LOGIN
Regisztráció
Nincs még fiókja?

Regisztrációjával hozzáfér a letölthető feladatokhoz, vizuális eszközökhöz és hozzászólhat a fórumhoz is, amennyiben elfogadja az Adatkezelési szabályzatot.

Elfelejtettem a jelszavam - Elfelejtettem a felhasználónevet

Felhasználó
Jelszó
Szia, Vendég
Felhasználói név: Jelszó:
Frissen diagnosztizálva

Téma: Autizmus mindennapok

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12449

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Labolen

Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Marcoverde
O.K. :)
Viszont írtam nemrég BKV-s programajánlót itt a fórumon, akkor a Kelenföldi kocsiszínt ajánlottam.

Most az Europarkban lesz repüléstörténeti kiállítás:
elevengyerekek.hu/gyerekprogram/repulest...ober-11-es-28-kozott
Nyilvános megtekintési jogosultság letiltva.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12450

• Miri
  • Miri profilkép
  • Nem elérhető
Sephora,
mi is azon voltunk. Na majd legközelebb ;) .

A mi trambolinunk 90 cm-es átmérőjű, le lehet szerelni a lábait, úgy jobban el lehet tenni, ha szükséges. Mi még régen a TSMT-hez vettük, de én is tudok rajta ugrálni :) .

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12451

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Sephora:
A mi trambulinunk négyzetes alakú, nem kerek, kb. 1x1 méter. Az egyik oldalán van egy kapaszkodó. www.argep.hu/trend/TRAM/Trambulin-97.html valami ilyesmit képzelj el, csak szögletes. A sógornőmék hozták Angliából, nem láttam még ugyan ilyet itt, Magyarországon. Mi nagyon szerettük, sokat használták a gyerekek, sokszor aludtak rajta! A kapaszkodóján a kislányom rengeteget lógott, gyakorolta a lajhármászást! :laugh:
Én nagyon szerettem a kapaszkodóját, mert így nem estek le róla.
Ja igen, ahogy Miri írta, én is ugráltam rajta időnként! :)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12452

• andidem
  • andidem profilkép
  • Nem elérhető
  • Kisfiam 7 eves asperger, kislanyom 4 eves NT.
Tomger: Koszonom a valaszodat csak most olvastam el. Azt hittem senki nem valaszolt mert nem kapok mar regota ertesitest hogy jott valasz nem tudom miert. Probaltam visszakeresni hogy hova irtam de nem talaltam. Nem nagyon szoktam forumozni igy csak most fedeztem fel hogy megtudom nezni a profilomon is hogy jott e valasz illetve az osszes hozzaszolasomat. Probaltam priviben is irni valakinek de az meg vegkep nem jott ossze . Kiirja hogy ki a cimzett de alatta nincs hely ahova irhatnam az uzenetet. Utanna meg valami hibat ir ki es ha rakattintok kilep az oldalrol.

Mindenkinek aki valaszolt a kerdeseimre: elnezest kerek ha nem irtam vissza hogy meg koszonjem. :blush: Nagyon halas vagyok a valaszokert sokat segitenek :) Szep napot mindenkinek.
Andi

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12453

• andidem
  • andidem profilkép
  • Nem elérhető
  • Kisfiam 7 eves asperger, kislanyom 4 eves NT.
Szanya: A te valaszodat is most talaltam meg koszi, most visszamenoleg vegig olvasom az osszes hozzaszolasomat biztos talalok sok hasznos valaszt amit meg nem olvastam. :blush: A Matyinak sem lenne mar szuksege arra hogy leszedje mert nagyon is tudja kovetni hogy hol tartunk , sot meg varialni is szeretne (de nem mindig lehet) de en azt hittem hogy azt mindig le kell szedegetni. Tegnap vegre sikerult a Boardmakerrol letolteni a Wc folyamat abrakat (azzal is mar regota benaztam) kiragasztotam neki a wc fole es amikor mentunk pisilni akkor probaltam neki egyesevel a kepek alapjan lebontani hogy hogyan csinalja bar egyedul is tud menni pisilni de gondoltam igy nem felejti el megmosni a kezet meg , felhajtani az uloket stb. Legkozelebb mikor mentunk pisilni azt mondta: "anya most csak ugy siman akarok pisilni". :laugh: Nem akarta az abrakat kovetni. Olyan jot nevettem.
Andi

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12454

Lucy, ez a kislány válogatottan kellemetlenkedős típus lehet. Mit mondtál neki?

