Labolen:
Felnőtt aspi: Nagyot nevettem, mert mintha apámról írtál volna, szemkontaktus nélkül, professzionális terminológiával ecseteli a laikusnak, hogy éppen mit csinál..annyi különbséggel, hogy ő nem mesélne a saját dolgairól, mert iszonyatosan zárkózott.
Sajnos otthon annyira nem megnyugtató, mert kb. anyámnak kell összetartania az egész családot teljes mértékben apám segítsége nélkül. De erről már írtam, talán kimni írta, hogy fejlesztett aspik talán nem így viselkednek, szerintem mindentől függetlenül elég necc a család téma egy aspinak...
Kimni, amennyire 10 perc elég ahhoz, hogy valakiről megalapozott benyomásunk legyen, szerintem a férjed sokkal inkább szociábilis, mint az én túl formális és ilyen 'social chitchat'-re teljesen alkalmatlan apám; én őt nem is néztem volna aspinak, ha nem jelented be előre:)
Családi program: nálunk is volt ugyanez, amit leírtál
kimni, hogy egy gyerek számára gondosan összeállított vonzó program végén elküldött M. a búsba, meg gonosznak nevezett, amikor vége volt. Szerintem így is megéri, (max nekünk demoralizáló érzés a végén), mert közben azért látszott rajta, hogy nagyon élvezi. A hála azért egy elég komplex érzés, autiknak ,akik szerint a világ kb. azért van, hogy őket szolgálja meg aztán végképp nehéz megfogalmazni. Hozzáadódik a morcossághoz (legalább is nálunk biztos), hogy a gyerek nap végére nagyon elfárad, és olyan rossz állapotban van, hogy a program vége miatti csalódást nem tudja mérlegre tenni az aznapi 'jó dolgokkal', és kiborul.
Én is sokáig azt hittem, hogy az utolsó 'érzés' nekik a meghatározó, tehát a csalódott dühöngés , de volt egyszer, hogy egy ilyen nap után este, nyugodt körülmények között, mikor 'értékeltük' a napot, azt mondta a fiam, hogy ez nagyon nap volt... Szerintem a te fiad is így érzi közben, csak eszébe sem jut, hogy egy ezt éreztesse veled. Kicsit olyan műfaj ez lelkileg, mint szociális munkásnak lenni