanem folyton ugyanaz. Szerencsére nem tartott sokáig.
Igen, nálunk is ez van, addig kattogtat, míg mindent megtalál. Gondolom szókép alapján ismeri fel a mappákat, mivel csak pár betűt ismer.
Az autisták tanításában egyértelműen alapvető fontosságúnak kéne, hogy legyen a számítógép. Remélem egyszer eljut addig ez az ország, hogy rájönnek, hogy a katedrán való szövegelés helyett célszerűbb interaktív vizuális anyagokat használni (még NT gyerekeknél is).

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #357

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Nálunk a nagy fiam volt ilyen ügyes, mint a tiéd. Szegény Andris ő hátrányos helyzetű, mert nála visszamentem dolgozni mikor ő 1,5 éves volt Dáviddal viszont otthon voltam tovább. Andrisnak ki kell túrnia a fiúkat a gép elől és le kellett győznie azt , hogy az egér nem működik anélkül, ha nem fogja meg.
Sajnos a evőeszköz, ceruza megfogásával gondjaink vannak. Most kezd el foglalkozni a rajzolással. Olyan szép zöld a lába, karja, lehet hogy a testfestészet jobban érdekli.

Hát az oktatást azt én is folyton reformmálnám! :laugh:
Nekem is voltak olyan tanáraim akiknél aludtam, de még emlékszem a töri órák csatáira a kis makett asztalon. A mai tanároknak viszont annyi eszköz lenne a kezébe, de sajnos vagy nem értenek az eszközhöz v. már fásultak v. tudja Isten.

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #358

:laugh: Próbáltátok már a kézzel-lábbal festést? Az én fiam eleinte undorodott tőle, de most imádja.
Nálunk szörnyű volt a töri. Szerintem azóta a középiskolai tanárunk fegyőrnek állt, arra lenne a legalkalmasabb. Ti makett asztalon csatáztatok???? Az szuper lehetett!!! :cheer:

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #365

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
Az óvodában próbáltak kézlenyomatot csinálni, de csak év végére sikerült, mert nem engedte, hogy fessenek a tenyerébe.

A töri tanárunk, nagyon kreatív bácsi volt. Csákóval a fejünkön vezette a hadsereget a felelő. Az évszámok kis zászlókon mindenki kapott egyet az összefoglalásnál és tudni kellett mi volt akkor. Rajzolt a táblára, térkép, videó...stb. használt. De szerintem egy ceruzával a kezében is boldogult volna, mert élvezte amit csinált. Ilyet kívánnék minden gyereknek, 14 évesen is élveztük.

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #367

Ez fantasztikus jó! Bár ilyenek lennének minden iskolában!!!

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #375

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
:( Döbbenet , hogy Magyar.o-on csak 3 óvi volt eddig ami autizmus specifikus .

www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/138541

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #376

Azért arra kíváncsi lennék, honnan vették ezt az adatot, mert ahogy írom be a táblázatba az ovikat, nekem azért ennél több auti csoport van (a szakmai színvonalról nem tudok mit mondani, de a riportban nem is arról volt szó).
Kecskeméten egyébként nagyon jól vannak megoldva a dolgok, a többi városhoz képest legalábbis.

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #377

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Én egyet sem tudok... :angry: Sokat megnéztem, de inkább nem írok most ide semmit...
Bár a Hidacskát napi pár órára megpróbáljuk szeptembertől :dry:

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #378

Létezik egy pár. A minőségről meg nem ejtünk szót...
Kíváncsi leszek, hogy alakul. Mi valószínűleg kicsit csúszunk a kezdéssel, de ha elkezdjük végre, beszámolok majd róla a blogban, mert tanulságos lesz másoknak, az biztos.

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #379

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Mi sem kezdünk azonnal, mert a korai is indul és nem akarom egyszerre a kettőt.
De napi 1-2 órára elmegyünk játszani a Hidacskába, mert tőlünk 30 perc séta egy fasoron keresztül.

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #380

• boró
  • boró profilkép

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #381

• Edina 21
  • Edina 21 profilkép
  • Nem elérhető
  • Fiam 13éves,Lányom 17 éves
Szerintem az az óvi ahol auti csoport van , de nincs autizmus spec ellátás az nem sokat ér .Személyszerint engem felháborít , hogy lehet ilyet csinálni .

A riportban elhangzott , hogy SEGÍTS kártyát használnak , és mutatták a KÓDOS munkához való dobozokat . Valószínűsítem , hogy akkor tényleg auti.spec fejlesztés lesz. Mivel még nem volt teljesen kész az ovi , ezért nem tudtak többet mutatni .De az jó jel, ahogy beszéltek a riportban , azt lehet sejteni , hogy tudják hogyan kell megcsinálni .

Szerintem . Bár tapasztaltam ennek ellenkezőjét is . Szóban nagyon ment és működött , csak gyakorlatban nem . Szerintem az auti gyerekek tanítására "születni" kell.

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #382

Szerintem szakszerű lesz, csak épp 99%, hogy a felállás 1 gyp, 1 asszisztens, 1 dajka a 7 gyerekre.

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 7 hónapja #399

• bundáskenyér
  • bundáskenyér profilkép
  • Nem elérhető
Autista óvodai és iskolai csoportok indulnak Baján:
baja.hu/index.php?option=com_content&tas...w&id=3812&Itemid=589

Válasz: Szegregált óvodai csoport 13 éve 6 hónapja #554

• laurana951
  • laurana951 profilkép
Sziasztok.

Furi amit a Hidacskáról irtok. Nekem oda jár a gyerekem és pont nem azt látom amiket irtatok.
A gyógypedagógus csak mellékesen zeneterápiázik is (legalább nem kell még külön oda is vinni a gyereket, mert itt minden nap énekelnek, hangszereznek. nagyon élvezi).
És a többi gyerek sem magasan funkcionáló. Kimondottan a közepes/súlyos eseteket fogadják be akiket jellemzően máshol nem és az integráció szóba sem jöhet. Nekünk sem lett volna hova menni, ha ide nem.
Kifejezetten auti spec a foglalkozások.
Oldalmegjelenítési idő: 0.498 másodperc