Tomger, hétfőn derül ki, hogy hogyan tovább. Majd megírom!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12455

• champ
  • champ profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves auti fiú, 7 éves nt lány
Szanya:
Írtam mail-t!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12456

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
  • 3 gyerek, 7 éves aspi a nagyobbik fiam
Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12457

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12458

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12459

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12460

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12461

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12462

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
:)

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12463

• kimni
  • kimni profilkép
  • Nem elérhető
  • 9 éves az ASes fiam és 7 éves az NT fiam
Labolen,

Sajnálom, hogy nem tudok most másokra reagálni :(
Nagyon el vagyok havazva és totál depis is vagyok, ami visszafog kb mindentől, utálom ezt. Az alvástól is ugye... Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12464

• sephora
  • sephora profilkép
  • Nem elérhető
  • Levi 4 és fél (AS), Marci 2 és fél éves
Miri & Champ!

Köszönöm az infokat trambulin ügyben! Akkor ezek szerint elegendő és használható is a 90 ill. 100cm-es átmérőjű.
Akkor meggyőzöm a férjemet, hogy vegyünk egyet...
Lehet, hogy nekem sem ártana néha ugrálni rajta! :woohoo:

Miri!
Köszi a programajánlót, lehet hogy kinézünk valamelyik nap az Europarkba!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12465

Kimni, a depi teljesen indokolt. :(

Egy Vekerdy riport: www.szuloklapja.hu/baba/body/cikkek_new....ekerdy-Tamas-interju
Semmi köze az autizmushoz, de imádom Vekerdyt.

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12466

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Tomger-Champ: Én is szoktam alkudozni hétfőnként, hogy nem akarok munkába menni, sőt az órával is diskurálok, hogy még 5 perc. A héten anyumtól indultam, hát nem igazán akaródzott elszakadni tőle. (még toporzékoltam is egy kicsit :whistle: )
Champ: hát te nem számolod a napokat a szabiig? Még jó, hogy tudja a gyerek mikor nincs suli! ;)

Tomger: nem baj az, ha már most versikékben tanulja a hét napjait a gyerek, jó lesz majd a hetirendnél. Bár még szerintem kicsi és ezt az ő korában lévő NT-se tudja. Szerintem a gyógyped. fellelkesedett azon, hogy mit tud a gyerek, remélhetőleg hamar be tudja lőni azt a szintet amit elvárhat tőle nyugodtan. (Néha v. túl v. lebecsüljük a képességeiket, nehéz megtalálni az arany középutat. Viszont a lelkesedésük megér egy 5-öst!)

Labolen:Vendégek elől rejtve. Jelentkezz be vagy regisztrálj a tartalom teljes megtekintéséhez.

Sephora: Kár, hogy nem tudtad ezt a jó kis programot biztos ott lettünk volna mi is. A vonat mellett most nagy favorit lett a villamos Andrisnál és ezek a kis számos táblácskák, hát....

Bundáskenyér: sok sikert az óvihoz!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12467

• sünöcske
  • sünöcske profilkép
  • Nem elérhető
  • Gizmo 12 éves nem beszélő autista
Egy élményt osztanék meg veletek! Az előző hétvégén a keresztlányommal voltam iskolai ismerkedős hétvégén (elsős a lelkem, 6 héttel idősebb a fiamnál)
Fúra volt látnom a kis 6,5-7éveseket, az én fiam hozzájuk képest egy kis pempő.
Egyházi a suli és egy hölgy mesélt egy történetet a reggeli dicsőítőima után.

Volt egy tanító néni aki csoportokra akarta osztani az osztályt és azt mondta:
- Ide álljanak azok akik VARÁZSLÓK akarnak lenni, ide akik ÓRIÁSOK és ide akik MANÓK.
Volt egy kislány aki szeretet volna játszani, de nem akart se a varázslók, se az óriások, se a manók közé állni. Emiatt megkérdezte:-Hát a Sellők hova álljanak?
- Ide mellém a BOLONDOK mellé.-mondta a tanító néni.
Tudta, hogy ez a kislány egy különleges kis lény, akinek nem lesz könnyű a dolga.

Merjetek Sellőket nevelni!

Válasz: Autizmus mindennapok 12 éve 6 hónapja #12468

• labolen
  • labolen profilkép
  • Nem elérhető
Jaj Sünöcske! Nagyon meghatott a történeted!
És igazad van, megpróbálok most már kevesebbet nyavalyogni. ;)
És elfogadni a kis sellőmet. :)
Igazatok van, biztos most nagyon sok neki minden. A szövegértést hagyom, most nem tanuljuk. Marad a nap elmondása, és a társas, ahhoz nagy kedve van. Meg a táncolunk, ha ütök a gongra, akkor abbahagyjuk. Ez volt a fejlesztésen is, Latka boldogan hozta a mi kis gongunkat, hogy akkor ő ezt szeretné játszani itthon is. :)

A trambulint lehet hazahozzuk mi is. Az ágyunk már nem bírja soká, Latka minden este azon ugrál. Kösz a tippet. :)

Süni: én is minden reggel álmodozok egy kis plusz alvásról! :D
Oldalmegjelenítési idő: 0.684 másodperc